نهادهای مردمی باید به درستی در کنار قوه قضائیه قرار بگیرند
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، مدیرکل مشارکتهای مردمی و سرمایه اجتماعی قوه قضائیه در نخستین نشست سراسری نهادهای مردمی فعال در حوزههای مشترک همکاری با قوه قضائیه گفت: جمهوریت در ایران رکن جداییناپذیر حکومت اسلامی است و نقش مردم در پیروزی انقلاب اسلامی و حضور در دوران دفاع مقدس نشان داده است که ایرانیان بهتر از سایر مردم جهان در کنار دولت خود تلاش کردهاند.
اسماعیل حسنزاده افزود: خدمترسانی به مردم در ادبیات و مفاهیم دینی ما آنقدر مهم است که «عبادت بجز خدمت خلق نیست» سرلوحه این مفاهیم است و تمام انسانها تلاش میکنند در کنار بندگی خداوند، نشانه خدا بر روی زمین و درکنار مردم و یاور همدیگر باشند.
مدیرکل مشارکتهای مردمی و سرمایه اجتماعی قوه قضائیه بیان کرد: فعالیت نهادهای مردمی در واقع تبلور اراده مردم در اعمال حاکمیتی است که به واسطه آن، کشورداری به صورت غیرمستقیم در اختیار مردم نهاده میشود.
وی گفت: در اتفاقات غیرمترقبه مردم و نهادهای مردمی به مراتب بهتر، باکیفیتتر و موثرتر از حکومتها میتوانند نقشآفرین باشند.
حسنزاده افزود: هشت سال دفاع مقدس و اتفاقات بعدی از جمله وضع کنونی که بیماری کرونا در سراسر جهان همهگیر شد، شاهد بودیم مردم بخصوص نهادهای مردمی در پیشگیری و کاهش آمار مبتلایان تاثیر بسزایی داشتند.
دادیار دیوان عالی کشور ادامه داد: اگر در سراسر کشور سمنهای فعال را شناسایی و با آنها مشارکت کنیم، در مسائلی که در حوزه ماموریت قوه قضائیه است مثل کاهش جمعیت کیفری زندانها، پیشگیری از وقوع جرم و بازتوانی بزهدیدگان، اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.
وی گفت: با توجه به ماموریتی که به ما داده شده و توصیههای معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به تاسی از ریاست محترم قوه قضائیه، میخواهیم متفاوتتر از قبل بخصوص در استانهایی که گامهای موثری در شناسایی سمنها برنداشتهاند و یا اساسا کمتر از کمکهای این نهادهای مردمی برخوردار بودهاند، به صورت فعال وارد عمل شویم.
مدیرکل مشارکتهای مردمی و سرمایه اجتماعی قوه قضائیه بیان کرد: قصد داریم الگوهای استانی موفق را پس از بررسی و برطرف شدن نواقص به عنوان الگوی ملی تبدیل و به سراسر استانها معرفی کنیم.
حسنزاده با اشاره به اینکه ریاست و مقامات عالی قوه قضائیه معتقدند که نهادهای مردمی باید به درستی در کنار قوه قضائیه قرار بگیرند، گفت: سعی داریم با وجود تنوع، تعداد و حوزه ماموریت سازمانهای مردمنهاد از همراهی آنها برخوردار شویم و موانع همکاری را مرتفع کنیم.
دادیار دیوان عالی کشور پس از ارائه گزارش از سوی نهادهای مردمی فعال استان خراسان رضوی از تلاش و پشتکار و علاقه ریاست دادگستری استان خراسان رضوی و معاون قضایی و پیشگیری از وقوع جرم استان تقدیر کرد و گفت: باید در تمامی شهرهای استان، سمنهای فعال شناسایی و گزارش اجمالی از فعالیت آنها از بدو تاسیس تاکنون تهیه شود تا با شناخت کافی از توانمندی آنها نسبت به همکاری با نهادهای فعال اقدام شود.
وی همچنین افزود: انتظار داریم برنامههای پیشنهادی که نهادهای مردمی برای تعامل با معاونت پیشگیری از وقوع جرم استان دارند تهیه و ارائه شود تا همکاری با آنها به به درستی انجام شود.
نشست سراسری نهادهای مردمی همکار با قوه قضاییه با حضور معاونان اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم سراسر کشور به صورت آنلاین و بیش از 300 نهاد مردمی، خیریه، هیات مذهبی و نخبگان اجتماعی برگزار شد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/