سیستم هوشمندی که انرژی مصرفی خانوار را نصف میکند/ امکان جذب دانشجویان در خط تولید یک شرکت دانشبنیان
سید مهدی قاضی میر سعید، مدیرعامل شرکت مرصوص که با حمایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فعالیت میکند در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در معرفی محصولات دانشبنیان این شرکت گفت: خانه هوشمند محیطی پویا و مقرونبهصرفه بهوسیلهٔ یکپارچه کردن چهارعنصر اصلی یعنی سامانهها، ساختار، سرویسها، مدیریت و رابطه در این ساختمان است. اجزا داخلی آن همواره در تعامل با یکدیگر بوده و بهوسیله یک سامانه به یکدیگر متصل هستند.
وی افزود: این اتصال که در گذشته بهوسیله پنلهای مرکزی و اکنون بهوسیله اینترنت اشیا (IOT) برقرار میشود، کاربری سیستمهای یک محیط را بسیار آسان نموده و مهمتر از همه دسترسی به کنترل اجزا از راه دور را ممکن ساخته است.
این فناور ادامه داد: داشتن یک سامانه خانه هوشمند علاوه بر راحتی و سهولت استفاده از تجهیزات آن، سیستمهای امنیتی پیشرفته از راه دور را در اختیار کاربر قرار میدهد. از سوی دیگر، مدیریت انرژی (EMS) بهواسطه رصد همیشگی فاکتورهای مصرفکننده آن، تا ۵۰ درصد از انرژی مصرفی در یک ساختمان هوشمند را کاهش میدهد. مهمترین ویژگی محصول ما این است که توانستهایم وارد بازار عمومی کشور شویم یعنی مرحله واقعی تجاریسازی را انجام میدهیم.
وی با بیان اینکه به مدت پنج سال بر روی هوشمند سازی کار کردیم، اظهار کرد: برای اینکه هوشمند سازی را در کشور انجام دهیم اولازهمه پروتکلهای هوشمند سازی کردیم و اینکه بگوییم قرائت ملی ما از هوشمند سازی چیست؛ این را استخراج کردیم. سپس توانستیم مرحلهای که سختافزارهای مناسب با ابعاد تیراژ صدها هزار تولید شود را پشت سر بگذاریم. یعنی فاز تجاریسازی این محصولات را انجام دادیم و پسازآن زیرساختهای ملی برای سرورهای هوشمند سازی را نیز در کشور انجام دادیم.
قاضی میر سعید ادامه داد: در حال حاضر محصولاتمان با قیمت پایین و کیفیت خوب در حجم بالا تولید میشود. مرحله برندینگاش را هم انجام دادیم. شرکای تجاری خودمان را پیدا کردیم و پیشبینیمان این است که امسال بالای ۵۰ میلیارد تومان از این محصولات را وارد بازار کنیم. همچنین از چندین کشور همسایه تقاضا داشتیم برای اینکه شعبههای خود را در کویت، ارمنستان و عراق احداث کنیم.
وی در رابطه با حمایت دانشگاه آزاد اسلامی از این شرکت دانشبنیان گفت: ارتباط ما در حد استقرار است. واحدی را برای استقرار به ما اجاره دادند. رئیس پارک علوم تحقیقات لطف کردند و ما ممنون آنها هستیم.
این فناور افزود: پتانسیل همکاری ما با دانشگاه خیلی بالاست. یعنی ما میتوانیم تعداد بسیار زیادی دانشجو حتی کارآموز بگیریم هم در خط تولید و هم در قسمتهای مختلف. درواقع یک کارخانه در خود دانشگاه مستقر است. اما تاکنون از این ظرفیت استفادهنشده و ارتباط هوشمندی در این راستا شکل نگرفته است.
وی ادامه داد: دانشگاهها باید تفکر تجاری علمی داشته باشند، نهفقط به تفکر آموزشی بسنده شود. یعنی در مقابل مسئله فناوری تجاری فکر کنند. هنوز که هنوز است بهصورت دانشجویی است و اساتید در این زمینه محافظهکار عمل میکنند.
قاضی میر سعید میزان انتظارات از دانشگاه را شامل دو بُعد دانست و گفت: در وهله اول دریافت کمک مالی از سوی دانشگاه یعنی یک شرکت فناور در صورت دریافت چه کمکی از سوی نهاد دانشگاه قویتر میشود. طبیعتاً مهمترین کمک در اختیار قرار دادن منابع مالی ارزانقیمت بهراحتی و فراوانی است. اما آن چیزی که مرصوص میتوانست کمک کند به خاطر ۲۶ سال سابقه فناوریاش، شرکت ما از طرف ایران در چندین مورد طرف دریافتکننده فناوری بوده است.
این فناور در رابطه با ارزیابی رویداد گام دوم دانشگاه گفت: شرکت دانشبنیان مرصوص مرحله تولید محصول و نیز ورود به مرحله تجاریسازی را بارها طی کرده است و در حال حاضر به دنبال شبکهسازی است و اقدامی که دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر میتواند انجام دهد، کمک به این جریان سازی است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: جریان سازی یعنی اینکه دانشگاه به سمتی برود که کارهای بزرگ انجام دهد اما این به شرطی است که این احساس نیاز در دانشگاه باشد. مثال واضحش در دنیا، بسیاری از امورات کشورهای بزرگ را شرکتهای آن کشورها جلو میبرند. در مقیاس خیلی بالایش ماکروسافت و متا و تسلا و اسپیس ایکس میآیند اصلاً سیاستگذاری و فرایند سازی میکنند. ما این را هنوز در کشور کاملاً درک نکردهایم که دانشگاه بخشی از سیاستگذاریاش را میتواند با همکاری شرکتها انجام دهد.
گفتنی است، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با شعار «عصر امید» از هشتم تا یازدهم خرداد در مصلای تهران برگزار میشود و میزبان ۳ هزار شرکت دانشبنیان، آزمایشگاه و زیرساخت، گروه پژوهشی و استارتآپ است.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/