استاد عابدی؛ پدر رشته ادبیات فارسی در هند
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از کاشان، استاد نامدار زبان و ادبیات فارسی در سدههای گذشته میلادی و خورشیدی شادروان پرفسور سید امیرحسن عابدی (تولد ١٣٠٠ خ) و (درگذشت ١۴ اردیبهشت ۱۳٩٠) از استادان نامدار و تأثیرگذار ادب فارسی در شبهقاره بود که در جوانی (١٣٣۴) به ایران آمد و از دانشگاه تهران درجه دکتری ادبیات فارسی دریافت کرد و تا پایان عمر در خدمت زبان فارسی و فرهنگ ایرانی ماند.
بیشتر بخوانید:
سیمین؛ دانشوری در داستانهای طلایی
مرحوم استاد عابدی در راهاندازی کرسیهای آموزش ادبیات فارسی در شبه قاره نقشی ممتاز داشته و بسیاری از استادان ادبیات آن سرزمین پهناور شاگرد مستقیم یا تحت تأثیر شخصیت علمی وی بودهاند.
همچنین بسیاری از همایشهای سالانه ادبی در سرزمین هند به سرپرستی عابدی برپا شده و وی در کشورهای افغانستان، ایران و ترکیه همکاریهایی را برای گسترش زبان و ادبیات فارسی داشته است.
از استاد عابدی بیش از ٢۵٧ مقاله و کتاب در زمینه مسایل ادبی برجای مانده است.
افسوس که در دهههای اخیر بیشتر به سبب ملاحظات سیاسی و تحریمها، راه ارتباط گسترده علمی و ادبی با سرزمین بیمانند شبه قاره بسته مانده و بسیار بسیار کارهای ناتمام از جمله تصحیح نسخ خطی گرانبها و منحصربهفرد در محاق رکود افتاده است.
اکنون استادان جوان زبان فارسی در هند بیآمدن به ایران، در سرزمین خود دکتری ادبیات فارسی دریافت میکنند که کاری بدنهاد البته نیست، اما با چنین انسداد فرهنگی، دانش و مدرک تحصیلی عابدی در مجامع فرهنگی و دانشگاهی ایران محک نمیخورد و در نتیجه آن انتظاری که در ذهن دوستداران زبان فارسی از تحصیل ایشان در رشته ادبیات بوده، برآورده نمیشود.
ای کاش مجریان فرهنگ و ادبیات در کشورمان در صورت فراغت یافتن از کارهایی مهمتر، کمی هم به فکر ذخایر و نفایس فرهنگی شبهقاره و پاکستان و ... باشند و اجازه ندهند کار به دلخواه استعمار پیر در دشمنی با زبان فارسی و فرهنگ ایرانی پیش برود.
روح این استاد سختکوش و دوستدار زبان فارسی و کارگزار فرهنگ ایرانی شاد باد.
عبدالرضا مدرسزاده شاعر و دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان
انتهای پیام/۴۰۷۸/
انتهای پیام/