دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 خرداد 1401 - 00:16
در مسیر نخبه‌پروری(۱۱۱)/ خندان در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

گره‌گشایی جوانان نخبه از کار کشاورزان و دامپروران

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر عنوان کرد که با هم‌اندیشی و فعالیت دانش‌بنیان جوانان نخبه علمی گره از مشکلات کشاورزی و دامپروری کشور می‌گشاییم.
کد خبر : 657338
امیرسالار خندان

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ امیرسالار خندان سرپرست گروه نمونه کار ملی از شرکت دانش‌بنیان «احیاگران قلب صنعت آسیا» است که در سی و سومین جشنواره ملی امتنان از کارگران، گروه‌های کار و واحدهای نمونه ملی در سال ۱۴۰۰ به اتفاق اعضای گروه شامل احسان شکرانی، کریم نوری، رزیتا حاجیان و حمیدرضا بهرامی در بخش کشاورزی جشنواره انتخاب شدند.


خندان که در دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای خمینی‌شهر و اصفهان (خوارسگان) به عنوان مدرس و استاد مشاور پروژه‌های کارشناسی ارشد فعال بوده است، عضویت در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان را نیز در کارنامه علمی خود دارد.


وی که عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر است، دارای مدرک پسادکتری از دانشگاه امیرکبیر در رشته مهندسی مکانیک ساخت و تولید بوده و گروه کار نمونه او در قالب کارکنان شرکت احیاگران قلب صنعت آسیا که همه (هیئت رئیسه، مدیرعامل و کارکنان) از جوانان نخبه و تحصیلکرده دانشگاه‌های برتر داخلی و اروپایی هستند در زمینه تولید خشک‌کن‌های حرراتی پیوسته، فریز درایر (خشکایش انجمادی)، وکیوم درایر (خشک کن خلاء)، اتاق کشت‌های هوشمند تولید علوفه خوراک دام رویشگر، اتاق کشت جوانه خوراکی انسان و خطوط فرآوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی (محصولات باغی، زراعی، گیاهان دارویی) و غذایی فعالیت می‌کند.



گره‌گشایی جوانان نخبه از کار کشاورزان و دامپروران


شرکت دانش بنیان احیاگران قلب صنعت آسیا مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان فعالیت خود را به صورت رسمی از سال ۱۳۹۱ آغاز کرده است. این شرکت با سابقه دیرینه فعالیت پویا مفتخر است که با همکاری متخصصان و کارشناسان مجرب حوزه کشاورزی، آرمان خود را براساس خدمت صادقانه به بخش کشاورزی میهن استوار کند. این شرکت با همکاری پیشروترین کشاورزان کشور و دانشگاهیان استان اصفهان تاسیس و تاکنون توانسته در کارنامه موفق خود اعتماد کشاورزان، کارشناسان و فروشندگان را جلب کند و با انجام پروژه‌های موفق تحقیقاتی در بخش تولید سامانه‌های صنایع تبدیلی تکمیلی کشاورزی و کشت هیدروپونیک گامی بلند در مبارزه با خشکسالی و کاهش اثرات مخرب آن بر کشاورزان این مرز و بوم بردارد.


خندان سرپرست گروه نمونه کار ملی از شرکت دانش‌بنیان «احیاگران قلب صنعت آسیا» که در سی و سومین جشنواره ملی امتنان از کارگران، گروه‌های کار و واحدهای نمونه ملی در سال ۱۴۰۰در بخش کشاورزی جشنواره انتخاب شد به سؤالات خبرنگار خبرگزاری آنا در حیطه کاری خود و شرکت متبوع پاسخ گفته است که در ادامه می‌خوانیم.


آنا: از چه زمانی فعالیت خود را آغاز کردید و تاکنون چه موفقیت‌هایی در مسیر طی شده حاصل شده است و چه دستاوردهایی داشته‌اید؟


خندان: شرکت دانش‌بنیان «احیاگران قلب صنعت آسیا» فعالیت خود را از سال سال ۱۳۹۱ آغاز کرد، ابتدا در زمینه تولید دستگاه‌های پزشکی فعالیت داشت؛ اما به مروز زمان با توجه به شناخت مسائل روز و جذب کارشناسان مرتبط زمینه فعالیت خود را به سمت کشاورزی و صنایع تبدیلی تکمیلی برد؛ چراکه بنابر گزارش جهاد کشاورزی سالانه به طور متوسط ۳۰ تا ۴۰ درصد محصولات کشاورزی به ضایعات تبدیل می‌شود که ۵ تا ۶ برابر میانیگین جهانی است. به طور مثال سال ۱۳۹۹ تولید محصولات سالانه کشاورزی ۱۳۰ میلیون تن بوده که نزدیک ۳۰ میلیون تن آن به ضایعات تبدیل شده است و اگر این محصولات فرآوری شوند و به میوه خشک تبدیل و به خوبی بسته‌بندی شوند، می‌توانند زنجیره غذایی ۱۵ تا ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور را تأمین کنند و از هدررفت ۸ تا ۱۰ میلیارد دلار از سرمایه کشور جلوگیری می‌شود.


«احیاگران قلب صنعت آسیا» در زمینه فرآوری صنایع تبدیلی تکمیلی و محصولات کشاورزی پیشگام بوده و تاکنون در سراسر کشور بیش از ۷۰۰ خط تولید تجاری و نیمه تجاری میوه خشک، بسته‌بندی گیاهان دارویی، گوجه خشک، پودر پیاز و پیاز خشک، پودر پاپریکای فلفل راه‌اندازی کرده است. در زمینه اشتغال‌آفرینی خرد و خانگی نیز تاکنون توانسته‌ایم بسیاری از زنان سرپرست خانوار و تحت پوشش کمیته بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) را به این صنعت وارد کنیم به‌طوری‌که می‌توانند در خانه به نصب دستگاه‌های با ظرفیت خانگی که مصرف انرژی و صدای کمی دارند، محصول خود را تولید کنند و شرکت هم در فروش محصولات کمک و یاری‌گر آنان است و برای‌مان مهم‌ترین دستاورد است.


تألیف کتاب «آشنایی با تولید علوفه هیدروپونیک، جوانه خوراکی و میکروگرین»


شرکت دانش‌بنیان «احیاگران قلب صنعت آسیا» در زمینه رقابتی و جشنواره‌ای موفق به کسب جذب جوایزی شده است که می‌توان کسب رتبه نخست گروه کار نمونه کشوری در بخش کشاورزی در سی و سومین جشنواره ملی امتنان از کارگران، گروه‌های کار و واحدهای نمونه ملی در سال ۱۴۰۰، کسب رتبه اول گروه کار نمونه استان اصفهان در سی و سومین جشنواره ملی امتنان از کارگران، گروه‌های کار و واحدهای نمونه ملی در سال ۱۴۰۰، رتبه نخست بنیاد نوآوری و توسعه فناوری «دکتر شیخ زین الدین» (جایزه صنعت ساز شیخ زین الدین برای اتاق کشت هوشمند خشک‌کن انجمادی نسل نوین) در سال ۱۴۰۰، تألیف کتاب «آشنایی با تولید علوفه هیدروپونیک، جوانه خوراکی و میکروگرین (ریز سبزی)» و کتاب «توسعه اقتصاد کشاورزی و غذایی با بهره‌گیری از صنایع تبدیلی و تکمیلی دانش‌بنیان» و جایزه توسعه و پیشرفت اقتصاد دانش‌بنیان کشور را نام برد.


اخذ گواهی‌نامه کنترل کیفیت محصولات، اخذ مجوز ایزو ۹۰۰۱-۲۰۱۵، اخذ گواهی‌نامه HSE-MS، اخذ پروانه تحقیق و توسعه از وزارت صمت، اخذ جواز واحد فنی مهندسی ۴۷۱۷۰، اخذ دو محصول دانش‌بنیان سطح یک و دو، گردآوری طرح کلان ملی در سطح کشور در حوزه کشاورزی، غرفه برتر پنجمین جشنواره ملی گیاهان دارویی و طب سنتی، راه‌اندازی تیم تحقیق و توسعه در شرکت رویشگر و برگزاری وبینارهای تخصصی در راستای کمک به کشاورزان کشور به صورت رایگان، ایجاد پیاده‌سازی طرح کارآموزی فعال شرکت با بیش از ۳۰ کارآموز فعال و آموزش تخصصی آنها، آموزش‌های درون شرکتی از قبیل آموزش خشک‌کن‌ها، تولید علوفه هیدروپونیک و جوانه خوراکی به مشتریان و زبان تخصصی و عمومی به کارمندان، مشاور و طراحی سیستم‌های کشت هوشمند تولید اتاق‌های کشت هوشمند جوانه‌های خوراکی، تولید اتاق‌های کشت هوشمند خوراک دام هیدروپونیک، طراحی و اجرای خط تولید میوه و سبزیجات خشک، صادرات خط تولید به ۱۰ کشور (کانادا، سوئد، بلاروس، کره جنوبی، ترکیه، آذربایجان، گرجستان، عراق، عمان، افغانستان) از دیگر موفقیت‌ها و جوایز است.



گره‌گشایی جوانان نخبه از کار کشاورزان و دامپروران



آنا: زمینه فعالیت و نوع محصول شرکت دانش‌بنیان متبوع شما چیست؟


خندان: شرکت «احیاگران قلب صنعت آسیا» در زمینه تولید خشک‌کن‌های کم مصرف (انواع کابینی، تونلی و کانتینیوس) با تکنولوژهای هوای خشک، ماکروویو، وکیوم (فناور)، انجمادی (دانش بنیان) و اتاق کشت علوفه هیدروپونیک رویشگر دانش بنیان فعال است.


آنا: آیا شرکت در کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه نقشی داشته است؟ و دانشگاه سهمی از فعالیت شما دارد؟


خندان: «احیاگران قلب صنعت آسیا» همیشه همکاری نزدیکی با دانشگاه‌های استان اصفهان از جمله دانشگاه اصفهان، صنعتی اصفهان، واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی و علمی کاربردی داشته به‌طوری‌که اکنون چند تن از اعضای تحقیق و توسعه دانشجوی دکتری دانشگاه صنعتی و کارشناسی ارشد صنعتی اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد و ... هستند. این‌جانب نیز در دانشگاه آزاد اسلامی خمینی‌شهر و دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان(خوارسگان) مدرس و استاد مشاور پروژه‌های کارشناسی ارشد و عضو مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان هستم.


شرکت در حال اجرای طرح تولید پودر پروبیوتیک خوراک دام با تیم دانشگاه اصفهان و بهینه‌سازی تولید و مصرف علوفه هیدروپونیک در دام‌های سبک و سنگین با همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان و طرح کلان ملی تولید علوفه هیدروپونیک برای دامداران با همکاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری است.


آنا: بحران کرونا چه تأثیری در فعالیت شما داشته و آیا در زمینه مقابله با کرونا هم محصول یا خدماتی داشته‌اید؟



گره‌گشایی جوانان نخبه از کار کشاورزان و دامپروران



خندان: بحران کرونا در این چند سال به خیلی از واحدهای تولیدی خسارت وارد کرد و شرکت ما در این مدت از این قاعده مستثنی نبوده است؛ اما راه‌کارهایی برای اینکار در نظر گرفته و آموزش‌های تولید علوفه هیدروپونیک و جوانه خوراکی برای دامداران و تولیدکنندگان در قالب وبینار و به صورت رایگان انجام شد که در این زمینه، کمک تیم تولید محتوا و آموزش به سرپرستی علی قائدی که بسیار تلاش و بستر این آموزش را برای تیم آموزش دهنده آماده کرد.


برگزاری جلسات برخط فروش برای کسانی که در ایام قرنطینه بین شهری نمی‌توانستند به دفتر مراجعه کنند از اقدامات دیگر شرکت در ایام کرونا بوده است و مدیرعامل شرکت که بارها به عنوان کارآفرین برتر از او تجلیل شده است، تجریبات خود را در قالب برنامه‌های گفت‌وگوی زنده در شبکه‌های اجتماعی برای کسانی که در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده‌اند، قرار داده است تا کمک حال آنان در راستای ورود به دنیای اشتغال و کارآفرینی باشد.


آنا: و سخن آخر...


خندان: مقام معظم رهبری در نامگذاری امسال با عنوان «تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین» و بیانات‌شان در جمع کارگران و نیروهای کار برتر (سخنرانی ۱۴۰۱/۰۲/۱۹) به این نکته اشاره کردند که شرکت دانش‌بنیان یعنی شرکتی که نیروهای متخصص دانشگاهی را مشغول به کار کند و شرکت ما مفتخر است که جوانان نخبه علمی کشوری را دور هم گردآورده تا با هم‌اندیشی گره از کار مشکلات کشاورزی و دامپروری بگشاییم؛ بنابراین مسئولان استانی و دولتی توجه ویژه‌ای به شرکت‌های دانش‌بنیان داشته باشند.


گفت‌وگو: احسان عربی مفرد


انتهای پیام/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب