بیانات رهبر معظم انقلاب درباره شخصیت شهید مدرس
به گزارش خبرنگار حوزه امام و رهبری گروه سیاسی خبرگزاری آنا، 10 آبان یادبود آیتالله شهید حسن مدرس از مبارزان دوران حکومت قاجار و پهلوی است. وی که از علمای برجسته زمان خود بوده، تجربه سه دوره حضور در مجالس دوم تا پنجم بهعنوان نماینده علما و عضو شورای فقهای مجلس را دارد و در دوره ششم نیز با رأی بالای مردم تهران وارد مجلس شورای اسلامی شد.
از دستاوردهای گرانبهای شهید مدرس در دوران حضور در مجلس مخالفت بسیار ارزنده وی با جمهوریت لائیک رضا پهلوی دیکتاتور زمان خود بود، به قدری که مخالفتهای وی و جمعی دیگر از روحانیون و سیاستمداران سبب شد، مردم در برخی از نقاط کشور علیه طرح جمهوری رضاخان دست به تظاهرات گسترده بزنند و این موضوع ملغی اعلام شود.
از 25 سال پیش تا به امروز مجلس با نام شهید مدرس گره خورده است و هر ساله روز گرامیداشت او را روز مجلس نامگذاری کردهاند. رضاخان زمانی بعد از کودتای انگلیسی سوم اسفنده 1299 دید شهید مدرس جلوی کارهای خلاف وی را میگیرد او را به قزوین تبعید کرد. بعد از سقوط کابینه سیدضیاالدین طباطبایی دوباره مصدق به تهران آمد و نمایندگی مردم را برعهده گرفت، ولی در انتخابات مجلس هفتم تقلب گسترده دستگاه حکومتی سبب شد که مدرس یه مجلس راه پیدا نکند. جملهای معروف درباره شهید مجلس وجود دارد که میگوید: من به خودم که رأی دادهام!
رضاخان در ابتدا سعی کرد مدرس را با امتیازهایی از سر راه خود بردارد ولی در این موضوع موفق نشد و در سال ۱۳۰۵ سعی کرد، مدرس را ترور کند که وی از این سوءقصد جان سالم به در برد. مدرس هفت سال در خواف تبعید بود و سرانجام در شب ۱۰ آذر ۱۳۱۶ شهید شد.
مدرس ایستاد و حرفش را زد
رهبرانقلاب درباره شهید مدرس و الگوی نمایندگی مجلس وی میفرمایند: «مجلس باید مجلسی باشد که بتواند در مقابل زورگوییها و زیادهخواهیها و مرعوب کردنها و تطمیع کردنهای قدرتمندان جهانی بایستد و مصالح کشور و ملت را محاسبه کند و دنبال آن برود. امام رضواناللهعلیه بارها اسم «مدرس» را میآوردند. مگر خصوصیت مدرس چه بود؟ از مدرس عالمتر هم داشتیم. مدرس خصوصیت عمدهاش این بود که هیچ عامل ارعاب و تهدید و تطمیع و فریبگری در او اثر نمیکرد. همان وقتی که علیالظاهر فضا را بر ضد او آنچنان متشنج کرده بودند که علیهش شعار میدادند، او ایستاد و حرف خودش را زد. این خصوصیت یک نماینده خوب در مجلس است.
بعضیها زود مرعوب میشوند!
من بارها عرض کردهام که قدرتهای استکباری - یعنی همین قدرتهای سلطهگر جهانی - که مرتب روی این کشور و آن کشور دست میاندازند و دولتها و ملتها را زیر یوغ خودش میکشانند، عدهای کارشان از ترساندن میگذرد. قدرت واقعیشان آن قدر نیست که بر زبان میآورند. بدیهی است این همه که اینها با این انقلاب و با این کشور بدند، اگر قدرت داشتند، تاکنون این انقلاب اینطور رشد نمیکرد و اینگونه نمیماند».
مدرس مجلس را مردمی کرد
استقراض از خارجیها بود، مجلس ایستاد. قرارداد وثوقالدوله بود، مجلس ایستاد. امثال مدرسها در آن مجلس، کم و بیش بودند. آنهایی هم که گذشت زمان نشان داد نمیتوانند همیشه مدرس باقی بمانند و مثل مدرس باشند، در سایه حضور مردان مستقل با ایمانی از قبیل مدرس، خیابانی و امثال آنها، یک حالت واقعی مردمی به آن مجلس دادند. (بیانات در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی 1373).
انتهای پیام/4082/ن
انتهای پیام/