صعود بورس دوباره استارت زد/ نبض بورس در دستان عوامل بیرونی
به گزارش خبرنگار حوزه، بانک، بورس و بیمه خبرگزاری آنا، هفته ابتدایی اردیبهشت ماه در حالی در بازار سرمایه کلید خورد که در هفته پیش از آن شاهد اتفاقات زیادی در بازار سرمایه بودیم. در آخرین روز فروردین ماه، بازار در حالی کار خودش را آغاز کرد که هرچه از دقایق اولیه بازار میگذشت، فشار عرضهها در اکثر گروهها و نمادها افزایش پیدا میکرد و شاهد قرمزپوش شدن بیشتر نمادها در تابلوی معاملات بودیم؛ اما در یک ساعت پایانی بازار ورق برگشت و با انتشار اخباری مبنی بر واگذاری بلوک ایرانخودرو، شاهد صف خرید نماد خگستر بودیم و گروه خودرو هم با لیدری خگستر یکپارچه سبزپوش شدند و در باقی نمادها نیز تقاضا کمی افزایش پیدا کرد. در انتها شاخص کل با ۸۱۸ واحد کاهش به مرتبه هزار و ۵۱۲ هزار واحدی رسید و شاخص هم وزن با ۸۶۰ واحد رشد بر فراز قله ۴۰۱ هزار واحدی ایستاد. بیشترین ارزش معاملات هفته جاری در صنایع خودرو، شیمیایی و فلزات صورت گرفت و نمادهای خگستر، شستا و خساپا نیز در بین نمادهای بازار بیشترین ارزش معامله را داشتند.
بیشتر بخوانید:
افت ناچیز شاخص کل بازار سهام و افزایش شاخص هموزن و فرابورس
همچنان در بازار شاهد تقابل تردید و امید هستیم و همین امر موجب شده پول در بین صنایع و گروههای مختلف در چرخش باشد، برای هفته بعد موج خبرها و گزارشهای مختلف به مرور بر روی کدال منتشر خواهد شد و احتمالا اردیبهشت ماه پرخبری در انتظار بازار سهام باشد، شاید با ارائه این گزارشات و اخبار، تردیدها برطرف شده و سهامداران بتوانند با اطمینان بیشتری معاملات خود را مدیریت کنند.
خبر مهم و تأثیرگذار آن هفته، تعدیل عوارض صادراتی بود که در روز چهارشنبه منتشر شد و بخشی از محصولاتی که تا پیش از این مشمول پرداخت عوارض بودند، از پرداخت عوارض معاف شدند.
رشد ۰.۶۱ درصدی شاخص کل در هفته گذشته
اما در هفته نخست اردیبهشت عملکرد بازار سرمایه صعودی بود به گونهای که شاخص کل و شاخص هم وزن به ترتیب ۰.۶۱ و ۲.۵۵ درصد رشد داشتند.
بازار سرمایه در هفته اول اردیبهشت کاری خود در سال جاری که از روز یکشنبه آغاز شد، روند مثبتی را تجربه کرد و بررسی روند شاخص کل بازار سرمایه حکایت از این دارد که شاخص کل کار خود را با کاهش ۷ هزار و ۴۸۸ واحدی آغاز کرد. در ادامه و در روزهای دوشنبه و سهشنبه شاهد روند بورس صعودی شاخص بودیم؛ اما در روز چهار شنبه بورس با اصلاح مواجه شد و در نهایت شاخص کل بورس کار خود را در ارتفاع یک میلیون و ۵۲۱ هزار و ۴۳۳ واحد به پایان برد که ۹ هزار و ۲۱۴ واحد بیشتر از هفته گذشته است.
شاخص کل با معیار هم وزن و شاخص فرابورس در این هفته روند صعودی داشتند، البته شاخص فرابورس در روز یکشنبه ۱۶ واحد افت کرده بود.
رشد ۲.۵۵ درصدی شاخص کل هموزن
شاخص کل با معیار هموزن در هفتهای که گذشت رشد ۱۰ هزار و ۲۵۹ واحدی را به ثبت رساند، این شاخص در نهایت کار خود را در ارتفاع ۴۱۱ هزار و ۶۸۹ واحدی به پایان رساند و بازدهی مثبت ۲.۵۵ درصدی را ثبت کرد.
رشد ۰.۷۴ درصدی شاخص فرابورس
شاخص فرابورس هم در هفتهای که گذشت ۱۵۳ واحد رشد داشت و با بازدهی ۰.۷۴ درصدی در ارتفاع ۲۰ هزار و ۹۱۶ واحد قرار گرفت و باید دید در هفته آینده آیا کانال ۲۱ هزار واحد فتح خواهد کرد یا خیر؟
در جریان معاملات روز سهشنبه ششم اردیبهشت تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی مثبت شد و رشد ۱۸۶ درصدی را به ثبت رساند.
در این روز ۱۸۰ میلیارد تومان پول توسط سهامداران حقیقی وارد بازار شد که کارشناسان اعتقاد دارند این عامل، رونق بورس را در آینده به همراه دارد.
بازار در هفته گذشته رفتارهای متفاوتی از خود نشان داد که درمجموع نشان دهنده تغییر گرایش سهامداران و توجه انان به سهام های خرد و شرکتها و نمادهای کوچک است و حتی در روزی که شاهد افت خفیف شاخص کل در هفته گذشته بودیم، شاخص کل هم وزن رشد بسیار خوبی داتش که همین موضوع حکایت از تغییر دیدگاه و توجه سهامداران به نمادهای کوچکتر دارد.
در بازار این دو روز پایانی نوعی حرکت دیده میشود که سهامداران به سمت سهمهایی که در گذشته از بازدهی بازار عقب افتاده بودند، میرود.
اتفاق خوب در هفته گذشته بدون شک افزایش حجم معاملات بود که همین اتفاق نیز از دلایل مثبت شدن شاخص کل در مجموع روزهای کاری هفته گذشته بود. افزایش حجم اتفاق، نشانه و ابزار مهمی برای بازار سرمایه است.
شاخص کل در روز نخست کاری هفته یعنی یکشنبه چهارم اردیبهشت، ۱۵۰۴۷۱۵.۶۴ واحد شد، در روز دوشنبه پنجم اردیبهشت ماه ۱۵۰۷۲۴۹.۳۳ شد، روز سهشنبه ششم اردیبهشت ۱۵۲۲۸۶۸.۱۸ شد و درنهایت در روز چهارشنبه هفتم اردیبهشت با افتی ناچیز به رقم ۱۵۲۱۴۲۳.۲۵ واحد کاهش یافت.
بازگشت اعتماد از دست رفته سهامداران
میتوان گفت رخدادها در بازارهای بورس جهانی، تحولاتی که در نرخ ارز به وجود میآید، گزارشهای کدال و گزارش شرکتها و ... همگی درنهایت در اردیبهشت ماه موجب پویایی بیشتر بورس شوند و در کنار آن به مرور از هفته پایانی اردیبهشت گزارشهای ۱۲ ماهه شرکتها را خواهیم داشت؛ البته شاخص هم وزن به خوبی نشان میدهد که تحلیلها در بازار قوت گرفته و سهامداران پیش از معامله در مقایسه با سالهای پیش بیشتر روز نمادها تحلیلی میکنند.
سهامداران اما همچنان به دلیل اتفاقات و رفتارهای دولت و دخالتها در بورس و بازار سرمایه، اعتمادی به تصمیمگیریهای دولت ندارند، موضوعی که تحلیلگران بازار را ناراحت کرده است؛ اما امید میرود به مرور این اعتماد از دست رفته، با سهامداران بازگردد و افزایش دامنه نوسان یکی از اتفاقاتی است که موجب افزایش اعتماد سهامداران شد.
انتهای پیام/۴۱۰۳/
انتهای پیام/