دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رویداد «عصر امید»/ ۱۹۰

تدوین برنامه علمی بازآفرینی شهری، اسکان غیررسمی و بافت فرسوده

مجری برنامه علمی بازآفرینی شهری، اسکان غیررسمی و بافت فرسوده از تدوین این برنامه در نظام پایش آزاد و بارگذاری در سامانه پژوهشیار خبر داد.
کد خبر : 661715
ناصر عبادتی دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی و مجری برنامه علمی بازآفرینی شهری، اسکان غیررسمی و بافت فرسوده



ناصر عبادتی در حاشیه برگزاری نمایشگاه رویداد عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی در مصلای تهران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به برنامه بازآفرینی شهری، اسکان غیررسمی و بافت فرسوده اظهار کرد: این برنامه یکی از برنامه‌های علمی است که در نظام موضوعات برنامه پایش در دانشگاه آزاد تدوین شده و در راستای شبکه‌سازی پژوهش و ارتباط صنعت و دانشگاه و جهت‌دهی به پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشگاهی است تا دانشجویان بتوانند موضوع خود را از نظام برنامه‌های علمی و موضوعات پژوهشی انتخاب و در مسیر پایان‌نامه‌های کاربردی و پژوهش‌هایی تقاضامحور کار کنند.(بیشتر بخوانید)


وی هدف از حضور در نمایشگاه عصر امید را تبیین دستاوردها و برنامه‌های علمی در استان تهران و سایر استان‌ها عنوان و بیان کرد: در چهار روز رویداد خدمات پژوهشی قابل عرضه را مطرح می‌کنیم و عملکردها را نشان می‌دهیم تا بتوانیم ارتباطی با سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی برای عقد تفاهمنامه‌ها و خدمات پژوهشی ارائه بدهیم و به‌صورت تخصصی هر یک از برنامه‌های علمی را معرفی کنیم.


دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی و مجری برنامه علمی بازآفرینی شهری، اسکان غیررسمی و بافت فرسوده در پاسخ به این پرسش که مجموعه شما موضوع حمایتی هم از مجموعه‌های دانش‌بنیان دارد؟ عنوان کرد: به‌طور مثال یکی از برنامه‌های‌مان این است که هر برنامه علمی یا دبیرخانه استانی تفاهم‌نامه و قراردادی را با سازمانی دارد. به‌طور مثال برنامه علمی که برای واحد اسلام‌شهر است و برنامه بازآفرینی شهری دارد، با سازمان نوسازی شهر تهران قرارداد دارد.


عبادتی ادامه داد: وقتی با سازمان‌ها تفاهمنامه و قرارداد می‌بندیم، درج می‌کنیم که بتوانند از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی حمایت کنند و این می‌تواند در قالب پشتیبانی مالی یا حداقل ارائه اسنادی که به بیرون نمی‌دهند یا مدارک و مستنداتی که برای پژوهش لازم است، باشد و یا اینکه کمک کنند با یک استاد مرتبط با صنعت یا مشاور صنعتی بتوانند آن پایان‌نامه را در همان سازمان بگذرانند و تسهیل کنند و پایان‌نامه هم کاربست‌های اجرایی و کاربردی پیدا کند.


وی اضافه کرد: با بعضی از سازمان‌ها قراردادهای خاصی هم بسته می‌شود که آن خدمات را ما به دانشجویان یا اساتید هیئت علمی در راستای آن نظام برنامه‌ای می‌دهیم تا در قالب طرح پژوهشی بتوانند آن قرارداد را به نتیجه برسانند یا بتوانند پژوهش‌هایی را که مورد نیاز جامعه است، کار کنند.


دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که چشم‌انداز حوزه دانش‌بنیان و فناوری و مجموعه‌هایی مانند شما چه‌قدر می‌توانند از نظر اقتصادی به‌ویژه در حوزه تحریم‌ها اثرگذار در پیشبرد اقتصاد کشور باشند، متذکر شد: آنهایی که وارد صنعت می‌شوند، قطعاً همه‌شان از یک ظرفیت علمی استفاده کرده‌اند که یک کارگاه یا واحد صنعتی زده‌اند؛ اما رفته رفته به دلیل اینکه هزینه‌ها پایین بیاید و بهره‌وری بالا برود، خدمات های‌تک در حال اضافه‌شدن است. بخشی از شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای پرداختن به این خدمات فنی های‌تک وارد می‌شوند که بیشتر به این شکل است که خدمات تبدیل به یک محصول شود.


عبادتی تشریح کرد: شاید سهم بعضی از حوزه‌ها خالی است، مانند خدمات دانش‌بنیان (به‌طور مثال حوزه‌های علوم انسانی) که الزاماً منجر به یک محصول فیزیکی نمی‌شود. باید بتوانیم تجاری‌سازی دانش را در حوزه‌های علوم انسانی هم انجام دهیم و آنها هم در این عرصه بیایند و بتوانند خدمات پژوهشی مناسب یا دستاوردهای خوبی را بدهند و بتوانند در فضای تجاری و فضای مورد نیاز کار کنند. همچنین موضوعات مختلفی مانند دانشگاه‌های کارآفرین و دانشگاه‌های نسل چهارم و ... هم مطرح می‌شود.


عبادتی در پاسخ به این پرسش که انتظار شما از مسئولان چیست؟ عنوان کرد: موضوع مهم حمایت است؛ با اینکه گاه به برخی از افرادی که هسته پژوهشی دارند یا آنهایی که وارد چرخه دانش‌بنیان شده‌اند، مشاوره می‌دهم؛ اما هنوز ثبت قانونی نشده‌اند و احساس می‌کنم در کنار حمایت مالی، شفاف‌سازی اطلاعات، روان‌سازی فرایندهای ثبت و اجرا و حمایت معنوی هم نیاز دارند.


به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» به‌منظور معرفی و ارائه تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب و کارهای نوپا و دانش‌بنیانی و فرصتی برای اشتغال‌آفرینی دانشجویان در چهلمین سالگرد راه‌اندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارت‌آپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق برنامه‌ریزی شده است.


رویداد ملی گام دوم (رویداد عصر امید) از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌های مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۰۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب