دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنچه در رویداد «عصر امید» خواهید دید/۵۵:

ساخت پراید هیبریدی از سوی محققان دانشگاه آزاد اسلامی

شرکت کننده رویداد عصر امید گفت: مرکز تحقیقات خودرو از سال ۱۳۸۹ تأسیس‌شده توانسته پرایدی تولید کند که از سوخت هیبریدی استفاده می‌کند.
کد خبر : 660373
پراید

محمدمهدی خیری خواه، دانشیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد قزوین و رئیس مرکز تحقیقات خودرو، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره محصولاتی که قرار است در رویداد عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی ارائه شود، اظهار کرد: محصول اول موتورسیکلت الکتریکی است که در سال ۱۳۹۳ طراحی و ساخته ‌شده است. صفر تا صد طراحی، ساخت، مونتاژ و تست موتورسیکلت در داخل دانشگاه توسط اساتید و دانشجویان رشته‌های مهندسی مکانیک و برق انجام‌شده، موتورسیکلت دارای حداکثر سرعت ۱۸۰ کیلومتر در ساعت است و با یک‌بار شارژ می‌تواند مسافتی حدود ۲۵۰ کیلومتر را در سایت شهر طی کند. به این خاطر ساخته‌ شده که جلوی آلودگی محیط زیست را در داخل شهر را بگیرد و انتقال تکنولوژی انجام شود و به تکنولوژی ساخت موتورهای الکتریکی دستیابی پیدا کنیم. این موتورسیکلت در مسابقات ملی دانشگاه شریف شرکت و رتبه اول را کسب نمود.


وی در توضیح دیگر محصول این شرکت گفت: محصول دوم خودروی پراید هیبریدی است. در مسابقات ملی خودروهای هیبریدی دانشگاه شریف یک دستگاه پراید به همه تیم‌ها از دانشگاه‌های مختلف داده شد، تیم‌های مهندسی دانشگاه آزاد قزوین مرکز تحقیقات خودرو، همه قسمت‌های بدنه، تزئینات داخلی، سیستم قوای محرکه را تغییر دادند و قوای محرکه بنزینی را به قوای محرکه هیبریدی شامل بنزین و برق تبدیل کردند با این کار ۳۰ درصد مصرف بنزین در خودرو کم شد و باعث می‌شد که آلودگی محیط‌زیست هم کاهش پیدا کند این خودرو در مسابقات دانشگاه شریف به مقام اول دست پیدا کرد. بهترین گزینه برای تبدیل خودروهای خودروسازی سایپا یا ایران‌خودرو به خودروهای هیبریدی است که از دو منبع انرژی برق و بنزین استفاده می‌کنند.


رئیس مرکز تحقیقات خودرو افزود: محصول سوم خودروی خورشیدی است این خودرو با انرژی خورشید بدون هیچ‌گونه شارژ برق یا بنزین کار می‌کند کل بدن از ماده کامپوزیتی الیاف کربن ساخته ‌شده، وزن کل دستگاه‌ها ۲۵۰ کیلوگرم است و به سرعت حداکثر ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. کل طراحی و ساخت این خودرو در داخل دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین صورت‌گرفته است. این خودرو در دو مسابقه شرکت کرد. یکی از این مسابقات مربوط به سال ۲۰۱۱ در استرالیاست که توانست مسافت بسیار طولانی نزدیک ۱۵۰۰ کیلومتر را طی کند و در بین خودروهایی که در خاورمیانه ساخته شده رتبه اول را کسب و در دنیا رتبه هفدهم را کسب کرد. در مسابقات آمریکا نیز شرکت کردیم و در سرعت مقام اول را کسب کردیم و در مجموع هشتم دنیا شد. این خودرو تنها خودرویی بود که از آسیا در مسابقات آمریکا پذیرفته‌شد.


خیری خواه که از واحد قزوین در این رویداد حضور یافته است درباره حمایت دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین همه هزینه‌ها شامل تحقیقات، خرید قطعات، ساخت و مونتاژ و شرکت در مسابقات را پرداخت کرده و حمایت کاملی از این محصولات دانش بنیان داشته است.


این استاد دانشگاه درباره رویداد گام دوم اظهار کرد: رویداد گام دوم فرصت خیلی عالی است برای دو گروه از افراد است، اول برای پژوهشگران و صاحبان ایده و استارت‌آپ‌ها و شرکت های دانش بنیان و گروه‌های پژوهشی که بتوانند علم، فناوری و محصولاتشان را به معرض عموم و جامعه علمی و صنعتی کشور به نمایش بگذارند و از طرفی فرصت بسیار خوبی است برای شرکت‌های صنعتی و کارخانجات و ارگان‌ها و سازمان‌ها که بتوانند با توجه به نیازهایی که در سازمان دارد از ایده‌ها و فناوری‌های نوین که توسط پژوهشگران گسترش داده ‌شده است آگاهی پیدا کنند آن‌ها را حمایت کنند و در راستای بهبود کیفیت و عملکرد سازمان خودشان از آن ایده‌ها و شرکت‌ها و فناوری‌ها بهره ببرند.


گفتنی است رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با شعار«عصر امید« از هشتم تا یازدهم خردادماه در مصلی تهران برگزار می شود و میزبان ۳ هزار شرکت دانش بنیان ، آزمایشگاه و زیرساخت،گروه پژوهشی و استارت‌آپ است.


انتهای پیام/۴۰۴۰/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب