دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جماعتی: هزینه ۲ میلیون دلاری مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک در دوران کرونا

۵ تا ۱۱ ساله‌ها واکسیناسیون ضدکرونا را انجام دهنددبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: تمام بیماران کرونایی بستری حداقل یک آنتی‌بیوتیک و ۵۰ درصد آن‌ها حداقل سه آنتی‌بیوتیک مصرف کردند که این میزان، بی‌رویه محسوب می‌شود، هزینه‌ای هم که در این مدت برای استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های بی‌رویه صرف شده، چیزی حدود ۲ و ۲ دهم میلیون دلار بوده است.
کد خبر : 659093
آماده‌باش برای پیک ششم کرونا

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با بیان اینکه گزارش سویه‌های جدید در برخی کشورها نگران‌کننده است، گفت: نگرانی‌هایی ایجاد شده مبنی بر اینکه ممکن است در آینده دوباره با موج‌هایی از ویروس کرونا مواجه باشیم.


جماعتی در حاشیه برگزاری جلسه کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ اظهار کرد: مردم دچار عادی‌انگاری شده‌اند و با این تصور که آمار کرونا کاهش یافته و به پایان کرونا رسیده‌ایم، در اماکن عمومی، فضاهای سربسته، وسایل نقلیه عمومی، همایش‌ها، کنسرت‌ها و خیابان‌ها، ماسک‌های خود را برداشته‌اند، با جدیت تأکید می‌کنم که کرونا به پایان نرسیده و شیوه‌نامه‌های بهداشتی باید همچنان رعایت شود.


وی تصریح کرد: در جلسه امروز، بحث استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در دوره کووید ۱۹ مطرح شد که یکی از اساتید نتایج مطالعات خود در این زمینه را توضیح داد. بر اساس این مطالعه، مشخص شد در ۱۰ بیمارستان دانشگاهی و ۴۳ هزار بیماری که در این ۱۰ بیمارستان بستری شدند، ۱۰۰ درصد بیماران حداقل یک آنتی‌بیوتیک و ۵۰ درصد آن‌ها حداقل سه آنتی‌بیوتیک مصرف کردند که این میزان، بی‌رویه محسوب می‌شود. بیشترین آنتی‌بیوتیک مصرف‌شده در بخش‌های عادی، آزیترومایسین و بیشترین آنتی‌بیوتیک مصرف‌شده در بخش‌های ویژه، مِرُوپنم بوده است. هزینه‌ای هم که در این مدت برای استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های بی‌رویه صرف شده، چیزی حدود ۲ و ۲ دهم میلیون دلار بوده است.


وی افزود: در این مطالعه همچنین مشخص شد در بیمارستان‌هایی که مصرف آنتی‌بیوتیک بیشتر بوده، میزان مرگ‌ومیر بالاتری نیز گزارش شده است که علل مختلفی از جمله عوارض آنتی‌بیوتیک‌ها و تداخلات دارویی در این زمینه دخیل است بنابراین لازم است آگاهی پزشکان در این زمینه افزایش یابد، زیرا استفاده بی‌رویه از آنتی‌بیوتیک‌ها نمی‌تواند میزان مرگ‌ومیر ناشی از کرونا را کاهش دهد و شاید به دلیل عوارض و تداخلات دارویی اثرات عکس نیز بگذارد. از سوی دیگربار زیادی را به هزینه اقتصاد کشور تحمیل می‌کند. بنابراین لازم است از مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان بیماران مبتلا به کرونا، جلوگیری شود.


دبیر کمیته علمی کشوری کرونا ادامه داد: در این جلسه مقرر شد که کمیته‌های اقتصاد درمان که در بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها و معاونت درمان تشکیل شده بود، دوباره احیا شود.


وی اضافه کرد: همچنین کمیته‌های استوارد شیپ که در مورد مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها اقدامات مناسبی انجام داده بودند و از قبل از شیوع کرونا آغاز به کار کرده بودند، دوباره احیا شود و پروتکل‌هایشان نیز در معاونت درمان ریوایز شده و به بیمارستان‌ها ابلاغ شود تا از مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها در بیمارستان‌ها و هزینه‌هایی که به بیمار و اقتصاد کشور وارد می‌کند، تا حدود زیادی جلوگیری کند.


وی درباره استفاده از ماسک و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، افزود: با توجه به اینکه گزارش‌هایی از بعضی کشورها مانند کشورهای آفریقایی و آمریکا برای بروز سویه‌های جدید B.۱.۱.۷ از COVID-۱۹ در این کشورها و همچنین بروز دوباره سویه‌های ترکیبی دلتا و امیکرون در برخی کشورهای خاورمیانه وجود دارد، نگرانی‌هایی ایجاد شده مبنی بر اینکه ممکن است در آینده دوباره با موج‌هایی از ویروس کرونا مواجه باشیم؛ بنابراین توصیه کمیته علمی بر این است که پروتکل‌ها و شیوه‌نامه‌های بهداشتی حتماً رعایت شود، به‌خصوص توسط گروه‌های پرخطر.


۵ تا ۱۱ ساله‌ها واکسیناسیون ضدکرونا را انجام دهند/ پرخطرها دُز چهارم را تزریق کنند.


جماعتی گفت: توصیه دیگر ما این است که گروه‌های پرخطر مانند سالمندان، افراد یا بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند و یا داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند، لازم است دُز چهارم واکسن کرونا را تزریق کنند.


وی ادامه داد: کودکان ۵ تا ۱۱ ساله هم که انجام واکسیناسیون کرونا برایشان به تصویب رسیده، حتماً واکسیناسیون را انجام دهند، زیرا کودکان می‌توانند عامل انتقال بیماری باشند، بنابراین، چنانچه واکسیناسیون را انجام ندهند، با بروز سویه‌های جدید بازهم می‌توانند باعث انتقال و چرخش بیماری و بروز موج‌های جدید و تشدید بیماری در کشور شوند.


جماعتی اظهار داشت: افرادی که دُز سوم را هنوز تزریق نکرده‌اند نیز حتماً مراجعه کنند و روند واکسیناسیون را تکمیل کنند، زیرا با توجه به شرایط، ممکن است در آینده‌ای نزدیک، با فرارسیدن فصول سرد پاییز و زمستان، با سویه‌ها و پیک‌های جدید روبرو شویم.


دبیر کمیته علمی کشوری کرونا درباره وضعیت کرونا در سایر کشورها، یادآور شد: اکنون در بیشتر کشورهای جهان، آمار ابتلا و فوت ناشی از کرونا در مقایسه با وضعیت قبلی خودشان، کاهش یافته است، اما سویه‌هایی که در کشورهای آفریقایی، آمریکا، اسراییل و فلسطین اشغالی گزارش شده، می‌تواند نگران‌کننده باشد و پیش‌درآمد به وجود آمدن موج‌های جدید در کشورهای جهان باشد بنابراین باید از قبل آمادگی لازم را کسب کنیم و این آمادگی نیز با تزریق واکسن و تکمیل روند واکسیناسیون میسر می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۲۹/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب