دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 خرداد 1401 - 12:31
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

جزئیاتی از طرح جدید مجلس برای ایجاد نظام پارلمانی دو مجلسی/ دولت روحانی مانع تصویب طرح جامع مدیریت شهری شد

عضو کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی جزئیاتی از طرح جدید مجلس برای ایجاد نظام پارلمانی دو مجلسی در کشور را تصویب کرد.
کد خبر : 659059
ابوالفضل ابوترابی



ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون شورا های مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا ‌درباره لزوم وجود نظام پارلمانی دو مجلس اظهار کرد:‌ دغدغه نسبت به موضوع نظام پارلمانی دو مجلسی بسیار قابل احترام است، ‌بنده در این موضوع ۶ سال کار تحقیقاتی انجام داده‌ام، اکنون هم طرح بنده تحت عنوان مدیریت جامع شهری و روستایی در راستای ایجاد نظام پارلمانی دو مجلسی در دستورکار قرار گرفته است.


وی ادامه داد: بنده نام دیگر این طرح را حکمرانی مردمی قرار داده‌ام، ظرفیت‌های اصول ۷ و ۱۰۰ الی ۱۰۴ قانون اساسی می‌گوید مملکت ما باید دو پارلمانی شود، در حال حاضر شوراهای اسلامی شهر و روستا نقش پارلمان محلی با محوریت شورای استان را ایفا می‌کنند که در کشورهای دیگر عنوان مجلس عوام را دارد، ‌اما ما نام پارلمان‌های محلی را برای آن قرار داده‌ایم.


عضو کمیسیون شورا های مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: پارلمان دیگر در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی مجلس شورای اسلامی است که حکم مجلس سنا را در دیگر کشورها بر عهده دارد، ‌بر این اساس، قانون اساسی ما توسط یک فرد دنیادیده به نام شهید بهشتی طراحی شده و کشور ما هم باید به سمت دو پارلمانی حرکت کند، یعنی یک پارلمان محلی که همان شورای شهر و روستا هستند فعال باشند، اما هیچ اختیاری به آن‌ها تفویض نشده و پارلمان دیگر، مجلس شورای اسلامی است که حکم مجلس سنا را دارد.


ابوترابی بیان کرد:‌ استاد هاشمی که در دانشگاه به ما حقوق اساسی تدریس می‌کرد، همواره می‌گفت که نگویید ما در ایران از سه قوه برخوردار هستیم، ‌بلکه بگویید ساختار سیاسی ایران ۴ قوه دارد، زیرا شوراها در قانون اساسی مستقل و صاحب اختیار هستند.


وی با بیان اینکه برخی از کشورهای دنیا ۷ قوه مستقل دارند، ‌اظهار کرد:‌ اما به اعتقاد بنده ما در ساختار سیاسی کشورمان از ۵ قوه برخوردار هستیم، زیرا شورای نگهبان هم حکم کمیسیون ملی انتخابات را دارد، زیرا از استقلال و اختیار در تصمیم‌گیری برخوردار هستند. در دیگر کشورهای دنیا عنوانش کمیسیون ملی انتخابات است، اما ما در ایران از عنوان شورای نگهبان برای آن استفاده کرده‌ایم.


ابوترابی ادامه داد: بنده برای ارتقای جایگاه شوراهای اسلامی به عنوان پارلمان محلی طرح مدیریت جامع شهری و روستایی را ارائه دادم که دوره قبل با ۵ رأی کمتر مصوب نشد، ‌اما اکنون در دستورکار مجلس قرار گرفته، اما امان از دست مسئولان دولتی که پست و مقامشان اجازه تصویب این طرح را نمی‌دهند و با مداخله در امور مجلس به تطمیع نمایندگان می‌پردازند.


عضو کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: وزارت نیرو بخشنامه‌ای به مدیران کل استان‌ها ابلاغ کرده که مبتنی برآن مدیران کل استان باید با نمایندگان دیدار داشته باشند و اجازه ندهند که طرح مدیریت جامع شهری و روستایی به تصویب برسد.


ابوترابی با اشاره به اینکه طرح مدیریت جامع شهری و روستایی سنگ بنای ایجاد نظام پارلمانی دو مجلسی در کشور است، تصریح کرد: با ابلاغ وزارت نیرو تمامی نمایندگان مجلس با امتیازاتی که مسئولان دولتی به آن‌ها می‌دهند در حال تطمیع برای عدم تصویب این طرح هستند، این مسئله در مجلس قبل به وضوح دیده شد و با چشمان خودم دیدم که دولتمردان به نمایندگان قیر دادند تا در حوزه انتخابیه خود مورد استفاده قرار دهند تا رأی آن‌ها علیه طرح مذکور قرار گیرد.


انتهای پیام/۴۰۱۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب