دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نماینده مردم زاهدان در مجلس در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

لزوم جراحی اقتصاد سنتی کشور توسط دانش بنیان‌ها

نماینده مردم زاهدان در مجلس با بیان اینکه ایجاد ارتباط بین صنایع و شرکت‌های دانش بنیان اثرات زیادی برای جامعه دارد،گفت: اقتصاد سنتی و زمختی که ما سال‌های سال داریم به وسیله این شرکت ها جراحی خواهد شد.
کد خبر : 659147
تولید دانش بنیان

فداحسین مالکی در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا با بیان اینکه آنچه مسلم است این است که نقش شرکت های دانش بنیان در روند پیشبرد صنعت و تولید و اقتصاد ما خیلی موثر است، اظهار کرد: این مسئله می تواند با توجه به دانش روز دنیا به گره هایی که سال ها در حوزه صنعت ما وجود دارد پایان بدهد. تاکیدی هم که رهبری فرمودند و این باره مطرح کردند برای این است که دانش شرکت های دانش بنیان باعث اشتغال‌زایی در بین جوانان و حتی خود واحد های صنعتی و تولیدی و اقتصادی کشور می شود.


نماینده مردم زاهدان در مجلس گفت: متاسفانه دلیل تمایل به واردات محصولات خارجی از سویی صنایع داخل این است که هنوز فرهنگ‌سازی در این زمینه صورت نگرفته است.


مالکی توضیح داد: متاسفانه دستگاه‌های دولتی ما همان روش های سنتی را پیش می‌برند گره هایی که امروزه در حوزه صنایع و اقتصاد ما وجود دارد همین نگاه های سنتی است یک نمونه از نگاه سنتی این است که سال‌های سال است تاکید به خودروسازی داخلی در کشور شده است و گفتند که تولید داخل را حمایت ولی چه اتفاقی در کشور افتاده است.


نماینده مردم زاهدان در مجلس ادامه داد: در حال حاضر کیفیت خودروسازی ما هر روز پایین تر می آید در واقع در صنعت خودروسازی مان خواسته‌ایم که دانش بنیان ها ورود کنند و شاهد رونق در این حوزه باشیم و به همین دلیل است که امروزه صحبت از مافیای خودرو می‌شود.


وی افزود: به همین دلیل است که دولت و نظام به دنبال این است که واردات خودرو را در سطح منطقه بپذیرد تا خودرو وارد کشور شود البته نه به این معنا که این واردات به خودروی داخلی ضربه بزنند شرایط موجود ایجاب می کند که این باره داد انجام شود.


به گفته این مقام مسئول، اگر نگاه دستگاه های دولتی به شرکت های دانش بنیان محبت آمیز شود این مشکلات برطرف و رابطه قوی بین این دو به وجود می آید.


وی توضیح داد: برای حل مشکل سرمایه در گردش این شرکت ها باید دو اقدام انجام داد ابتدا اینکه منابع مالی از سوی دولت همان طور که بر حمایت از این شرکت‌ها تاکید می‌کند اختصاص پیدا کند به دلیل اینکه زمانی که دست شرکت‌های دانش بنیان بسته باشد نمی‌تواند اقدام به تولید بکنند.


مالکی افزود: به عنوان مثال هم اکنون پیشرفته ترین پارک علم و فناوری را در زاهدان داریم ۳۰۰ شرکت در آنجا آمدند و الان تولیدات تاثیر گذاری در سطح ملی داشته اند ولی به هر حال این شرکت ها نیاز به حمایت دارند و این حمایت مالی را باید دولت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از آنها داشته باشد.


به گفته این مقام مسئول، روش دیگر برای تامین سرمایه در گردش این شرکت ها این است که صاحبان صنایع که از حیث مالی از توان لازم برخوردار هستند اگر بخواهند سرمایه خود را اضافه و تولیدشان را بیشتر بکنند بهترین کار این است که با این جوانان قرارداد امضا کنند سرمایه و به این وسیله یک رابطه برد-برد شکل بگیرد از یک سو سرمایه آنها تامین و از سوی دیگر تولید صنایع با هزینه کمتری انجام شود.


نماینده مردم زاهدان در مجلس یازدهم ادامه داد: شرکت های دانش بنیان داخلی باید مشکل خدمات پس از فروش محصولات شان را حل کنند تا صنایع اعتمادشان به آنها جلب شود در ابعاد گسترده تر یعنی بعد ملی اعتماد جلب شود.


نماینده مجلس یازدهم خاطر نشان کرد: ایجاد ارتباط بین صنایع و شرکت‌های دانش بنیان اثرات زیادی برای جامعه دارد یکی از اثرات آن این است که اشتغال را افزایش می‌دهد جوانان تحصیل کرده ما در رده‌های بالا سرخورده نمی شوند و به دنبال این نیستند که بازیچه دست شرکت‌های خارجی شوند و به اصطلاح مهاجرت کنند. امید به آنها داده می شود و در آینده کشور و همچنین در پیشرفت اقتصادی موثر خواهند بود.


مالکی در پایان تاکید کرد: اقتصاد سنتی و زمختی که ما سال‌های سال داریم به وسیله این شرکت ها جراحی خواهد شد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب