اسناد اقدامات بیولوژیک آمریکا در اوکراین وجود دارد/ پوتین بهدنبال تشکیل «روسیه نوین»
گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، شاید اکنون دیگر کمتر کسی است که درباره احداث آزمایشگاههای بیولوژیک در اوکراین آن هم با هزینه آمریکا گزارش و تحلیلی نخوانده باشد، مقامهای روس نیز در ماههای اخیر بارها اعلام کردهاند اسناد و مدارکی در این زمینه وجود دارد. چه اینکه روز چهارشنبه رئیس نیروهای حفاظت از مواد شیمیایی روسیه فاش کرد، سران حزب دموکرات از بودجه دولت آمریکا برای آزمایشهای بیولوژیک در اوکراین استفاده میکنند.
وی افزود: در ژانویه ۲۰۲۲ اتباع خارجی که آزمایشها را انجام میدادند، فوری تخلیه شدند و تجهیزات و موادی که استفاده میکردند به مناطق غربی اوکراین منتقل شدند.
با وجود این موضوع، آمریکا همواره سعی در تکذیب واقعیتهای موجود داشته و مدعی است هیچ مدرکی در این زمینه وجود ندارد. واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد نیز شواهد مرتبطی را که بهتازگی جمعآوری شده بود، ارائه کرد و از آمریکا خواست تا درمقابل جامعه جهانی به برنامه آزمایشگاه بیولوژیکی خود در اوکراین اقرار کند.
وجود سلاحهای بیولوژیک در اوکراین موضوعی نیست که مخفی بماند
وی به صراحت گفت: اطلاعاتی به دست آمده که نشان میدهد آمریکا و متحدانش در ناتو در حال انجام تحقیقات تسلیحات بیولوژیکی در اوکراین هستند. انتقال ویروس آنفلوآنزای بشدت بیماریزا از پرندگان مهاجر، باکتریهای منتقل شده از خفاشها به انسان و ویروس و عوامل بیماریزای دیگر همگی جزو اسنادی بودند که روسیه به آنها دست یافته است.
اهداف آمریکا از فعالیتهای بیولوژیک در خاک اوکراین
بیتردید پی بردن به ابعاد اقدامات بیولوژیک آمریکا در خاک اوکراین نه بهوسیله مقامی از روسیه یا اوکراین، بلکه مقامی که در گذشته نهچندان دور در سازمان مللمتحد سمت مشاور دبیرکل را برعهده داشته، خواندنی است. ژیل بونافی تازه مسلمان شده بر این باور است که نئولیبرالیسم وحشی غربی جهان را برای جنگ جهانی سوم آماده کرده است.
ژیل بونافی (Gilles Bonafi)، مشاور پیشین سازمان ملل متحد در امور مالی کشورهای شمال آفریقا در گفتوگو با خبرنگار حوزه اروپا و آمریکای گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: ما وجود آزمایشگاههای بیولوژیک در اوکراین بهوسیله آمریکا را تأیید میکنیم و اطلاعات و اسنادی داریم که آمریکا زبالههای بیولوژیک و خطرناک ایجاد کرده، منحصر در اوکراین نیست و در برخی دیگر از نقاط جهان وجود دارد. من از اینکه خبر کشف آزمایشگاههای بیولوژیک آمریکا در اوکراین منتشر شد چندان تعجب نکردم، زیرا پیشتر کییف را برای انجام اقدامات خطرناک آماده کرده بود.
وی افزود: آمریکاییها از احداث آزمایشگاههای بیولوژیک دو هدف داشتند؛ نخست، اینکه در صورت بروز چنین تحولاتی بلافاصله سلاح بیولوژیک در اختیار اوکراین قرار بگیرد تا بتواند با روسها مقابله کند. هدف دوم نیز این است که بتوانند با اتهامزنی به مسکو، روسیه را عامل ایجاد آزمایشگاههای بیولوژیک در اوکراین معرفی کنند. آمریکاییها همچنین در تلاش بودند اینگونه القا کنند روسها میخواهند از سلاحهای بیولوژیک علیه انسانها استفاده کنند.
بیشتر بخوانید:
آمریکا درباره فعالیتهای بیولوژیکی خود در اوکراین توضیح دهد
روسیه: آمریکا از خاک اوکراین برای آزمایش سلاحهای میکروبی استفاده میکند
بونافی تأکید کرد: نباید تصور کنیم مسکو کشوری ساده است که در برابر هر اقدامی کوتاه میآید؛ خیر، روسیه کشوری پیچیده است. میتوان گفت بلایی که نازیهای اوکراینی بر سر مردم روس تبار اوکراین درآوردند، در نوع خود جنایتی بود که با حمایت کشورهای غربی همراه شد. بهدلیل همین حمایتها و البته سیاستهای دوگانه اوکراین علیه روستبارهاست که آنها خود را بیش از آنکه در اوکراین حس کنند، بخشی از روسیه میدانند.
مشاور پیشین سازمان ملل متحد عنوان کرد: وجود سلاحهای بیولوژیک در اوکراین موضوعی نیست که مخفی بماند و اسنادش وجود دارد. این سلاحها در اوکراین با حمایتهای آمریکا ساخته شده و مستند است.
بونافی گفت: ولادیمیر پوتین کشورش را به «روسیه نوین» تبدیل کرد و همین طرز تفکر در حمله به اوکراین وجود دارد، زیرا معتقد است در حال تلاش برای تثبیت جایگاه روسیه نوین در جهان است. کاری که پوتین در روسیه انجام میدهد بسیار مهم است، همان کاری را میکند که ناتو و کشورهای غربی در مقابل یوگسلاوی سابق انجام دادند و اکنون رئیسجمهور روسیه میخواهد همان کار را در مقابل اوکراین انجام دهد؛ یعنی باعث ازهم پاشیدگی این کشور شود و آن را به یک جغرافیای سیاسی جدید تبدیل کند که همه آنها یکپارچه و در قالب جغرافیای واحد «روسیه نوین» خوانده شود.
این کارشناس ارشد اروپا درباره احتمال وقوع جنگ هستهای میان طرفهای دخیل در درگیریهای اوکراین تأکید کرد: پیشبینی تحولات آتی تا حد زیادی دشوار است، ولی هدف پوتین از راه انداختن عملیات نظامی در اوکراین و در ادامه، تبادل پیامهای هستهای میتواند این باشد که احتمال دارد جنگ و درگیری سختی میان غرب و روسیه دربگیرد.
بونافی گفت: نباید از نظر دور داشت وقتی یوگسلاوی سابق فروپاشید، روسیه واکنش خاصی نشان نداد. همچنین وقتی لیبی در آتش کودتا سوخت و دیکتاتور محمد قذافی سقوط کرد، واکنش نشان نداد. در لیبی و تحولات این کشور فرانسه نقش اصلی را ایفا کرد. یعنی دقیقاً نقشی که امروز آمریکا در اوکراین بازی میکند، آن روزها فرانسه در لیبی بازی میکرد. طبعاً نتیجه فاجعهبار مداخله فرانسه را در لیبی امروز شاهدیم که اوضاعشان هر روز بدتر میشود و هیچ حاکمیت یکدست و واحدی وجود ندارد و تنها عاملی که مردم را سهامدار اوضاع کرده، در اختیار داشتن ذخایر عمده نفتی است.
در بحبوحه تحولات اوکراین اتحادیه اروپا موضع منفعلانه ای دارد و سردرگم است
مشاور پیشین سازمان ملل متحد با بیان اینکه نقش ناتو در لیبی نیز مشخص است، تصریح کرد: وقتی پوتین مداخله غرب در بحرانهای منطقه را دید، اجازه ادامه آن را در سوریه نداد و گفت دیگر اجازه نمیدهد آنها بیایند و وضعیت سوریه را همچون لیبی کنند. مسکو وارد عملیات در سوریه در مقابل توطئههای غرب شد و اجازه نداد آمریکا روابط خوب مسکو-دمشق را برهم بزند. درواقع امنیت سوریه برای پوتین خط قرمز بود؛ بنابراین باید مطمئن باشیم آنچه آمریکا و ناتو در یوگسلاوی در حال انجام بودند، در حال شکلگیری در اوکراین بود که روسیه و پوتین مقابل آن ایستادند.
وی گفت: در بحبوحه درگیریهای اوکراین، لهستان، مولداوی و رومانی میخواهند بخشی از خاک این کشور را به کشورهایشان الحاق کنند و با یکدیگر گرایش سرزمینی داشته باشند. علاوه بر این، در بحبوحه تحولات اوکراین اتحادیه اروپا موضع منفعلانه ای دارد، تصمیم قاطعانه ای نگرفته و در سردرگمی است و قادر نیست اوضاع را پیشبینی و موضع قاطعانه اتخاذ کند. نکته قابل توجه اینکه اوضاع جهان در یک قرن گذشته تاکنون به این اندازه نابسامان و ملتهب نبوده و کاملاً بیسابقه است.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/