آموزش ابتدایی در دیار کریمه اهلبیت جان تازه میگیرد/ آغاز ثبت نام دانشآموز در سمای قم
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ سال ۱۳۷۰ که آموزش و پرورش با محدودیتهایی از نظر توسعه فضای آموزشی روبهرو بود از طرف رئیس وقت دانشگاه آزاد اسلامی، طرح جامعی برای توسعه مدارس غیرانتفاعی کشور ارائه شد و متعاقب آن سال ۱۳۷۳ اساسنامه سازمان سما به تصویب هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی رسید و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی توسعه مدارس سما و توجه به تربیت اسلامی و علمی دانشآموزان را یکی از محورهای حرکت دانشگاه اعلام کرد و از آن زمان تاکنون مدارس سما در سراسر کشور به فعالیت خود ادامه دادهاند و اکنون بیش از ۷۰۰ مدرسه سما در کشور فعال هستند.
خبرنگار خبرگزاری آنا به مناسبت آغاز فعالیت دوباره پیشدبستان و دبستان غیردولتی پسرانه سما در قم و امکان ثبت نام دانشآموزان برای سال تحصیلی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۱ به سراغ فاطمه هاشمپور مسئول اجرایی پیش دبستان و دبستان غیردولتی پسرانه سما قم رفته و درباره جزئیات فعالیت مجدد این مجموعه با وی گفتوگو کرده است که در ادامه خواهیم خواند.
بیشتر بخوانید:
حرکت دانشگاه آزاد اسلامی قم در مسیر مهارتمحوری با ارائه ۱۰۰ ایده
فاطمه هاشمپور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره ایده راهاندازی دبستان و دبستان غیردولتی پسرانه سمای قم اظهار کرد: با توجه به تجربه حدود ۳۰ ساله مدارس سمای کشور در استان قم نیز این کمبود احساس شد و بر اساس دستور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم برنامههای راهاندازی مدارس کلید خورد که جزء مدارس غیردولتی زیر نظر سازمان سما و دانشگاه آزاد اسلامی محسوب میشود.
وی با بیان چگونگی عملکرد مدارس سما عنوان کرد: مدرسه سما نیز مانند سایر مدارس غیردولتی ملزم به رعایت استانداردهای لازم آموزش و پرورش، اخذ مجوزهای لازم از اداره کل آموزش و پرورش و اخذ تأییدیههای اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس است. همزمان باید مجوزها و تأییدیههای ناظران سازمان سما را هم اخذ کند و در واقع از هر دو جهت مورد نظارت و ارزیابی قرار میگیرد.
مسئول اجرایی پیش دبستان و دبستان غیردولتی پسرانه سما در قم گفت: قطعاً در راهاندازی نخستین مدرسه سمای استان قم کمک و همیاری دانشگاه آزاد اسلامی و اداره کل آموزش و پرورش بسیار اثرگذار بوده و از امکانات و ظرفیتهای هر دو مجموعه استفاده خواهد شد. آموزش و پرورش بر اساس وظایفی که در امر آموزش و تعلیم و تربیت دانشآموزان دارد و دانشگاه آزاد اسلامی نیز بر اساس اساسنامه و تفاهمنامههایی که با آموزش و پرورش داشته در بخش آموزش، جامعه آماری بسیار بالایی از دانشآموزان کشور در مجموعه مدارس سما همکاری داشته و دارند.
هاشمپور با ارائه آماری از تعداد و مقاطع تحصیلی مدارس دانشگاه آزاد اسلامی در کشور بیان کرد: مدارس سما در دانشگاه آزاد اسلامی در ۱۷۷ شهر با ۷۸۹ مدرسه، ۱۴ هزار و ۳۳۶ کارمند فعال به غیر از تعداد بسیار زیادی آموزگار و ۱۹۸ هزار و ۸۶۶ دانشآموز فعال در سراسر کشور در مقاطع مختلف تحصیلی (دخترانه و پسرانه) فعالیت میکنند. برای راهاندازی مدارس سمای قم تلاشهای فراوانی صورت گرفته با اقدامات انجامشده موافقت اصولی تأسیس مدرسه از اداره کل آموزش و پرورش استان اخذ و اقدامات گستردهای در بخش عمرانی برای اخذ تأییدیه اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان و کسب مجوز راهاندازی انجامشده است.
وی اضافه کرد: اکنون مراحل پیش ثبت نام و متعاقباً ثبت نام دانشآموزان مدرسه سمای واحد قم انجام خواهد شد و از مهر ۱۴۰۱ دانشآموزان تحصیل خود را آغاز خواهند کرد. از نیمه اردیبهشت ۱۴۰۱ در خدمت خانوادهها برای پیش ثبت نام و ثبت نام از فرزندانشان بوده و با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۱ در مقطع پیشدبستان و دبستان ابتدایی پسرانه فعالیت این مدرسه کلید خواهد خورد. درباره تأمین کادر آموزشی و معلمان دبستان سعی شده که با همکاری و رایزنی صورت گرفته از افراد مجرب، توانمند و دورهدیده از بین نیروهای رسمی آموزش و پرورش و حتی استادان دانشگاهی بهمنظور برگزاری دورههای آموزشهای رسمی، زبان، قرآن و مهارتهای مختلف زندگی استفاده شود.
نقش آموزش و پرورش در مدارس سما
مسئول اجرایی پیش دبستان و دبستان غیر دولتی پسرانه سما قم با تشریح نقش آموزش و پرورش در مدرسه سمای دانشگاه آزاد اسلامی قم مطرح کرد: با توجه به اینکه مدارس سما در کل کشور بخش عظیمی از بار آموزشی آموزش و پرورش را بر عهده گرفتهاند، اداره کل آموزش و پرورش نیز با همکاری و تعامل بسیار خوب در راستای اخذ مجوزهای لازم و معرفی نیروهای آموزشی توانمند همکاری بسیار مثبتی با دانشگاه آزاد اسلامی داشته است.
هاشمپور توضیح داد: پشتوانه محکم و تجربه ۳۰ ساله مدارس سما در کشور، استفاده از ظرفیتهای دانشگاه از قبیل امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی، لابراتوار زبان، کلاسهای هوشمند، زمین چمن ورزشی، سالنهای تخصصی ورزشی همکاری با استادان دانشگاهی در گروههای آموزش معلمان، روانشناسی، امور تربیتی، زبان، مدیریت آموزشی، استفاده از ظرفیت استادان گروه معارف در راستای ترویج گسترده معارف و علوم قرآنی با روشهای نوین آموزشی، برگزاری کلاسها و دورههای تخصصی قرآن، زبان، مهارتهای زندگی ویژه دانشآموزان سمایی، اجرای طرح مدرسه سبز و آموزش سبک زندگی با استفاده از آموزشهای زیستمحیطی، استفاده از فضا و نور طبیعی و راهاندازی باغ مزرعه در مجاورت مدرسه و فراهم کردن محیطی برای تجربه زندگی واقعی، برگزاری کلاسها و دورههای فلسفه برای کودکان و پرورش تفکر خلاق و انتقادی از مزیتهای تحصیل دانشآموزان در پیشدبستان و دبستان غیردولتی پسرانه سمای قم است.
وی ابراز امیدواری کرد که با تلاشهای همه جانبه دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم و نیروهای دانشگاه مانند سایر فعالیتهای آموزشی بتوانیم مدارسی در شأن دانشگاه آزاد اسلامی راهاندازی و با ارائه بهترین امکانات و خدمات آموزشی، فعالیتهای قرآنی، فرهنگی، ورزشی، مهارتی و ... رضایت اولیای دانشآموزان را جلب و دانشآموزانی با اخلاق و مقید به آداب اجتماعی ایرانی اسلامی پرورش دهیم.
گفتوگو: حسین غمخوار سرایدشتی
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/