دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در واپسین روزهای برگزاری آزمون سراسری؛

داوطلبان جمع بندی را فراموش نکنند/ خواندن مطالب جدید در فرصت باقیمانده تا کنکور ممنوع است

کمتر از ۲ ماه به برگزاری آزمون سراسری باقیمانده است بسیاری از کارشناسان توصیه می‌کنند که داوطلبان باید از فرصت باقیمانده برای جمع بندی و مرور استفاده کنند.
کد خبر : 658361
مطالعه

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ هر چه به زمان برگزاری آزمون سراسری نزدیک‌تر می‌شویم تفاوت در نوع مطالعه در روزهای پایانی بیشتر می‌شود. بیشتر داوطلبان در ماه‌های نزدیک به زمان برگزاری آزمون‌ها دیگر به سراغ مطالعه مطالب جدید نمی‌روند و راهکارهای دیگری را برای آمادگی در آزمون در پیش می‌گیرند. یکی از مهمترین راهکارها جمع بندی مطالب است.


جمع بندی برای همه داوطلبان لازم است و هیچ یک از داوطلبان نمی‌توانند این بخش مهم را برنامه آمادگی برای آزمون حذف کنند چراکه اگر هر مطلبی را که قبلاً مطالعه کرده‌اید، در زمان نزدیک به برگزاری کنکور بخوانید، احتمال فراموشی آن کمتر است.


از طرفی هرگاه مغز در محدودیت زمانی برای یادگیری قرار بگیرد، بازدهی آن افزایش می‌یابد؛ به عبارت دیگر، مغز تمایل دارد که کارها را هر چه سریع‌تر انجام دهد؛ پس اختصاص زمانی خاص به جمع‌بندی، باعث خواهد شد تا مغز شما، مطالبی را که قبلاً آموخته و برایش آشناست، در یک مدت زمان کوتاه‌تر، بیشتر یاد بگیرد و بازدهی بیشتری در ارایه مطالب داشته باشد.


ویژگی‌ها و اصول کلی دوره جمع‌بندی


به عقیده کارشناسان برای دوران جمع بندی؛ مطالبی که نیاز به تکرار و مرور دارند، از مباحثی که کمتر به این کار نیاز دارند، تفکیک شود و تعداد و مقدار مرورها نسبت به نیاز خود مشخص شود. نیاز است که داوطلبان روی اشکالات در هر درس تمرکز کنند و به طور موضوعی آنها را برطرف کنند.


همچنین به داوطلبان پیشنهاد شده که مطالعه انتخابی داشته باشند؛ به این معنی که مطالعه مطالب را بر اساس اهمیت آنها در سؤالات کنکور و ضعف درسی، اولویت‌بندی کنند. داوطلبان باید روی تنظیم وقت و سرعت عمل در جلسه آزمون سراسری (اجرای تست‌های سرعتی) نیز تمرین و تمرکز داشته باشند.


بر این مبنا مرور جامع همه دروسی که قبلاً مطالعه شده، مهم است؛ به داوطلبان توصیه شده که کلاس‌های یادگیری تعطیل شوند (جلسات تست جزو این مورد نیست).


در این میان داوطلبان نباید ساعات درس خواندن خود را افزایش دهند، حتی اگر ممکن بود، حتی مقداری از آن ساعات را کم کنند. توصیه شده که فقط منابع و جزواتی را که خوانده‌اند، دوره کنند و از منبع جدید استفاده نکنند. مرور دروس باید نه خیلی ریز و وسواسی و نه خیلی سرسری باشد.




بیشتر بخوانید:


آسایش داوطلبان و ارتقای امنیت ازمون سراسری در دستور کار سازمان سنجش قرار دارد


آزمون‌های کشوری بدون کاغذ می‌شوند/ دانشگاه شریف در صدر المپیاد


زلفی‌گل: کنکور در برخی رشته‌ها حذف می‌شود/ لزوم راه‌اندازی بیمه پژوهشی




داوطلبان در دوره جمع‌بندی باید دروس را در فاصله زمانی کوتاهی مطالعه کنند. اگر داوطلبان تاکنون سعی می‌کردند هر درسی را که بلد نیستند یا نخوانده‌اند، دوباره مطالعه کنند، اما در فرصت یکی دو ماهه تا کنکور، انجام این کار امکان پذیر نیست.


داوطلبان می‌توانند از یادداشت‌ها و خلاصه‌نویسی‌های قبلی استفاده کنند. برای انجام این کار به سراغ مباحثی بروند که اولاً ارزش سؤالی بیشتری در بودجه‌بندی سؤالات کنکور دارند و ثانیاً سریع‌تر درک می‌شوند. ضمناً داوطلبان از مطالعه مطالب دشواری که نمی‌توانند بر آنها مسلّط شوند یا خواندن آنها وقت‌گیر است، پرهیز کنند. در این مرحله باید دروس نیمه تمام تمام شود و منابع را به کتاب درسی و بخشی از تست‌های مربوط به آن موضوع، محدود کنند. این کار را در صورتی انجام دهند که وقت زیادی را از آنها نگیرد. چنانچه حجم زیادی از یک یا دو درس، باقی‌مانده است، از مطالعه آن مباحث صرف‌نظر شود؛ زیرا تمام کردن آنها به قیمت مسلط نبودن بر پاره‌ای از دروس یا فراموش کردن بسیاری از مطالبی تمام می‌شود که قبلاً آنها را آموخته‌اند.


تمرکز بر روی رفع اشکالات


در ادامه روی برطرف کردن اشکالات متمرکز شوند و در صورت لزوم، تعدادی از مباحث هر درس را نیز به طور کامل دوره کنند. برای انجام این کار، این فاصله زمانی را به فاصله‌های سه روزه تقسیم کرده و تست زنی کنند و قسمت‌های اشکال دار را مجدداً مطالعه و تمرین کنند. در صورت داشتن وقت، یک نیم روز را نیز به مرور یک درس عمومی‌اختصاص دهند. بهترین منبع برای آزمون‌ها، همان سؤالات دوره‌ای آزمون‌های سراسری سال‌های قبل است.


در ادامه سعی شود تا در بعضی از جلسات در ساعات اولیه صبح، لباس رسمی‌ بپوشند؛ به همان صورتی که قرار است در جلسه کنکور حاضر شوند، و مانند جلسه کنکور، پشت میز بنشینند و بدون ترک محل و با تنظیم وقت، به سؤالاتی که در پیشِ‌رو دارند، پاسخ دهند.


در موقع مرور، به منظور رفع اشکال می‌توانند درس‌های عمومی‌ و اختصاصی را به صورت یک در میان انتخاب کنند و بخوانند. لزومی‌ ندارد که برای همه درس‌ها به مقدار مساوی وقت بگذارند. قطعاً مرور و رفع اشکال بعضی از دروس، کوتاه‌تر و برخی دیگر طولانی‌تر خواهد شد.


در این مرحله، بدون پرداختن به تست، یادداشت‌ها، فرمول‌ها و نکات مهم جمع‌آوری شده را بخوانند و آماده شرکت در جلسه آزمون سراسری شوند.


نکته‌ای که در دوران جمع‌بندی باید مورد توجه قرار گیرد، این است که برای این دوران، اولویت کار را تمرین و حل آزمون‌های سراسری چند سال اخیر قرار دهند، و دوم اینکه اگر امکان‌پذیر است، آزمون‌های سه روز یک بار دوران جمع‌بندی را در محلی غیر از خانه، مثل کتابخانه‌های عمومی‌یا در مدرسه خود، برگزار نمایند، و تا آنجا که امکان دارد، سعی کنند که محیط برگزاری این آزمون‌ها را در شبیه‌ترین حالت به جلسه برگزاری آزمون سراسری قرار دهند.


انتهای پیام/۴۰۴۰/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب