دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کوروش زارعی در گفت‌وگو با آنا:

نادر طالب‌زاده مرد میدان فرهنگ بود

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری زنده‌یاد نادر طالب‌زاده را مرد میدان فرهنگ و علمدار هنر نوین انقلاب اسلامی دانست.
کد خبر : 655976
کوروش زارعی.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نادر طالب‌زاده تهیه‌کننده، کارگردان، مجری، مستندساز دفاع مقدس و هنرمند برجسته جبهه فرهنگی انقلاب بود. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد کارگردانی سینما از دانشگاه کلمبیا بود.


مرحوم طالب‌زاده فعالیت‌های دیگری از جمله دبیری کنفرانس بین‌المللی افق نو، دبیری جشنواره فیلم عمار را نیز برعهده داشت و از افراد مؤثر در تأسیس شبکه افق و عضو هیئت اندیشه‌ورز این شبکه بود. از مستندهای وی می‌توان به «ساعت ۲۵ (در آمریکا)»، «خنجر و شقایق (در بوسنی)»، «رویش در آتش (در صربستان)»، «بیداد خاموش (در آلمان)»، «ره‌آورد هند (در هندوستان)»، «جهان در انتظار (اروپا)»، مجموعه تلویزیونی «بشارت منجی» و فیلم سینمایی «مسیح» و... اشاره کرد. این شخصیت فرهیخته انقلابی شامگاه جمعه نهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ به دلیل عوارض بیماری در بیمارستانی در تهران دارفانی را وداع گفت و در ۶۹سالگی به دیدار معبود شتافت.


به همین بهانه با کوروش زارعی، بازیگر و کارگردان تئاتر و مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری که از دوستان مرحوم طالب‌زاده بوده و تجربه همراهی و همکاری با وی را داشته است به گفت‌وگو پرداخته‌ایم که در ادامه از نظر می‌گذرانید.


طالب‌زاده آدم نان به نرخ روز خور و منفعت طلبی نبود


زارعی درباره اینکه چرا به مرحوم نادر طالب‌زاده علمدار هنر انقلاب می‌گفتند، اظهار کرد: زنده‌یاد نادر طالب‌زاده مرد میدان فرهنگ بود، تکلیفش با خودش، نظامش، افکار، اندیشه‌ و اعتقاداتش معلوم بود. متأسفانه ما در جامعه هنری خودمان آدم‌های بلاتکلیف زیاد داریم، به اصطلاح می‌خواهند هم در عروسی یزید و معاویه شرکت کنند و هم زیر پرچم اباعبدالله سینه بزنند، اما جور در نمی‌آید! باید تکلیفت با خودت معلوم باشد، اگه توده‌ای هستی باید پایه اعتقادات و توده‌گری‌ات بایستی. اگه مسلمانی باید پای باورهایت ایستادگی کنی، نه این‌که هر جا که به نفعت باشد همانند درختی که به هر سمتی باد می‌وزد به آن سمت بروی! ایشان آدم نان به نرخ روز خور و منفعت طلبی نبود، درواقع حزب باد هم نبود که هرکجا به نفعش باشد به آن سمت پرچمش بچرخد. زنده‌یاد طالب‌زاده در یک مسیر حرکت می‌کرد و تکلیفش با خودش، باورهایش، افکارش به روشنی مشخص بود.


علمدار هنر نوین انقلاب اسلامی


بازیگر سریال «یوسف پیامبر» در ادامه افزود: مرحوم طالب‌زاده آن‌چه دوست داشت در عرصه فرهنگ و هنر و رسانه اتفاق بیفتد را با جدیت تمام دنبال می‌کرد. او را علمدار هنر انقلاب می‌دانند اما من می‌گویم مرحوم طالب‌زاده علمدار هنر نوین انقلاب اسلامی بود؛ هنر نوینی که در حال حاضر در جهان سینما، مستند، ادبیات، گرافیک و تئاتر اتفاق می‌افتد. او در آمریکا درس خواند و می‌توانست آن‌جا زندگی کند و همان‌جا کار کند ولی به مملکت، اعتقادات، باورهایش و نظام متعهد بود، به مملکت خودش برگشت و با اخلاص تمام خودش را وقف انقلاب، هنر انقلاب و فرهنگ و هنر این مملکت کرد.


نادر طالب‌زاده مرد میدان فرهنگ بود




بیشتر بخوانید:





وجه تمایز زنده‌یاد طالب‌زاده عمل‌گرایی بود


این کارگردان تئاتر وجه تمایز زنده‌یاد طالب‌زاده نسبت به سایر هنرمندان جبهه فرهنگی انقلاب و عرصه رسانه را عمل‌گرا بودن او دانست و بیان کرد: زنده‌یاد طالب‌زاده در میدان کار بود، فقط شعار نمی‌داد بلکه عمل می‌کرد. عمل‌گرا بودن خیلی مهم است، چون خیلی‌ از افراد هستند که نظریه می‌دهند اما موقع عمل که می‌شود می‌گویند خب حالا من این کار را انجام دهم چقدر به من پول می‌دهید و منفعتش چیست؟ در این میان به دنبال منفعت و مسائل خودشان هم هستند، یا موقع عمل از سختی کار بهانه می‌گیرند یا می‌گویند من راهکار داده‌ام اگر کسی می‌خواهد این کار را انجام دهد. مرحوم طالب‌زاده آدم جهادگری بود و شب و روز خود را برای این ماجرا گذاشته بود. از هیچی نمی‌ترسید و در کل سر نترسی داشت. کسی که می‌خواهد علم‌دار و پرچم‌دار شود باید شجاع، مدیر و مدبر باشد.


جای خالی‌ جهادگری که هیچگاه پر نمی‌شود


مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با اشاره به اینکه جای خالی این جهادگر در جبهه فرهنگی و هنر انقلابی هیچگاه پر نمی‌شود، خاطرنشان کرد: از دست دادن چنین شخصیتی خیلی سخت است. متأسفانه یکی از مشکلاتی که داریم این است که درصدد تربیت نیرو برای جبهه فرهنگی و هنری انقلاب نبوده‌ایم. متأسفانه افراد برای این جبهه تخصصی تربیت‌نشده‌اند یا به‌ لحاظ فکری و اندیشه‌ای خوب پرورش پیدا نکرده‌اند. ما برای جبهه فرهنگی و هنری انقلاب باید فردی را پرورش بدهیم و تربیت کنیم که هم متخصص باشد و هم به‌ لحاظ اعتقاد و باور مرد عمل باشد. فقدان هنرمندان و عالمان متعهد جهادی در عرصه هنر واقعاً خالی است. تا مدت‌ها هم جای خالی مرحوم طالب‌زاده و امثال او پر نخواهد شد.


انتهای پیام/۱۱۰/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب