رویوران: امروز به یک اتحاد موضع و عمل بین همه جریانهای اسلامی نیاز داریم/ نتیجه انتخابات سال ۲۰۰۶ محاصره فلسطین بود
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، نشست ارائه گزارش «آخرین وضعیت مقاومت سرافرازانه ملت فلسطین» با حضور خلیل الحیه، از رهبران برجسته جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس، در محل دبیرخانه دائمی کنفرانس حمایت از انتفاضه ملت فلسطین آغاز شد. در این نشست جمعی از تحلیلگران ارشد و فعالان فلسطین حضور دارند.
اسامه حمدان، نماینده سابق جنبش حماس در لبنان و خالد قدومی، نماینده جنبش حماس در تهران دیگر میهمانان این نشست هستند.
در سخنان آغازین این نشست حسین رویوران کارشناس حوزه فلسطین، گفت: ما باید بدانیم کجا هستیم و به کجا میخواهیم برویم. ما امروز به یک اتحاد موضع و عمل بین همه جریانهای اسلامی نیاز داریم. امام خمینی (ره) این مسئله را از همان ابتدا به عنوان راهبرد آزادی فلسطین مطرح کردند.
وی افزود: آنچه امروز رخ داده این است اندیشه اسلامی بر دیگر تفکرات در فلسطین تفوق یافته است و وضعیت کامل فرق دارد. در مقابل، دشمن صهیونیست در تلاش برای ایجاد یک جامعه متجانس شکست خورده است. جامعهای که در آستانه فروپاشی و تشتت شدید است.
رویوران در ادامه گفت: من فکر میکنم مهمترین موفقیت امام خمینی (ره) این بود که با روش انقلابی نوین خود توانست مجموعه بزرگی از ملتها را برای دفاع از اسلام و فلسطین بسیج کند. استاد الحیه یک نمونه و الگوی اسلامی است که ۲۵ شهید را تقدیم اسلام کرده است مقدم ایشان را در تهران پایتخت مقاومت اسلامی گرامی میداریم.
گزینه مقاومت پیروز است و دیگر پروژهها شکست خواهند خورد
خلیل الحیه از رهبران برجسته جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس هم در این نشست، گفت: خدا را شاکریم که ما را در مسیر مقاومت قرار داد. میدانید که رژیم صهیونیستی عامل پروژه جهانی صهیونیسم است. صهیونیستها از وضعیت ضعف امت سوء استفاده کردند و میخواستند آرمان فلسطین را حذف کنند. کار به جایی رسید که ساف حاکمیت این رژیم نامشروع بر دوسوم فلسطین را به رسمیت شناخت. ۳ دهه از مذاکرات ساف گذشته است اما آنها تا به امروز به نتیجهای نرسیدهاند. در این مسیر سیاسی هدف این بود که روحیه مقاومت را با تخریب در فلسطینیها بکشند.
وی گفت: امروز آنها همکار صهیونیستها شدند و ما را به زندانهای حکومت خودگردان انداختند.
الحیه در ادامه افزود: ما برای حفظ مقاومت و حقوق ملت فلسطین وارد انتخابات سال ۲۰۰۶ شدیم. اما نتیجه آن این بود که ما را با مردم فلسطین در محاصره قرار دادند.
وی همچنین گفت: پروژهای که به دنبال آن بودند به شکست انجامید. تشکیلات خودگردان نه ساختاری دارد نه مشروعیتی دارد و نه قوانین، بلکه فقط یک فرد حاکم همه چیز در این ساختار است. فساد همه جانبه به جان این تشکیلات افتاده و مردم از آن متنفرند. طرفداران آن کسانی هستند از آن منفعتی میبرند. در آخرین اخبار، رژیم صهیونیستی اعلام کرده است که اجازه نخواهد داد تشکیلات خودگردان ساقط شود.
الحیه ادامه داد: اکثریت مردم ما به این نتیجه رسیدهاند که مانع دموکراسی و آزادی آنها تشکیلات خودگردان و محمود عباس است. سال گذشته قرار بود ما انتخابات عمومی برگزار کنیم اما ۲۰ روز مانده به انتخابات، آن را لغوکردند. اما مقاومت بستری را فراهم کرد که ملت فلسطین به حقوق خود برسد. برنامه مقاومت، مقاومت با تمام امکانات و توان بود. شاهد هستیم که پویایی مردم نیز رشد کرده است. به شما بشارت میدهم بستری فراهم شده که ملت فلسطین به راحتی بتواند در مقابل صهیونیستها بایستد. اکثریت مردم به این نتیجه رسیدهاند که ما راهی جز مقاومت نداریم. ما اعلام میکنیم که مقاومت مسیر جدید خود را آغاز کرده است که ما آن را ادامه خواهیم داد. تلاش صهیونیستها برای تقسیم مسجدالاقصی و غصب های جدید از عوامل تشدید مقاومت است.
وی همچنین گفت: دو عامل کمک کننده در داخل نیز وجود دارد، نخست ضعف حکومت خودگردان در سرکوب مردم و عدم حضور حکومت خودگردان در مناطق ب و ج عامل دوم است. در سرزمینهای ۱۹۴۸ امروز فلسطینیهای یک بمب ساعتی تبدیل شدهاند، وابستگی ملی آنها و اقدامات سرکوبگرانه دشمن موجب این مسئله شده است. اما غزه موفق شد در وجه اول الگویی در ایجاد انسجام اجتماعی ارائه کند، بدون انجام همکاری امنیتی در وجه دوم در مقاومت مستقیم توانسته توانمندیهای خود را گسترش داده و هر روز با دشمن درگیر است. مقاومت از طریق اتاق عملیات مشترک یک ارتباط تنگاتنگ با تمام فلسطین ایجاد کند.
الحیه افزود: دشمن سعی کرده بود غزه را تافته جدا بافته توصیف کند اما ما این معنا جا انداختیم که کل فلسطین یکپارچه است و این خط قرمز ما است. تکیه این مقاومت مومنانه تکیهاش بر خدا است و حامیانی دارد که در راس آن جمهوری اسلامی است. دشمن ما خوب دریافته ما آمادهایم و تصمیم گیرنده خود ما هستیم. ما موفق شدیم یک بازدارندگی ایجاد کنیم. هدف غایی ما آزادسازی کل فلسطین است. ما معتقدیم گزینه مقاومت پیروز است و دیگر پروژهها شکست خواهند خورد. از این فرصت استفاده میکنم و گرامی میدارم یاد کسی را که مقاومت را در جای جای منطق پایه ریزی و حمایت کرد.
پس از سخنان الحیه، تعداد ۸ نفر از حاضران، دیدگاهها و سوالهای خود را در ارتباط با مقاومت در فلسطین و نقاط قوت و چالشهای فراروی آن را مطرح کردند و الحیه و اسامه حمدان به سوالات حاضران پاسخ گفتند. سپس دبیرکل کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین جناب آقای ابطحی نتایج نشست را جمع بندی و برای تداوم ارتباط میدانی ملت ایران و سازمانهای مردم نهاد ایرانی با موسسههای مردم نهاد فلسطینی ارائه طریق نمود.
خلیل الحیه در سال ۲۰۰۶ در فهرست حماس وارد انتخابات پارلمانی فلسطین شد، عضویت در شورای قانونگذاری را بدست آورد و ریاست فراکسیون جنبش در آن را بر عهده گرفت. الخیه به عنوان نماینده حماس نقشی اساسی در برقرای توافق آتش بس با اشالگران صهیونیستی به میانجی گری مصر در جنگهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ داشت. او با پرداخت بهای مبارزاتش در اوایل دهه ۱۹۹۰ بیش از سه سال زندانی شد و طی یک سوء قصد در سال ۱۳۸۶ هفت نفر از اعضای خانواده اش را از دست داد.
انتهای پیام/۴۰۱۳/
انتهای پیام/