سومین «پتنت» دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد گرنت نهایی دریافت کرد
مهدی رفیعی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در نجفآباد اعلام کرد که سومین پتنت منتشرشده دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد با عنوان «Production of reinforced double-layer parts» موفق به دریافت گرنت نهایی و شماره پتنت شد.
بیشتر بخوانید:
۲ پتنت دانشگاه آزاد اسلامی برای نخستین بار گرنت شدند
ساخت بوشهای دولایه با قالب ترکتریکس چگونه رقم خورد؟
وی اضافه کرد: این پتنت بهعنوان سومین پتنت گرنت شده با مالکیت دانشگاه آزاد اسلامی است که در سال ۲۰۲۰ انتشار پیدا کرد و سرانجام پس از طی مراحل داوری در فوریه ۲۰۲۲ موفق به اخذ گرنت نهایی و دریافت شماره پتنت شد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد افزود: ساخت بوشهای دولایه با استفاده از قالب ترکتریکس (Tractrix) برای نخستینبار در دنیا توسط یک تیم تحقیقاتی از گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد انجام شده است.
رفیعی متذکر شد: مخترعان قالب ترکتریکس مجید هاشمزاده، عضو هیئت علمی و علیرضا مردانی دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد هستند.
وی بیان کرد: قالبهای ترکتریکس یکی از انواع قالبهای کشش عمیق است که در آن از ورقگیر استفاده نمیشود و تکنولوژی ساخت این نوع قالبها بهدلیل وجود منحنی ترکتریکس (Tractrix) در دهانه ماتریسِ قالب نسبتاً پیچیده است؛ اما به دلیل ساختار ساده و تعداد قطعات کمتر در مقایسه با قالبهای کشش عمیق معمول، امروزه مورد توجه طراحان و قالبسازان قرار گرفته است.
مخترع قالب ترکتریکس (Tractrix) درباره کاربرد و هدف از توسعه این طرح به خبرنگار آنا گفت: امروزه بوشهای دولایه در صنایع مختلف کاربرد وسیع پیدا کردهاند که ازجمله میتوان صنایع نظامی، ساخت تجهیزات پزشکی، صنعت خودرو و صنایع هوا و فضا را ذکر کرد.
مجید هاشمزاده افزود: ترکیب دولایه از ورقهای فلزی با خواص مکانیکی، متالورژیکی و شیمیایی متفاوت میتواند خواص منحصر به فرد به بوش بدهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد بیان کرد: این طرح در اداره ثبت اختراعات آمریکا (USPTO) با شماره ۱۱۲۵۳۸۹۹B۲ ثبت و گرنت نهایی و پیش از این در سازمان ثبت اختراعات ایران ثبت شده و مورد تأیید سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران قرار گرفته است.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/