دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 خرداد 1401 - 00:13
توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های‌ علمی(۷۵)/ باقری در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

بار نوین‌سازی آموزش بر دوش انجمن‌های علمی | آیین‌نامه جدید برای دانشجویان تبیین شود

انجمن‌ها آموزش و نحوه فعالیت‌های کلاسیک را رها کنندرئیس انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان گفت: با توجه به اینکه سرفصل‌های تدریس در دانشگاه‌ها مدت‌هاست که دستخوش تغییر نشده است، بار نوین‌سازی آموزش بر دوش انجمن‌های علمی روانه می‌شود.
کد خبر : 658150
انجمن

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ انجمن‌های علمی دانشجویی متشکل از دانشجویان فعال، باانگیزه و با ظرفیت‌های بالا هستند که موجب تجمیع و متمرکزشدن دانشجویان مشتاق به فعالیت‌های پژوهشی و علمی می‌شوند. بخش عمده این ظرفیت‌ها، ابتدای کار به‌صورت بالقوه هستند و اگر دانشگاه‌ها بستر مناسبی را برای فعالیت انجمن‌ها فراهم آورند؛ بالفعل‌شدن این ظرفیت‌ها دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان، دانشگاه باید انجمن‌های علمی دانشجویی را فعال و حمایت کند




بیشتر بخوانید:


انجمن‌های علمی؛ تمرین توسعه علم در دانشگاه‌ها


انجمن‌های علمی؛ پرکار اما فاقد امتیاز در بنیاد ملی نخبگان


آشنایی دانشجویان با دانش‌های نوین در انجمن‌های علمی


فعالیت‌ گسترده‌ و پربازده‌ انجمن‌های‌ علمی در گرو افزایش بودجه




انجمن‌های علمی در دانشگاه آزاد اسلامی چند سالی است که زیر نظر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه در هر واحد دانشگاهی فعالیت می‌کنند و سالانه فعالیت آنها رتبه‌بندی و اعلام می‌شود.


خبرنگار خبرگزاری آنا در این شماره از پرونده «توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های‌ علمی» درباره مأموریت‌ها، اهداف، برنامه‌ها، دستورکارها و دستاوردهای انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان با سیدمحمد باقری دانشجوی رشته حقوق و دبیر انجمن علمی این دانشگاه و دارنده رتبه برتر نخستین دوره «موت کورت» حقوق مناطق آزاد و رتبه مسابقات تحلیل سولات حقوقی، گفت‌وگو کرده است.


باقری با تشریح چگونگی تشکیل، نوع و حیطه کارکرد انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان اظهار کرد: این انجمن سال ۱۳۸۰ بنیان‌گذاری شد و چند سال اخیر به‌صورت حرفه‌ای و تخصصی به کار خود ادامه داده و اکنون بیش از ۱۰۰ عضو فعال در این انجمن به‌صورت مستمر در حال فعالیت‌های علمی و پژوهشی هستند.


بار نوین‌سازی آموزش بر دوش انجمن‌های علمی | آیین‌نامه جدید برای دانشجویان تبیین شود


وی افزود: انجمن علمی حقوق هرساله با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات، هیئت‌مدیره‌ای متشکل از پنج عضو اصلی و سه عضو علی‌البدل و دو بازرس (اصلی و علی‌البدل) رئیس و قائم‌مقام خود را توسط هیئت مدیره اصلی انتخاب و کار خود را آغاز می‌کند و دارای زیرشاخه‌های متعددی با عنوان کمیسیون‌های تخصصی هر گرایش از رشته حقوق است که به‌صورت جزئی‌تر در شاخه خود به فعالیت می‌پردازند.


رئیس انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان گفت: امروزه انجمن‌های علمی نقش مهمی را در تکمیل آموزش تئوری در دانشگاه‌ها در دست دارند؛ چراکه آموزش همه نکات کاربردی دروس در کلاس‌های درسی نمی‌گنجد و انجمن‌ها با برگزاری دوره‌های کاربردی خلأ بین عرصه عملی و تئوری را تکمیل خواهند کرد.


باقری با بیان نقش انجمن‌های علمی در پیشبرد علمی، توسعه علم و دانش به‌ویژه دانش‌های نوین عنوان کرد: در نظام آموزش خلأ بین عرصه عملی و تئوری وجود دارد که این موضوع به‌ویژه در رشته حقوق به‌شدت قابل لمس است و انجمن‌ها سعی در پرکردن این شکاف دارند. با توجه به اینکه سرفصل‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تدریس در دانشکده‌ها مدت‌هاست که دستخوش تغییر نشده، بار نوین‌سازی آموزش بر دوش انجمن‌های علمی روانه می‌شود؛ بنابراین با ظهور مفاهیمی مانند رمز ارزها، حقوق فضای مجازی و سایبری، قراردادهای نوین و نحوه عملکرد در این حیطه به‌عنوان حقوقدان‌های آینده یا تغییر سیستم دادگاه‌ها به سمت اتوماسیونی شدن و ... در رشته حقوق نیاز به نوین‌سازی روزبه‌روز گسترده‌تر می‌شود.


بار نوین‌سازی آموزش بر دوش انجمن‌های علمی | آیین‌نامه جدید برای دانشجویان تبیین شود


وی با ارزیابی حمایت دانشگاه از انجمن‌های علمی دانشجویی بیان کرد: با حضور پیام نجفی به‌عنوان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان و علی طغیانی به‌عنوان معاون پژوهشی انصافاً حمایت‌های همه جانبه از انجمن‌ها را در سال‌های فعالیت خود شاهد بودیم و دانشگاه و بدنه اداری آن و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در این سال‌ها از هیچ اقدامی در راستای پیشبرد اهداف انجمن‌ها خودداری نکرده‌اند.


آیین‌نامه جدید چالشی برای انجمن‌های علمی


رئیس انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان مطرح کرد: چالشی که این انجمن به‌تازگی با آن مواجه بوده آیین‌نامه جدید انجمن‌های علمی است که باید از سوی معاونت پژوهشی مرکز به همه دانشگاه‌ها و باشگاه‌های پژوهشگران جوان تبیین شود؛ چراکه این آیین‌نامه دارای تغییرات بسیاری در زمینه وصول مطالبات و پرداخت دیون و بحث انتخابات بوده که عمده نهادهای ذی‌ربط در جریان آن نیستند و این مهم در راستای پویاتر شدن انجمن‌ها مورد نیاز است.


باقری با بیان چگونگی نقش انجمین‌های علمی در پیشبرد علم توضیح داد: انجمن‌ها در این باره شایسته است آموزش و نحوه فعالیت‌های کلاسیک را رها کنند و به‌سوی آموزش نوین و آنچه لازمه زیست مدرن علمی و اقتصادی دانشجویان بوده گرایش پیدا کنند.




بیشتر بخوانید:


یک تیر و ۳ نشان انجمن علمی روانشناسی در دوره جنجالی کرونا


انجمن‌های علمی؛ قطب‌ جذب دانشجو، معرفی رشته‌ و دانش‌بنیان‌ها


تولید «پادکست» در رشته حقوق دانشگاه آزاد برای نخستین بار


سیر تا پیاز اهمیت و وظایف انجمن‌های علمی




آغاز کار مرکز آموزش مهارت‌های حقوقی به‌زودی


وی درباره تازه‌ترین فعالیت‌های اجتماعی، علمی، فرهنگی و موفقیت‌ها و دستاوردهای انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان توضیح داد: این انجمن در جشنواره پژوهش و فناوری اخیر به‌عنوان برترین انجمن علمی دانشجویی استان اصفهان برگزیده شد. حجم فعالیت‌های این انجمن علمی بسیار بالاست و تازه‌ترین آن تفاهم‌نامه بین انجمن و مرکز وکلای دادگستری برای ایجاد مرکز آموزش مهارت‌های حقوقی است که به‌زودی آغاز به کار خواهد کرد.


بار نوین‌سازی آموزش بر دوش انجمن‌های علمی | آیین‌نامه جدید برای دانشجویان تبیین شود


رئیس انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان با تشریح فعالیت‌های این انجمن در دوران کرونا ادامه داد: این دوره باعث گسترش فعالیت‌های این انجمن در فضای مجازی و ارتباط آسان‌تر با سایر نقاط کشور در بحث همکاری و آموزش و استفاده از دانش استادان مطرح کشور ازجمله استادان دانشگاه‌های شهید بهشتی و تهران شد که بسیار مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت؛ البته فعالیت‌های حضوری را با رعایت کامل پروتکل‌ها و نظارت بسیار بالا ادامه دادیم.

باقری ابراز امیدواری کرد که آیین‌نامه جدید انجمن‌های علمی تبیین شود.


گفتگو: حسین عقابی


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب