برگزاری نشست بررسی راهکارها و ارائه تجربیات در انتقال فناوری دانشگاهها
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، نشست بررسی راهکارها و ارائه تجربیات در انتقال فناوری با هدف تجاری سازی دستاوردهای دانشگاهها به همت کارگزار فن بازار منطقهای یزد در یازدهمین نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری «اینوتکس ۲۰۲۲» برگزار میشود. به بهانه برگزاری این رویداد با محمد رضا علومی، مدیرعامل راهکار تجارت پویا سورنا به عنوان کارگزار فن بازار منطقهای یزد و متولی برگزاری گفتوگو کردیم.
مدیر عامل راهکار تجارت پویا سورنا گفت: در دانشگاههای دولتی و غیر دولتی سراسر کشور توانمندی ها و استعدادهای بالقوه بسیاری وجود دارد و بیشتر این مراکز این توان را دارند که با برنامه ریزی درست به درآمد زایی دست یابند. اما نکته اینجاست که رویکرد کلاسیک و سنتی که در دانشگاهها از سمت دولت و هیئت امنای آنها وجود دارد از لحاظ آییننامههای دانشگاهی و نگاه دستگاههای دولتی به این سمت پیش میرود که کارهای پژوهشی، استعدادها و پایان نامه هایی که کار میشود عموماً به صورت یکبار مصرف، غیر کاربردی و بلامصرف است. تجربه نشان داده که تکرار پذیری پروژهها مد نظر دانشجویان و متولیان دانشگاهها نیست.
وی افزود: فلسفه تجاریسازی و توسعه تکنولوژی این است که یک موضوع یا توانمندی را تکرار پذیر کنیم اینجاست که ارزش افزوده و ثروت مادی و معنوی ایجاد میشود. دلیل برگزاری نشست تجاریسازی دستاوردهای دانشگاهها در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲، شناسایی ظرفیت بالقوه دانشگاهها و بالفعل کردن آن برای دستیابی به منابع ثروت است.
به گفته علومی این نشست با محوریت بررسی موضوعاتی مانند مروری بر ساختار و خدمات دفاتر انتقال فناوری دانشگاهی و ارائه تجربیات در حوزه تجاریسازی و انتقال فناوریهای دانشگاهی چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت۱۴۰۱ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ناحیه نوآوری پردیس برگزار خواهد شد.
مدیر عامل راهکار تجارت پویا سورنا گفت: اصل و بنیان تجاریسازی توانمندی و دستاوردهای دانشگاهی است که ما آن را در اختیار داریم و خوشبختانه بسیاری از دانشگاهها و اساتید و ساختارهای دولتی در حال برنامهریزی برای انجام این اتفاق هستند. اما این مدل در کشور ما خیلی جا افتاده نیست و این موضوع یک مساله نو و جدید است.
علومی تاکید کرد: شبکه فن بازار ملی ایران تجربه بسیار خوبی در زمینه تجاریسازی در حوزه نوآوری و فناوری دارد. قرار است در این نشست تجارب خوبی که در حوزه تجاریسازی در شرکتهای دانشبنیان، فناور، نوآور، استارتاپها و دانشگاهها وجود دارد با حضور تعدادی از بروکرها از جمله شرکت سورنا به عنوان کارگزار یزد به اشتراک گذاشته شود. این تجارب شامل موارد داخلی و بینالمللی به روز در زمینه تجاریسازی است و چند نمونه موردی نیز در این نشست ارائه خواهد شد. همچنین تجارب شبکه فن بازار و کارگزاران این شبکه نیز ارائه خواهد شد.مدعوین این نشست نمایندگان دانشگاهها، به ویژه معاونان پژوهشی، مدیران ارتباط با صنعت، مدیران دفاتر انتقال فناوری یا نوآوری، مدیران مراکز نوآوری و تعدادی از بروکر ها و کارگزارهای شبکه ملی فن بازار هستند.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/