آنچه رهبر انقلاب در دیدار با نمایندگان خواستار شدند/ نمایندگان انقلابی بمانند
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، ملیحه سالم، اجلاسیه سوم مجلس شورای اسلامی با دیدار نمایندگان با رهبر معظم انقلاب شروع به کار کرد. رهبر انقلاب در این دیدار که پس از دوسال مجدداً به صورت حضوری برگزار می شد توصیه هایی به نمایندگان داشتند تا آنها با بهره گیری از این موارد نقش خود را در پیگیری و تصویب قوانین پویا و گره گشا از مشکلات کشور، به صورت بهتر و هدفمندتر ایفا کنند.
دیدار مقام معظم رهبری با نمایندگان که در دوسال اخیر و به دلیل شیوع کرونا به صورت مجازی برگزار شده بود بالاخره شکل حضوری به خود گرفت و نمایندگان مجلس پس از برگزاری انتخابات هیئت رئیسه اجلاسیه سوم در روز چهارشنبه 4 خرداد به دیدار رهبری رفتند. طی این جلسه رهبر انقلاب ابتدا به بررسی عملکرد مجلس یازدهم پرداختند و پس از برشمردن ویژگی های یک نماینده انقلابی، توصیه هایی را به نمایندگان مردم گوشزد کردند.
این مجلس انقلابی است؛ نمایندگان انقلابی بمانند
یکی از مهمترین تأکیدات رهبری در دیدار با نمایندگان این بود که این مجلس انقلابی است. رهبر انقلاب در این باره گفتند: «بعضیها از این تعبیر خوششان نیامد اما این یک تعبیر حقیقی بود چرا که مردم نمایندگانی را برای این مجلس انتخاب کردند که شعارها و جهتگیریها آنها انقلابی بود». بنابراین با توجه به این بیانات می توان گفت که آیت الله خامنه ای همچنان بر محور انقلابی بودن مجلس یازدهم تأکید دارند و مؤلفه ها و ویژگی های یک نهاد انقلابی را در این مجلس مشاهده می کنند. اما ایشان بر این باورند که نمایندگانی که در بدو ورود به مجلس دارای شاخصه انقلابی بوده اند در ادامه نیز باید این ویژگی را حفظ کرده و انقلابی عمل کنند. رهبر انقلاب در ابتدای مجلس یازدهم از عناوینی همچون مجلس «امید و انتظار» و همچنین «مجلس انقلابی» برای نمایندگان دوره یازدهم استفاده کرده بودند لیکن تأکید ایشان در دیدار اخیر مبنی بر انقلابی ماندن، به این مفهوم است که نمایندگان باید پایبندی خود به این مهم را در عرصه عمل و در طی دوره نمایندگی حفظ کرده و استمرار دهند.
تبیین رسانه ای قوانین برای افکار عمومی
دیگر توصیه مهم و کلیدی رهبر معظم انقلاب به نمایندگان مجلس یازدهم این بود که در حوزه قوانین به افکار عمومی اهمیت دهند و آنها را اقناع کنند. در این باره ایشان بر «توجه به ابعاد رسانهای مصوبات و اقدامات مجلس و توضیح آنها برای مردم» تأکید و عدم توجه به این مورد را عاملی برای فضاسازی و هیاهو علیه قوانین مجلس برشمردند. به عنوان نمونه طی سال گذشته، مجلس طرحی برای ساماندهی فضای مجازی در دستور کار خود داشت که به دلیل عدم اقناع عمومی و مطرح شدن آن در سطح جامعه بدون در نظر گرفتن پیوست رسانه ای برای اقناع افکار عمومی، جوسازی های زیادی بر علیه آن صورت گرفت. در حالی که همگان در کشور بر این موضوع تأکید دارند که فضای مجازی می بایست قانونمند شود و از فضای هرج و مرج گونه فعلی فاصله گیرد لیکن عدم توجه به ابعاد رسانه ای موضوع منجر به ایجاد ابهام در افکار عمومی و تهمت زنی به نمایندگان و ارکان حاکمیت شد. سایر قوانینی که مجلس درصدد تصویب آن است نیز شامل این بند می شوند و در صورت عدم توجیه رسانه ای به سرنوشت این طرح دچار خواهند شد.
در انتصابات دخالت نکنید
یکی دیگر از توصیه های مهم رهبر انقلاب به نمایندگان این بود که در انتصابات دولتی دخالتی نداشته باشند و به تفکیک قوا احترام بگذارند. ایشان در توضیح اینکه چرا چنین توصیه ای به نمایندگان دارند گفتند که دخالت و فشار نماینده برای انتصاب یک فرد در هر پست دولتی، منجر به این می شود که در صورت ناکارآمدی و نالایق بودن مسئول مربوطه، امکان پیگیری و توبیخ فرد عملاً سلب شود و دستگاهها در این زمینه ندانند که باید به سراغ کدام نهاد و یا فرد بروند. بنابراین مدیریت امور اجرایی کشور با اختلال مواجه می شود و ذی نفعان در آن حوزه، متضرر می شوند و کسی هم پاسخگو نیست. از این رو رهبر انقلاب به نمایندگان توصیه کردند که دخالتی در انتصابات دولتی نداشته باشند و صرفاً به ارائه مشاوره و نظر بسنده کنند.
بلندگوی مجلس پایگاه اینترنتی نیست
مجلس شورای اسلامی شأنیت ویژه ای دارد و قوانینی که دیگر قوا می بایست به آن پایبندی داشته باشند از فیلتر این قوه عبور می کند. بنابراین همواره نمایندگان باید در تلاش باشند تا جایگاه و کارویژه مجلس حفظ شود و از اعتبار آن کاسته نشود. از جمله مسائلی که می تواند به اعتبار و جایگاه مجلس خدشه وارد کند ارائه مطالب خلاف واقع از تریبون مجلس و یا بهره برداری از بلندگوی مجلس در راستای منافع فردی و جناحی است. از این رو رهبر معظم انقلاب در سخنان خود تأکید دارند که «مجلس یک مرکز مهم مسئول است» و اگر از تریبون آن حرفی بدون تحقیق زده شود و بعدا ثابت شود که چنین نبود جبران آن مشکل و چه بسا ناممکن است.
دیدار رهبر انقلاب با نمایندگان علاوه بر موارد فوق حاوی نکات مهم دیگری هم بود. ایشان در این دیدار از عدم اصلاح ساختار بودجه گلایه کردند و از مجلس خواستند تا مراقب کسری بودجه باشد. همچنین تقویت بنیه کارشناسی مجلس دیگر توصیه رهبر معظم انقلاب به مجلس یازدهم بود. اجتناب از انباشت قانون و مراقبت از اینکه تعداد طرح ها و لوایح بیش از حد نشود دیگر نکته ای بود که رهبری انقلاب به نمایندگان گوشزد کردند. با توجه به نقشه راهی که رهبری انقلاب در سال سوم برای نمایندگان تعیین کردند می بایست در ادامه مسیر این نکات همواره مدنظر نمایندگان که جایگاه خود را وامدار رأی و انتخاب مردم هستند قرار گیرد و آنها در مسیر بهبود و ارتقای جایگاه و نقش مجلس در ساختار حاکمیتی کشور قدم بردارند و کاری کنند که عنوان مجلس انقلابی همچنان برازنده و شایسته آنان باشد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/