کارهای خُرد را به پارلمانهای محلی بسپاریم
ابوالفضل ابوترابی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، به مناسبت روز مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد مجلس دهم با بیان اینکه مجلس باید به معنای ختم کلمه، خانه ملت و در رأس امور باشد اظهار کرد: این مهم بنا به دلایلی که ریشه در ساختار اداری مجلس دارد، آن گونه که باید انجام نشده است و مجلس شورای اسلامی همه انرژی خود را روی مقولههای محلی صرف میکند.
وی اضافه کرد: 90 درصد نمایندگان مجلس برای امور محلی حوزه انتخابیه وقت و انرژی زیادی میگذارند و بهدلیل اینکه رأی خود را از حوزههای انتخابیه میگیرند و این تعارض منافع باعث شده آنان از مسائل ملی دور شده و بعضاً آن را فدای امور محلی و آب و برق و گاز و جاده کنند.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وظیفه نظارتی مجلس هم تحتالشعاع این ساختار غلط قرار گرفته و نمایندگان وقت برای امور کلان نخواهند داشت.
وی تأکید کرد: ما در مجلس شورای اسلامی حدود 12 هزار و 500 عنوان قانونی داریم و جزء کشورهایی هستیم که تورم قانونی داریم به همین دلیل وقت لازم برای تنظیم قوانین گذاشته نمیشود که لازم است این ساختار را اصلاح کنیم.
نماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اسلامی با طرح این پیشنهاد که مانند دیگر کشورهای دنیا امور محلی پارلمانهای محلی یا همان شوراهای شهر و روستا را تقویت کنیم و امور محلی را به آنان بسپاریم، خاطرنشان کرد: در غیر این صورت مجلس شورای اسلامی در رأس امور نخواهد بود، چرا که تمام توان نماینده در حجم سنگین کار محلی و حل اختلافات محلی صرف خواهد شد.
ابوترابی مهترین اقدامات نظارتی مجلس دهم را سؤال از رئیسجمهور پیرامون نابسامانی اقتصادی عنوان کرد و گفت: خروجی فشاری که نمایندگان مجلس برای تغییر تیم اقتصادی به دولت وارد کردند، راهگشا بود.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس با اشاره به طرحهای کارآمدی که در مجلس پیگیری شد، تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون منع بهکارگیری بازنشستگان یک پوستاندازی را در طول انقلاب در نهادهای دولتی باعث شد که اقدام بزرگی بود.
وی، اصلاح قانون چک که مشکلی فراگیر برای جامعه بود و سیستم مالی و کسب و کار را تحتالشعاع قرار داده و زندانها و دادگستریها را درگیر میکرد را از فعالیتهای مؤثر مجلس دانست.
ابوترابی با تأکید بر اینکه امیدواریم در عمر باقیمانده از مجلس دهم پنج فعالیت بسیار ساختاری را به انجام برسانیم، خاطرنشان کرد: اصلاح نظام بانکداری، اصلاح قانون مدیریت شهری و روستایی، قانون خدمات کشوری، قانون مالیات بر ارزش افزوده و قانون تجارت از قوانینی هستند که به نتیجه رساندن آن میتواند به عنوان کارنامه مثبتی از مجلس دهم باشد.
نماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اس با بیان اینکه ساختار و عملکرد هیأت رئیسه مجلس دهم با دیگر مجالس پیشین تفاوتی نداشته تصریح کرد: در بقیه کشورهای دنیا رئیس مجلس و هیأت رئیسه به نوعی سخنگوی مجلس تعریف میشوند و اعضای آن نمایندهتر از بقیه نمایندگان نیستند و با بقیه همترازند، اما در ایران به دلیل اینکه قوای سهگانه مطرح است، رئیس مجلس به عنوان رئیس قوه مقننه محسوب میشود، ولی واقعیت این است که رؤسای مجلس سخنگو و یا دبیرکل هستند.
انتهای پیام/4034
انتهای پیام/