وقتی دانشگاه آزاد اسلامی به کمک اشتغال دانشجویان میآید/ تاثیر دانشگاه بر تربیت نیروی کارآفرین
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا _ فاطمه بحیرائی؛ فارغالتحصیلان دانشگاهی پس از گذراندن دوران تحصیل خود و عبور از مسیر پر فرازونشیب دفاع پایاننامه و رساله دکتری، برای ورود به بازار کار سدی بهنام سابقه کار در مقابل خود میبینند که باید در صدد این باشند تا مهارتی را که در دانشگاه نیاموختهاند در صنعت و جامعه کسب کنند و مدتزمانی را بهعنوان کارآموز یا کارورز در خدمت بنگاههای اقتصادی و نهاد اجتماعی قرار میگیرند و یا به کاری مشغول میشوند که ارتباطی با رشته تحصیلی، علاقه و مهارتشان ندارد.
فراهم کردن شرایط اشتغال دانشجویان، ارتقای کار و آمادگی دانشجویان، از طریق آموزش تخصصی، مهارت حرفهای، ایجاد ارتباط و پیوند نظاممند میان دانشگاه، صنعت و جامعه صورت میگیرد. در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی اقدام به راهاندازی و اجرای طرح پویش کرد. این طرح خلأ موجود میان رشته تحصیلی و کارِ متناسب با تحصیلات دانشجو را برطرف کرده و موجب ایجاد فصلی جدید در نظام دانشگاهی کشور شد.
طرح پویش طرحی دانشجومحور در راستای تقویت توانمندی و کارورزی دانشجویان در ارتباط با صنعت است. این طرح دارای ویژگیهایی ازجمله بهرهگیری دانشجویان از فرصتهای شغلی شناساییشده توسط دانشگاه، امکان جذب و استخدام دانشجویان در صنایع و مؤسسات، استفاده از طرح بورسیه تحصیلی برای پرداخت شهریه و استفاده از خدمات بیمهای در صورت موافقت صنعت است. طرح پویش، خلأ میان رشته تحصیلی و کارِ متناسب با تحصیلات دانشجو را برطرف کرده و موجب ایجاد فصلی جدید در نظام دانشگاهی کشور شد
نحوه اجرای این طرح به این صورت است که دانشکده مهارت و کارآفرینی با مراکز صنعتی، اداری و تولیدی تفاهمنامه امضا خواهند کرد و دانشجویان متقاضی پس از کسب حداقل مهارتها و تواناییهایی لازم، برای کارآموزی و معرفی به ارگان یا نهاد موردنظر گزینش میشوند.
بیشتر بخوانید:
طرح پویش تحولی در آموزش عالی و اشتغال دانشجویان است
مهارتی که دانشجویان از طریق اجرای طرح پویش، (اشتغال همزمان با تحصیل) به دست میآورند، تحولی در آموزش عالی، ایجاد اشتغال و امید به ایجاد شرکتهای دانشبنیان بهوجود آورده و به الگویی کارآمد برای اجرا در سطح ملی تبدیل خواهد شد. با اجرای این طرح نیروهای ماهرتری برای صنعت و بنگاههای اقتصادی تربیت میشوند. در این طرح بر اساس اعلام نیاز صنایع، دانشجویان علاقهمند میتوانند همزمان با تحصیل وارد بازار کار شوند و تعدادی از واحدهای کارآموزی خود را بهصورت جدی و تعریف شده بگذرانند. دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان دانشگاه مسئلهمحور، تأثیری انکارناپذیر در تربیت فارغالتحصیلان با مهارت کافی و کارآفرین در کشور ایجاد خواهد کرد
اکبر پیرستانی، معاون فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار آنا در رابطه با طرح پویش میگوید: «ازجمله دغدغههای بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد اشتغال برای دانشجویان است؛ یکی از مؤلفههای ایجاد اشتغال، فراهم کردن شرایط اشتغال بوده بهگونهای که آموزش، پژوهش و فناوری کاربردی باشد. با تقویت ارتباط دانشگاه با صنایع گوناگون این تعامل دوسویه گسترش یافته و نیروی انسانی مشترک توسط دانشگاه با صنعت پرورش مییابد.»
وی ادامه میدهد: «بهاینترتیب، دانشجویان همراه با تحصیل به فعالیت در صنعت مشغول شده و صنعت بهعنوان استاد راهنمای این دانشجویان، توانمندی آنان را برای فعالیت در عرصه محیط واقعی کار افزایش خواهد داد. تحقق طرح پویش منجربه تحول نظام آموزش عالی و تربیت نیروهای انسانی ماهر برای صنعت و بنگاههای اقتصادی-اجتماعی میشود. دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان دانشگاه مسئلهمحور، تأثیری انکارناپذیر در تربیت فارغالتحصیلان با مهارت کافی و کارآفرین در کشور ایجاد خواهد کرد.»
بیشتر بخوانید:
جبران کمبود نیروی ماهر در جامعه و صنعت با اجرای طرح پویش
«طرح پویش» فرصتی برای ترکیب مهارت صنعتی و دانش آکادمیک
امتیازهای طرح پویش برای مرکز یا بنگاه اقتصادی محل آموزش
مشارکت در افزایش مهارت دانشجویان، استفاده از نیروهای جوان با آموزشهای روز، شناسایی افراد دارای شایستگیهای شغلی، تربیت نیروی ماهر برای آینده خود، حل مسائل صنعت از طریق هدفمندکردن پژوهشهای دانشگاهی(پایش)، هدفمندکردن پروژههای تحقیقاتی، ایجاد شرکتهای دانشبنیان جدید با مشارکت نیروهای جوان معرفیشده و استفاده از ظرفیت نیروهای انسانی توانمند در راستای مأموریتهای آموزشی ازجمله امتیازهای طرح پویش برای مرکز یا بنگاه اقتصادی محل آموزش است.
با توجه به رایزنیهای انجام گرفته با بنگاههای اقتصادی و نهادهای اجتماعی، اکثر این بنگاهها و نهادها دغدغه مسئله روابط کار و بیمه تأمین اجتماعی دانشجویان این طرح را داشتند. از طرفی با توجه به مشارکت خوب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان ارتباط خوبی بین دانشگاه و صنایع در این طرح ایجاد شد که با جلسات متعدد منجر به توجیه آن بنگاههای اقتصادی شده و حتی باعث رغبت بسیار عالی بنگاهها در این طرح شد. مسئله روابط کار و همه جوانب طرح پویش در اداره کل کار، تعاون و امور اجتماعی و به اداره کل تأمین اجتماعی ارائه و مورد استقبال فراوان ادارات قرار گرفت. با تقویت ارتباط دانشگاه با صنایع گوناگون این تعامل دوسویه گسترش یافته و نیروی انسانی مشترک توسط دانشگاه با صنعت پرورش مییابد
پس از بررسی همهجانبه طرح با ادارات کل، برای ارائه راهحل مسئله روابط کار و بیمه تأمین اجتماعی دانشجویان، مقرر شد که این طرح در قالب کارآموزی یا کارورزی در ردههای مختلف تحصیلی انجام شود. بهدنبال آن پس از استعلام از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی درباره اخذ مجوز دروس مازاد کارآموزی و کارورزی در قالب طرح پویش اقدام و مجوزات لازم در پخشنامهها اخذ شد.
همچنین مشارکت در افزایش مهارت دانشجویان، استفاده از نیروهای جوان با آموزشهای روز، شناسایی افراد دارای شایستگیهای شغلی، تربیت نیروی ماهر برای آینده خود، حل مسائل صنعت از طریق هدفمندکردن پژوهشهای دانشگاهی(پایش)، هدفمندکردن پروژههای تحقیقاتی، ایجاد شرکتهای دانشبنیان جدید با مشارکت نیروهای جوان معرفیشده و استفاده از ظرفیت نیروهای انسانی توانمند در راستای مأموریتهای آموزشی ازجمله امتیازهای طرح پویش برای مرکز یا بنگاه اقتصادی محل آموزش است.
انتهای پیام/۱۰۴/
انتهای پیام/