دانشگاه آزاد میتواند ریل آموزش عالی را تغییر دهد/ آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی برای برونسپاری مدیریت تجهیزات و زیرساختها
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد در اظهاراتی برای هزار گروه منتخب پژوهشی و زیرساخت گفت: در هشتم خرداد دانشگاه آزاد اسلامی آزمایشگاهها، کارگاهها و گروههای پژوهشی خود را عرضه خود کرد که از اضلاع رویداد ملی گام دوم است. در بازدیدهای که از کل کشور و از واحدهای صورت گرفت، تیم های پژوهشی و هسته های تحقیقاتی توانمند و عملیاتی هستند و تجهیزات بسیار پیشرفته ای نیز در این مراکز مستقر است که حتی در مراکز علمی و تحقیقاتی برجسته کشور هم به این میزان و کیفیت وجود ندارد. باور ما این است که ثروت موجود در دانشگاه آزاد، ثروت ملی است و با کمک مردم در کل کشور حاصل شده است.
وی افزود: قانون و آیین نامه توسعه آزمایشگاهها و کارگاههای مرکزی و سامانه ساها تلاشهایی بوده تا این امکانات را در اختیار مردم قرار دهیم. این قانون به خوبی مورد استفاده قرار نگرفته و باید این ظرفیت به نحو احسن از سوی مردم و شرکتهای تحقیقاتی و پژوهشی مورد بهره برداری و استفاده قرار گیرد. تاکنون سی مجموعه برای مدیریت آزمایشگاهها در دانشگاه آزاد اعلام آمادگی کردهاند. در تهران آزمایشگاهی وجود دارد که ۵۰۰ میلیارد تومان تجهیزات دارد که به خوبی مورد بهرهبرداری قرار نگرفته و این آیین نامه و قانون تسهیل گر در راستای برونسپاری مدیریت است.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری با اشاره به اشتباهات صورت گرفته در خصوصیسازی گفت: به خاطر اینکه در مدیریت دولتی مجموعهها خوب عمل نشده بود، تصمیم گرفته شد که خصوصیسازی شود ولی یک اشکال در این امر، قیمتگذاری برای ثروت ملی بود که واگذاریها و خصوصیسازیها به افراد برخوردارتر بود و بعد از چند سالی که از تجهیزات بهرهبرداری کردند با افت کارکرد روبهرو میشوند. در حالیکه در خارج مدیریت این ثروت به مجموعهها سپرده میشود. در این زمینه برای نمونه برای بیست یا سی سال مدیریت کارخانهها و مجموعهها به کسانی سپرده میشود که طرف مجری دارای تخصص است.
وی در ادامه عنوان کرد: در چهل سال گذشته چون نهاد دانشگاه آموزش محور بوده تمام امکانات خود را محکم چسبیدهاند تا کسی از دست آنها نرباید و این منجر به قوانین دست و پا گیر شده است. تا زمانیکه منفعت عاقلانه و عادلانه بخش خصوصی تعریف نشود و بخش خصوصی پای کار نیاید، هرگز از این تجهیزات نمی توانیم استفاده بهینه داشته باشیم. ده سال دیگر تجهیزات از بین خواهد رفت و به کار هیچ کس نخواهد آمد. مدیری که نتواند این فضا را متحول سازد، در روز پاسخگویی مجازات خواهد شد.
دکتر دهقانی فیروزآبادی افزود: چهل سال به اعضای دانشگاه آزاد به عنوان لیگ دسته دو نگاه می شد. اعضای دانشگاه آزاد دانشمندانی بودند که دوست داشتند کسب و کار خود را هم داشته باشند و اساتید دانشگاه آزاد کسانب یودند که علاوه بر داشتن کسب کار، علاقمند برای حضور در جمع اعضای هیات علمی هم بودند. در حال حاضر که ارزش در محیط جامعه در کسب و کار است، این امر به مزیت برتربخشی برای دانشگاه آزاد تبدیل شده است. در عصر جدید، قرعه دولت به نام دانشگاه آزاد افتاده و بستری را برای جهش بزرگ در آموزش عالی با کمک دانشگاه آزاد فراهم ساخته است. ساختار دانشگاه دولتی وابسته به پول نفت، نمی تواند جهشی در این راستا ایجاد کند و حتی زیرساخت سخت افزاری این موضوع را هم ندارد. تنها مکان برای این جهش دانشگاه آزاد است.
وی اظهار کرد: یکی از اهداف رویداد گام دوم دانشگاه آزاد (عصر امید) این است که یکبار خانواده دانشگاه آزاد خود را در یک مکان ببیند تا متوجه شوند صاحب چه زیرساخت و امکانات فوقالعادهای هستند. درکی که می تواند باعث اعتماد به نفس در سال دانش بنیان شود و ریل آموزش عالی را تغییر دهد. واحدهای دانشگاه آزاد در این رویداد از امکانات یکدیگر خبردار خواهند شد و با توجه به شناسنامه دار شدن شرکتها، استارتاپها و آزمایشگاهها، بهمرسانی مناسبی صورت خواهد گرفت. یقین دارم نگاه مدیران و روسای واحدها به یکدیگر تغییر خواهد کرد و بعد از رویداد شاهد اتفاقات مبارک بسیاری خواهیم بود که میتواند منجر به خودباوری و حل مسائل مهم کشور خواهد شد.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، با بیان اینکه برنامه رویداد ملی گام دوم یک فرصت بزرگ است، گفت: در سالهای آینده رویداد ملی گام دوم بستری خواهد بود که شرکتها و استارتاپها و سرمایهگذاران برای حضور در آن باید رقابت کنند. تمام پارکها، مراکز رشد، صندوق های پژوهش و فناوری، بانکها، صنایع، وزارت خانه و نمایندگان، اعضای هیات علمی و دانشگاههای کشور، در این رویداد یا غرفه دارند یا از آن بازدید خواهند داشت. بعد از رویداد ملی گام دوم، زمان چیدن دستاوردهایی است که در رویداد شرکتها شکار کردهاند.
دکتر دهقانی فیروزآبادی عنوان کرد: هزار شرکت حاضر در رویداد ملی گام دوم نیازمند کارگاه و آزمایشگاه برای پژوهش و تحقیقات خود است که این فرصت در رویداد مهیا شده تا سه هزار مجموعه حاضر در این راستا بهمرسانی کنند و از امکانات و ظرفیت های یکدیگر استفاده کنند. بزرگترین سود را زیرساخت های پژوهشی و آزمایشگاهی میتوانند ببرند.
وی در پایان عنوان کرد: اگر این توان را به خوبی به مردم نشان دهیم، می توانیم سفیر اشتغال آفرینی برای مردم شویم. به دنبال آن مردم ترغیب خواهند شد تا فرزندان خود را برای تحصیل راهی دانشگاه آزاد کنند. منبع درآمدزایی دانشگاهها، شهریه است و باید با تغییر گفتمان یعنی اشتغالآفرینی و کارآفرینی، جذابیت حضور در این دانشگاه را افزایش دهیم. بسترها و تجهیزات چنین گفتمانی در دانشگاه آزاد مهیا است و رویداد ملی گام دوم بهترین فرصت برای عرض اندام در این زمینه است.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/