دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

خیرالدین: وزارت علوم از طریق سامانه نان گامی اساسی برای تحقق شعار سال برداشته است

معاون فناوری وزارت علوم گفت: وزارت علوم از طریق سامانه نان گامی اساسی برای تحقق شعار سال برداشته است چراکه به رفع مشکلات کشور و جوانان منجر خواهد شد.
کد خبر : 655862
دکتر خیرالدین



به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علی خیرالدین صبح امروز در مراسم رونمایی از سامانه نان وزارت علوم که در سالن شهدای علمی این وزارتخانه تشکیل شد، خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری در چندین نوبت بر روی حمایت از پایان‌نامه‌های نیازمحور تاکید داشتند، همچنین در دیدار وزیر علوم با رهبر انقلاب، ایشان ارائه سامانه نان را مهم دانستند و تاکید داشتند که این سامانه می‌تواند در راستای تحقق شعار سال مهم باشد زیرا تولید باید مبتنی بر نیاز و دانش باشد.


وی افزود: مشکل ما حلقه مفقوده ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه است. این سامانه برای ارتباط‌بخشی بین دانشگاه، نهاد تصمیم‌گذار، جامعه و دولت نقشی اساسی دارد.


معاون فناوری وزارت علوم بیان کرد: آقای زلفی‌گل در سال ۸۵ مقاله‌ای درباره لزوم نمایه‌سازی مقالات نوشته که به مقام معظم رهبری ارائه کرده است، در این مقاله تاکید شده که باید ISC شکل گیرد و شکل‌گیری این سامانه نیز در راستای تحقق آن بود.


خیرالدین عنوان کرد: مطالعات تطبیقی نشان می‌دهد که تعداد بسیار زیادی سامانه وجود دارد مثل ساجد و ساتع، نجم، سجاد، فن‌بازار علمی و غیره که عملکردشان جزیره‌ای است اما باید یکپارچه‌سازی بین این سامانه‌ها به‌وجود بیاید تا از ظرفیت همه در یک نظام بهره گرفته شود، سامانه نظام ایده‌ها و نیازها(نان) ذیل شورای عالی عتف قرار گرفته و به مقوله‌های تولید و ایده‌ها به‌طور تخصصی اشاره شده است.


این مقام مسئول بیان کرد: در طراحی این سامانه از داستان فیلم مولانا نیز بهره گرفته شده است که در آن مردم در تاریکی بر فیلی دست می‌کشیدند و هر کدام برداشت‌های خود را عنوان می‌کردند. این فیلم نماد این است که بخش‌های مختلف نیازها را برطرف می‌کنند، ما در سامانه نان همه ایده را می‌بینیم و جریان‌های نیازهای کشور را پاسخ‌گو هستیم. برخی معتقد هستند که سامانه‌هایی همچون سمات و ساتع و غیره نیز این رویکرد را دارند و رونمایی از سامانه نان چه ضرورتی دارد، اما این سامانه مواردی موجود در گمرک را نیز زیرنظر دارد که فراتر از تولیدکننده‌ها است و همه جامعه را در برمی‌گیرد.


خیرالدین بیان کرد: با پیگیری‌های ما این سامانه دو پیوست قانونی در شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد و برای یکپارچه سازی همه سامانه‌ها نیز این سامانه برنامه‌ریزی و پیاده سازی شده است.


معاون فناوری وزارت علوم گفت: «نان» همان نظام ملی نوآوری است که ایده را به محصول تبدیل می‌کند. این سامانه به‌دنبال این است که تمام نیاز کشور در یک سامانه ثبت، طبقه بندی و مورد پایش قرار بگیرد. مخاطبان این سامانه تمام افراد اعم از اساتید دانشگاه، مردم عادی، کارگر و غیره هستند. ملزومات اجرایی و سیستم‌های تشویقی و ترغیبی در دوره‌های پسادکتری و گرنت فناوری در این سامانه وجود دارد و این امر می‌تواند برای هیئت علمی‌ها و رتبه‌بندی‌ها بسیار مورد توجه قرار گیرد. این سامانه بار مالی زیادی ندارد زیرا ذیل شورای عالی عتف است و اساس‌نامه آن تدوین و پیاده‌سازی شده است، در گام اول برخی دانشگاه‌ها از سامانه نان بهره برده‌اند و شیوه‌نامه‌ها تدوین شده است. در مسیر ارتقای این سامانه باید به‌دنبال ایجاد صندوق نظام ایده‌ها و نیازها باشیم که یک صندوق ذیل آن ایجاد شود تا حمایت‌ها شکل بگیرد.


این مقام مسئول بیان کرد: در حال حاضر تعداد زیادی نیاز ثبت توسط شرکت‌ها ثبت شده است که باید در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها بر روی آن کار شود، این سامانه در مسیر ملی شدن و در نهایت جهانی شدن گام برمی‌دارد.


وی با انتقاد از پذیرش در رشته‌های علوم پایه و مخصوصا رشته ریاضی اظهار کرد: پذیرش رشته ریاضی به زیر ۱۰ درصد رسیده است، باید نیاز سنجی کنیم تا در سال‌های آتی با مشکلات متعدد مواجه نشویم و بر اساس این سامانه می‌توان تولید، نیازها و رشته‌ها را به‌طور دقیق برنامه‌ریزی کرد.


خیرالدین در پایان خاطرنشان کرد: این سامانه می‌تواند به شعار سال تحقق ببخشد و پاسخ‌گوی توانمندی‌های ایده‌پردازان باشد. شکل‌گیری واحدهای فناور و دانش‌بنیان بر اساس نیازها و برگزاری دوره‌های آموزشی مهارت‌محور از مزایای دیگر سامانه نان خواهد بود که در رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و ارتقا اعضای هیئت علمی موثر باشد و نقش اساسی در رفع مشکلات کشور ایفا کند.


انتهای پیام/۱۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب