«طرح پویش» در مسیر تحقق عملی شعار ۱۴۰۱
جلیل عمادی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با یادآوری اجرای طرح پویش در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان و ازجمله واحد مبارکه اظهار کرد: یکی از مطالبات مقام معظم رهبری از دانشگاهها، ارتباط میان صنعت و دانشگاه است، دانشگاه آزاد اسلامی در سالی که با نام «تولید دانشبنیان اشتغالآفرین» نامگذاری شده در نظر دارد با اجرای طرح پویش بهمنظور عملیشدن شعار سال اقدامات لازم را انجام دهد.
وی ادامه داد: در طرح پویش با تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه، نیروی انسانی دانشگاه متناسب با نیازهای صنعت و بنگاههای اقتصادی تربیت میشود و دانشجویان همزمان با تحصیل در دانشگاه در صنعت و بنگاههای اقتصادی نیز فعال میشوند.
بیشتر بخوانید:
راهیابی ۱۰ ایده به رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه افزود: کارکنان صنعت و بنگاههای اقتصادی بهعنوان استاد دانشجویان در طرح پویش در تعداد مشخصی از دروس کارورزی که احتمالاً تعداد این دروس نسبت به شرایط معمول فعلی افزایش پیدا میکند، توانمندی دانشجویان را برای فعالیت در عرصههای مختلف، صنعت و بنگاههای مختلف اقتصادی افزایش میدهند.
عمادی با بیان اینکه با تحقق طرح پویش در نظام آموزش عالی کشور، تحولی عمیق اتفاق میافتد، اضافه کرد: در این طرح نیروهای ماهر برای صنعت و بنگاههای اقتصادی و اجتماعی تربیت میشوند که موجب افزایش تولید و بهرهوری بیشتر صنایع و معادن و بنگاههای مختلف اقتصادی میشود.
وی در پاسخ به این پرسش آنا که در طرح پویش در دانشگاه آزاد مبارکه روی چه رشتههایی سرمایهگذاری کردهاید، گفت: هدف طرح پویش این است که دانشجویان وارد بسترهای واقعی جامعه شوند؛ چراکه مبنای این طرح تقویت اقتصاد دانشبنیان بوده و منجر به تربیت دانشجویان ماهر و متخصص در تمام زمینه میشود و همزمان با تحصیل در صنایع و معادن مختلف و بنگاههای متعدد کار میکنند و ماهر میشوند؛ بنابراین این طرح فقط مربوط به رشتههای فنی نیست؛ بلکه رشتههای کشاورزی، علوم پایه، علومانسانی، هنر و معماری نیز در این طرح حضور دارند.
این مسئول بیان کرد: فرآیند طرح پویش به این شکل است که بر اساس اعلام نیاز صنایع و معادن و بنگاههای مختلف انجام میشود و دانشجویان علاقهمند میتوانند همزمان با تحصیل در این صنایع وارد و سپس به بازار کار شوند و علاوه بر گذراندن دورههای کارآموزی و کارورزی بهصورت واقعی و جدی مشغول کار شوند بهعنوانمثال دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه با تعدادی از شرکتها وارد مذاکره شده و مقدمات کار هم آغاز شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه با بیان اینکه اکنون اداره آموزش و پرورش، شرکت اسنوا، تامکو، هتل بینالمللی پردیس و شهرک صنعتی مبارکه در رشتههای برق، مکانیک، حسابداری، آموزش و پرورش ابتدایی و روانشناسی فراخوان دادهاند، بیان کرد: در سایت دانشگاه نیز اعلام کردهایم و به دانشجویان اطلاعرسانی شده تا بتوانند ثبت نام کرده، مصاحبه و در نهایت در طرح پویش پذیرش شوند، این دسته از دانشجویان در اولویت استخدام قرار میگیرند و بخشی از شهریه آنان توسط بنگاه اقتصادی و بخش صنعت پرداخت میشود.
روند کار در طرح پویش
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد مبارکه درباره روند کار در طرح پویش توضیح داد: در طرح پویش، بعد از اعلام نیاز صنایع، معادن و بنگاههای مختلف اقتصادی به دانشجویان رشتههای مختلف اطلاعرسانی میشود، دانشجویان داوطلب حضور در طرح، تقاضای کتبی خود را به دفتر طرح پویش دانشگاه ارائه میکنند و در مرحله بعد دانشجو توسط آن صنعت و بنگاه اقتصادی مصاحبه شده و پس از قبولی به نهاد مربوطه معرفی میشود، در نهایت آن صنعت بهعنوان حامی دانشجو معرفیشده و دانشجو میتواند در قالب هشت واحد کارآموزی و کارورزی وارد نهاد مربوطه شود، با توجه به پرورش مهارتافزایی دانشجو توسط آن بنگاه، کمکهزینهای را برای آن دانشجو به دانشگاه پرداخت میکند.
به گزارش آنا، آشناشدن با علایق حرفهای هر دانشجو، آشناشدن با محیط کار همزمان با تحصیل، توانمندسازی و ارتقای مهارت کار، ایجاد انگیزه تحصیلی، ظهور ایدههای جدید دانشبنیان و کارآفرینی و در اولویت استخدام قرارگرفتن و کسب درآمد از طریق دریافت کمکهزینه تحصیلی ازجمله امتیازهای این طرح برای دانشجویان یا مهارتآموزان است.
مشارکت در افزایش مهارت دانشجویان، استفاده از نیروهای جوان با آموزشهای روز، شناسایی افراد دارای شایستگیهای شغلی، تربیت نیروی ماهر برای آینده خود، حل مسائل صنعت از طریق هدفمندکردن پژوهشهای دانشگاهی(پایش)، هدفمندکردن پروژههای تحقیقاتی، ایجاد شرکتهای دانشبنیان جدید با مشارکت نیروهای جوان معرفیشده و استفاده از ظرفیت نیروهای انسانی توانمند در راستای مأموریتهای آموزشی نیز ازجمله امتیازهای طرح پویش برای مرکز یا بنگاه اقتصادی محل آموزش است.
«طرح پویش» نخستین بار با طرح ایده از سوی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، شهریور ۹۹ با حضور مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان رونمایی شد و اکنون در برخی دیگر از استانهای دانشگاه ازجمله آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، کرمان، زنجان و ... در حال اجراست و به نتایج خوبی رسیده است.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/