دیپلماسی علمی مورد تأکید رهبری با جدیت در دانشگاه آزاد اسلامی دنبال میشود/ تحصیل ۴۷ هزار دانشجوی غیرایرانی در این دانشگاه
سروش رزمی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه با توجه به فرمایشات هوشمندانه رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از دانشجویان و تشکلهای دانشجویی دانشگاهها و تاکیدات چند ساله ایشان در مورد مباحث بینالمللی و توسعه فعالیتهای بینالمللی دارند، دانشگاه آزاد اسلامی نیز در سالهای اخیر در چارچوب فرمایش رهبری و نیز نظرات دکتر علی اکبر ولایتی و دکتر طهرانچی برنامهریزیهای لازم را برای تحقق منویات مقام عظمای ولایت انجام داد.
وی افزود: نکته حائز اهمیت در حوزه بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی، بخش الهام بخشی دیپلماسی علمی است با توجه به مفهوم تمدن سازی اسلامی که رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب به آن اشاره کردند و دستیابی به این اهداف از طریق جذب نخبگان کشورهای همسایه و توسعه تعاملات بینالمللی با دانشگاههای کشورهای همسایه مدنظر است.
مدیرکل دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه در این دانشگاه با کشورهای همسایه از جمله عراق و افغانستان، ارتباط مناسبی داشتیم، اظهار کرد: در این کشورها واحد دانشگاهی خودمان را تاسیس و راهاندازی کردیم و سالهاست واحدمان در افغانستان فعال است و در عراق نیز ظرف چند ماه آینده فعال خواهد شد.
وی افزود: در فرمایشات مقام معظم رهبری به بحث سیاستهای استکباری فعال در کشورهای همسایه اشاره شد و تقویت ارتباط با دانشجویان کشورهای همسایه به ویژه افغانستان، پاکستان و عراق مورد تاکید بیشتری قرار داشت این در حالی است که دانشگاه آزاد اسلامی در دو سال گذشته جذب دانشجو از این سه کشور را در دستور کار خود قرار داده است.
رزمی ادامه داد: هماکنون ۲۷ هزار دانشجوی عراقی، ۲۰ هزار دانشجوی افغانستانی و ۲۱ دانشجو نیز با ملیت پاکستانی در ترم گذشته جذب کردیم.
وی با اشاره به تاکید رهبری بر فعالیتهای بینالمللی و اهمیت نهاد دانشگاه، علم آموزی و نخبه پروری گفت: در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی سیاستهای کلانی را تدوین کرده است که یکی از سیاستهای اصلی حل مسائل کشورهای هدف از طریق موضوعات پایاننامههای دانشجویان غیرایرانی بود که با بررسی جامعی که داشتیم موضوعاتی را تعریف کردیم تا پایاننامه این دانشجویان در راستای حل مسئله کشورهای متبوعشان اعم از مسائل و مشکلات مهندسی و غیره انجام شود.
رزمی با بیان اینکه این همافزایی علمی کمک شایانی به کشورهای همسایه خواهد کرد، گفت: ارتباط و تعامل اساتید کشور با کشورهای همسایه منجمله با افغانستان، پاکستان، سوریه و عراق بیشتر شود و بتوان به عنوان سرمایهای ارزشمند در داخلهای داخل کشور و در کشورهای هدف از آن استفاده کرد.
وی ادامه داد: تسهیلاتی را در سامانهها برای دانشجویان بینالمللی ایجاد کردیم تا دانشجو به سهولت بتواند از این طریق مدارک خود را آپلود کند و درخواست ویزا و امور کنسولی داشته باشد این سامانهها با همکاری وزارت علوم انجام شده و بخشی از آن نیز به سامانههای داخلی دانشگاه مربوط میشود که در حال انجام است.
رزمی افزود: در حال حاضر سامانه پذیرش متقاضیان غیرایرانی در دانشگاه وجود دارد و سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ بهروز رسانی شد و سامانه پذیرش متقاضیان غیرایرانی است و سامانهای معتبر در سطح منطقه محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه فرمایش رهبری که در مورد مباحث فرهنگی و تقویت ارتباط فرهنگی دانشگاهها با دانشجویان داشتند، گفت: در ماه مبارک رمضان دو برنامه فرهنگی را در استانهای تهران، البرز و کرمان، تحت عنوان شب شعر و محفل انس با قرآن ویژه دانشجویان غیرایرانی برگزار کردیم و برنامههای متنوع دیگری در دستور کار است که امسال و با توجه به حضوری شدن دانشگاهها و فروکش کردن بحران کرونا به صورت گسترده برگزار خواهد شد.
رزمی در پایان خاطرنشان کرد: سعی دانشگاه آزاد اسلامی بر این است که ارتباط را نه در سطح دانشجویی بلکه در سطح دانش آموختگی و فارغالتحصیلان بینالمللی داشته باشیم و پس از فارغ التحصیلی نیز ارتباطی سازنده با این اقشار داشته باشیم و توسعه و نشر علم را در کشورهای همسایه همچنان ادامه دهیم.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/