مثبتاندیشی ذهن انسان با شکرگزاری
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از شیراز، محمدکاظم کاوهپیشقدم در جمع کارکنان و استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز با اشاره به نکاتی از تفسیر سوره مبارکه لقمان گفت: ذهن انسان با شکرکردن مثبتاندیش میشود، یکی از نعمات خداوند به لقمان حکیم همان حکمت است که رابطهای میان دانش و سلوک درونی انسان بوده بهگونهای که اگر دانش را به عمل درآوریم، حکیم میشویم.
بیشتر بخوانید:
«صبر» کلید برکات و مقدمه نیل به مقامات معنوی است
وی توضیح داد: خداوند به لقمان حکمت را عطا فرمود و این حکمتی که با لطف خداوند به لقمان عطا شد، چیزی نبود جز شکر خالق،؛ چراکه ذهن انسان با شکرکردن مثبتاندیش میشود.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز شکر را کلید معجزات بسیار دانست و بیان کرد: خداوند در قرآن میفرماید که اگر میخواهی دیگران را نصیحت کنی ابتدا خود باید شکرکردن را یاد بگیری و این شکرکردن آغاز مرحله دریافت حکمتهای خداوند است.
پیشقدم ادامه داد: برای ایجاد حکمت باید در فرد ظرفیت درونی ایجاد شود و تا این ظرفیت درونی در افراد شکل نگیرد، حکمت نیز در وجود افراد نهادینه نمیشود؛ بنابراین به وجود آوردن این ظرفیت و عطا کردن حکمت، کار خداوند است.
قائممقام معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی تبیین کرد: شکرگزاری انسانها قطعاً هیچ سودی به حال خداوند ندارد؛ اما بازتابش به خود افراد بازمیگردد و افراد با شکرکردن ظرفیت درونیشان افزایش مییابد و افزایش ظرفیت درونی مقدمهای برای دریافت حکمت است.
پیشقدم اظهار کرد: خداوند در ذکر مراتب شکر ابتدا شکر برای خالق و سپس شکر به والدین را ذکر فرموده و این از عظمت شأن والدین بعد از خداوند نشان دارد.
وی صبر را کلید نجات در دنیا دانست و اضافه کرد: انسان در کارها و آنچه به او میرسد باید آرامش خود را از دست ندهد و این معنای صبر است و تأکیدهای مکرر خداوند به صبر در قرآن نشان میدهد که کلید تمام حکمتها با صبر حاصل میشود.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: ابتدای همه دانشها خداشناسی است و شناخت خداوند آنقدر بهواسطه عظمت خداوند دشوار است که ناگزیر برای شناخت خداوند به شناخت صفات او باید روی بیاوریم.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/