کاهش شاخص فلاکت پیامد فعالیت مستمر شرکت های دانش بنیان
فرشاد پرویزیان در گفتوگو با خبرگزاری آنا با بیان اینکه کار،تولید و فناوری سه مولفه تاثیر گذار بر اقتصاد کشور است، اظهار کرد: تولید هر کشور تابع از کار و سرمایه است و اگر این دو مولفه بر مبنای دانش شکل بگیرد سبب رونق بهره وری تولید می شود.
وی با بیان اینکه اگر کیفیت محصول افزایش و یا قیمت آن کاهش یابد، بهره وری نیز افزایش می یابد،افزود: امروزه از بهره وری به عنوان موتور محرک رشد اقتصادی نام می برند؛ امّا ارتقای بهره وری خود در گرو تقویت اقتصاد دانش بنیان است.
وی ضمن اشاره به تاثیر تولید دانش بنیان بر بهره وری عنوان کرد:زمانی که صحبت از تولید دانش بنیان می شود، باید دو مولفه کیفیت بالا و قیمت پایین را مد نظر قرارداد و در این شرایط کمیت افزایش،کیفیت بهبود،قیمت محصول کاهش می یابد.تولید دانش یعنی ایجاد ثروت و رونق اقتصادی، تمام کشورهای پیشرفته برای دستیابی به رونق اقتصادی از تولید مبتنی بر دانش استفاده می کنند .
پرویزیان با بیان اینکه دانش یعنی استفاده از اطلاعات به گونه ای که فرد بتواند ایده ها را تبدیل به محصول تجاری کند،تصریح کرد:استفاده از دانش نوین در تمام بافت اقتصاد سبب رونق اقتصادی و کاهش بیکاری در جامعه می شود.
این اقتصادان با بیان اینکه محصولات دانش بنیان محصولات پیچده تولید می کنند،ابراز کرد:اقتصاد دانش بنیاد در مقابل اقتصاد منبع محور که فقط وابستگی به منابعی مثل نفت وگاز داشت قرار می گیرد.
پروزیان اذعان کرد: ارزش هر کیلو کالای صادراتی زیر یک دلار ونزدیک به ۳۸سنت بوده از طرفی کالایی که وارد می شود نزدیک به یک دلارو و۳۸سنت است و این اختلاف ارزش نشان دهنده این است که در کشور محصولات گران تری وارد می شود که این امر به دلیل پیشرفته بودن کالا ها است یا به عنوان مثال گوشی تلفن همراه که به عنوان بزرگترین کالای وارداتی ما در سال گذشته ثبت شده است، به طور متوسط به ازای هر سه گوشی تلفن همراه ۶۰۰دلار ارز از کشور خارج شده است .
عضو انجمن اقتصاددانان ایران با بیان اینکه در واقع ماده خام از کشور به قیمت بسیار ارزان خارج شده و به ازای آن مواد پیشرفته با قیمت چندین برابر وارد کشور شده است،عنوان کرد:این تفاوت نرخ کالاها یعنی ارزش دانش و به تبع رونق اقتصادی و در واقع هر چه از دانش بیشتری در تولیدات محصولات بهره مند شویم شاهد رونق بیشتر اقتصاد و کاهش تورم در جامعه خواهیم بود.
پرویزیان اظهار کرد: تولید دانش بنیان طرف عرضه را تحریک کرده و این امر نقش به سزایی در کاهش تورم در جامعه دارد، با تولید کالای با کیفیت و قیمت مناسب تورم کاهش می یابد و در واقع با افزایش تولید وکاهش تورم شاهد ارزانی و فراوانی کالا ها خواهیم بود. در عین حال، می توان با بهره گیری از روش های دانش بنیان تورم و بیکاری را مهار به کسب ثروت و درآمد در اقتصاد دست یابیم.
این اقتصادان عنوان کرد: دولت برای پرداخت مالیات شرکت دانش بنیان باید امتیازاتی قائل شود، در این راستا می توان با یک تنفس چند ساله تاسیس و تقسیط مالیات شرایط را برای شرکت های دانش بنیان سهل کنیم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/