همهچیز درباره آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۱/ مغایرت معدل موجب لغو قبولی میشود
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا _ فاطمه بحیرائی؛ کنکور کارشناسی ارشد امسال با رقابت بیش از ۶۴۷ هزار داوطلب در ۱۳۷ کد رشته امتحانی از ساعت ۸ صبح چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه جاری آغاز میشود و تا روز جمعه ۳۰ اردیبهشت ماه ادامه دارد.
تعداد داوطلبان
عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش در گفتوگو با خبرنگار آنا میگوید: «در مجموع ۶۴۷ هزار و ۲۰۹ داوطلب (با احتساب علاقهمندی به شرکت در مجموعه امتحانی دوم) در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته امسال شرکت میکنند که از این تعداد، ۳۳۹ هزار و ۹۰۶ نفر داوطلب زن و ۳۰۷ هزار و ۳۰۳ داوطلب مرد هستند. همچنین تدابیر لازم برای برگزاری آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته با رعایت تمام شیوهنامههای بهداشتی در ۱۸۶ شهرستان، ۳۸۶ حوزه اصلی اندیشیده شده است.» فرآیند توزیع کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسی ارشد از دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه آغاز میشود
زمان توزیع کارت
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان میکند: «فرآیند توزیع کارت ورود به جلسه این آزمون از دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه در درگاه الکترونیکی سازمان سنجش آموزش کشور آغاز میشود؛ متقاضیان لازم است از روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت تا روز سهشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه به درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش مراجعه و نسبت به چاپ کارت ورود به جلسه آزمون همچنین ویرایش اطلاعات ثبتنامی (در صورت لزوم) اقدام کنند.»
تاثیر ۲۰ درصدی معدل در آزمون کارشناسیارشد
معدل کارشناسی داوطلبان در آزمون کارشناسی ارشد اثرگذار است، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در این باره تأکید میکند: «با توجه به اینکه ۲۰ درصد معدل مقطع کارشناسی به صورت تراز در نمره کل داوطلب اعمال میشود و میانگین معدل مقطع کارشناسی ناپیوسته و معدل مقطع کاردانی بهصورت تراز شده اعمال خواهد شد لازم است داوطلبان دقت کنند در صورتی که مغایرتی در معدل درج شده بر روی کارت ورود به جلسه مشاهده کردند بلافاصله در سایت سازمان سنجش اقدام به ویرایش معدل کنند.» مغایرت معدل اظهار شده توسط داوطلب با معدل مندرج در مدرک کارشناسی، موجب لغو قبولی میشود
تبعات مغایرت معدل
در این میان اگر داوطلبی معدل کارشناسی را به اشتباه وارد کرده باشد با تبعاتی روبرو خواهد بود. پورعباس ادامه میدهد: «مغایرت معدل اظهار شده توسط داوطلب با معدل مندرج در مدرک کارشناسی موجب لغو قبولی در کد رشته قبولی داوطلب در مقطع کارشناسی ارشد میشود، لذا داوطلبان باید در این مورد دقت کامل داشته باشند.»
بیشتربخوانید:
سهمیههای کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۱
داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد برای پذیرش نهایی میتوانند از سهمیهها استفاده کنند، سهمیه های کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ شامل سهمیه رزمندگان، سهمیه ایثارگران و سهمیه آزاد است. اگر داوطلبی مشمول هیچ یک از سهمیههای ایثارگران و رزمندگان نشود مشمول سهمیه آزاد خواهد بود. ۲۵ درصد از ظرفیت هر کدرشته محل به همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران، آزادگان و همسر و فرزندان آنان، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان اختصاص دارد.
همچنین ۵ درصد از ظرفیت هر کدرشته محل نیز به جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان و همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص دارد. درصورتیکه سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران توسط متقاضیان مشمول تکمیل نشود، باقیمانده ظرفیت به مشمولان سهمیه ۵ درصدی ایثارگران اختصاص مییابد و اگر باز هم ظرفیت تکمیل نشود به متقاضیان آزاد اختصاص خواهد یافت.
در آزمون کارشناسی ارشد حدنصاب نمره ایثارگران (اعم از ایثارگران مشمول ظرفیت ۲۵ درصدی و یا ۵ درصدی) ۷۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد در هر کدرشته محل و حدنصاب نمره رزمندگان ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد در هر کدرشته محل است.
نتایج آزمون کارشناسی چه زمانی اعلام میشود؟
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور به آنا میگوید: «نتایج اولیه آزمون بهصورت کارنامه و انتخاب رشته توسط متقاضیان اواخر خرداد ماه ۱۴۰۱ اعلام میشود و اعلام نتایج نهایی نتایج دهه اول شهریور ماه ۱۴۰۱ خواهد بود.»
به گزارش آنا؛ پس از اعلامِ نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد از سوی سازمان سنجش آموزش کشور، انتخاب رشته/محل متقاضیان دانشگاه آزاد اسلامی از طریق این مرکز آموزشی صورت میگیرد.
انتهای پیام/۱۰۴/
انتهای پیام/