دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنچه در رویداد «عصر امید» خواهید دید/۱۳۴؛

طراحی تخت آبی با قابلیت تنظیم دما/ برداشت ۱۰ باره برنج با باغچه‌های هوشمند آپارتمانی

پاکزاد، شرکت‌کننده رویداد عصر امید از طراحی تخت آبی منحصربه‌فرد برای جلوگیری از زخم بستر و باغچه‌های هوشمند آپارتمانی برای تأمین سرانه غذایی مردم خبر داد.
کد خبر : 661417
تخت آبی



سیده مریم پاکزاد، دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد انزلی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در معرفی محصول باغچه هوشمند و تخت و تشک آبی طبی خاطرنشان کرد: ایده تخت و تشک با پذیرش مرکز رشد و تنظیم قرارداد ساخت با پارک علم و فناوری گیلان، در حال انجام است و دستگاه هنوز به ساخت کامل نرسیده است. برای ساخت نمونه اولیه ۱۳۷ میلیون تومان پیش‌بینی‌شده است.


وی افزود: در حال حاضر این تخت را شرکت ایران اینتکس وارد می‌کند و فقط هم یک کاربری دارد، آن‌هم یک گرم‌کن دارد که فقط آب را گرم می‌کند.


این دانشجو اظهار کرد: تختی که در حال ساخت آن هستیم هم امکان ماساژ و هم امکان سرد کردن دارد، یعنی شما تب دارید و نیاز است که دمای بدن شما پایین بیاید یا شخصی هستید که به فضای گرم عادت دارید. یعنی کاملاً آپشن‌های مختلف که چند ساعت و چه دمایی را شما به این آب بدهید و روی آن بخوابید و از آن استفاده کنید، وجود دارد.


وی ادامه داد: چند سال پیش نمونه یک‌نفره‌اش را ساخته بودیم ولی با توجه به نیاز بازار و مطالعه‌ای که کردیم دیدیم عموماً خانوارها ترجیح می‌دهند تخت‌های دونفره تهیه کنند و ازلحاظ فنی خیلی فرق داشت و شرایطشان با هم خیلی متفاوت است.


پاکزاد با اشاره به اینکه این ایده در حال حاضر به کمال رسیده است، عنوان کرد: پیش‌بینی طرح اولیه تخت دونفره، اینکه با چه گزینه‌هایی کنترل شود، ازلحاظ فنی چه ساختاری دارد، چه قطعاتی استفاده می‌شود، وقتی به این مرحله رسید ما ارائه کردیم و خوشبختانه مورد تأیید قرار گرفت.


وی افزود: برای زمانی که افراد مسن باید طولانی‌مدت روی تخت بخوابند، با ماساژ از زخم بستر جلوگیری می‌کند، این تخت شرایطی را دارد که هر مدتی روی آن بخوابید، زخم بستر نمی‌گیرید و احساس می‌کنید روی آب خوابیده‌اید. یک خواب رؤیایی شگفت‌انگیز که تا این ساخته نشود و تجربه نکنید، یک وسیله بسیار فوق‌العاده‌ای است.


این دانشجو با بیان کاربردهای این تخت، اظهار کرد: برای کارمندی که از سرکار می‌آید، خسته است و تمام مدت نشسته یا برای کشاورزی که در زمین کشاورزی کار سخت انجام داده و برگشته، برای همه اقشار و سنین مختلف مناسب است.


وی افزود: سیستم کنترل و گرم‌کن آن شبیه اسپیلتی است که در حال حاضر استفاده می‌شود. مثل اسپیلت ولی باانرژی کمتری، بیرون از اتاق می‌ماند و به کمک کنترل‌های هوشمند الکترونیکی از راه دورمی‌توانید به آن دستور دهید، هم از راه نزدیک به تخت دستور می‌دهید که عمل کند.


پاکزاد با اشاره به اینکه این تخت دارای جکی است که داخل کمد می‌رود و زمانی که نمی‌خواهید از آن استفاده کنید به داخل کمد می‌رود، گفت: مخزن آب ۳۰۰ لیتری در کنار این کمد پیش‌بینی‌شده است. مشکلی که در حال حاضر تخت‌های آبی دارند این است که شما یکجا این تخت را گذاشتید، به این آسانی‌ها دیگر نمی‌توانید آن را جابه‌جا کنید درصورتی‌که تخت ما در عرض ۳۰ دقیقه کاملاً داخل کمد می‌رود، هیچ آبی هم نیست، هیچ تختی هم دیگر وسط اتاق نیست.


وی ادامه داد: یک گزینه دیگر نیز وجود دارد و آن اینکه زمانی که فرد از حالت آبی خسته شد و علاقه‌ای به استفاده از نوع آبی‌اش نداشت، می‌تواند تخت را به صورت معمولی استفاده کند. چون سلیقه‌ها متفاوت است. شخصی ۲۴ ساعته استفاده می‌کند، شخص دیگری ۲ ساعت می‌خواهد استفاده کند، این آپشن انتخاب را نیز برای تخت تعریف کرده‌ایم.


این دانشجو در رابطه با هزینه خرید این تخت خاطرنشان کرد: سال گذشته طرح را ارائه داده بودیم قیمت مصرف‌کننده را ۱۵ میلیون تومان پیش‌بینی کرده بودیم. در حال حاضر احتمال گران شدنش وجود دارد ولی در تولید انبوه خیلی قیمتش زیاد جابه‌جا نخواهد شد.


وی با بیان اینکه ما جزء اولین شرکت‌هایی هستیم که در مرکز رشد دانشگاه واحد بندر انزلی، مستقرشده‌ایم در رابطه با میزان حمایت‌های دانشگاه آزاد اسلامی گفت: از سوی واحد آزمایشگاه و سیستم اداری در اختیار ما قرار گذاشته‌شده است. در آینده هم در بحث بازاریابی پارک علم و فناوری به ما کمک می‌کند.


پاکزاد عنوان کرد: طرح‌هایی که از هسته به واحد و بعد به دانش‌بنیان تبدیل می‌شوند این است که در مرحله هسته فقط باید متمرکز بر ساخت باشیم، بعد که تبدیل به دانش‌بنیان می‌شویم باید سراغ بازاریابی برویم و بزرگ‌ترین کمکی که معمولاً در مراکز پارک‌ها و علی‌الخصوص گیلان انجام می‌دهد همین مرحله است که در مرحله بازاریابی برای تولید انبوه راهنمایی و سرمایه‌گذاری و کمک می‌کند.


وی در رابطه با ایده باغچه هوشمند نیز خاطرنشان کرد: مشابه این طرح در کشورهای دیگر نیز انجام‌شده است اما در کشور خیر. در گیلان و مازندران به خاطر شرایط آب و هوایی، تغییر کاربری‌های زیادی داریم. نیاز داریم که سرانه غذایی مردم تأمین شود. برای این کار نیز یک ایده‌ای دادیم.


به گفته این دانشجو ایده ما به این صورت است که شما یک جعبه بتونی را در زیر ساختمان یا زیرزمین تعبیه می‌کنید، باید زیر آپارتمان بتوان این کار را انجام داد، ما به صورت سلولی بدون دخالت دست انسان می‌کاریم. داخلش یک سیستم مکانیکی الکتریکی می‌گذاریم.


وی افزود: با کمک آب و سیستم هیدروپونیک (آب‌کشت) که ریشه‌ها در آب است و مواد غذایی را از طریق ریشه به گیاه می‌رسانند، کشت برنج را به این شیوه در دستور کار داریم ولی برای خیلی از محصولات دیگر هم کاربردی است. در این سلول‌های بتنی که زیرزمین دفن می‌شوند گیاه را صفر تا ۱۰۰ همان‌جا تولید و برداشت می‌کنیم بعد بازهم به صورت مکانیزه و با دستگاه‌های مکانیکی محصول برداشت می‌شود.


پاکزاد ادامه داد: در هر ۱۸ مترمربع در سال ۳۰۰ کیلوگرم برنج سفید می‌گیریم. به صورت عادی یک‌بار از برنج برداشت می‌شود اما در ایده ما از یک بته‌ای که کشت دادیم ۱۰ بار برداشت می‌کنیم. این باعث می‌شود هرجایی اعم از زیر آپارتمان یا بیابان (به‌غیراز کوه که سنگ است) جاهایی که امکان دسترسی به چند متر زیرزمین را داشته باشید؛ می‌توانید این کشت را راه بیندازید.


وی در رابطه با شرکت در رویداد گام دوم دانشگاه آن‌ را اتفاقی بزرگ و خیلی خوب ارزیابی کرد و گفت: هم به دلیل حضور سرمایه‌گذاران و هم به دلیل اینکه ممکن است ارتباطات و افرادی را ملاقات کنیم که در انجام طرح به ما کمک کنند و سرعت کار ما بالا رود. حرکتی که در دانشگاه انزلی به راه انداخته‌ایم، باعث رشد زیاد این واحد در آینده خواهد شد.


گفتنی است، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با شعار «عصر امید» از هشتم تا یازدهم خرداد در مصلای تهران برگزار می‌شود و میزبان ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان، آزمایشگاه و زیرساخت، گروه پژوهشی و استارت‌آپ است.


انتهای پیام/۴۱۶۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب