دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1401 - 12:50
با عنوان «کنترل نقطه‌ای ریشه گیاهان گلخانه‌ای خورشیدی»؛

طرح دانشجوی دانشگاه آزاد برنز مسابقات اختراعات سوئیس را برد/ اختراعی که نیازمند کمک مسئولان است

ثبت اختراع در ایران بسیار پرهزینه و روند اداری آن زمان‌بر استمخترع جوان و دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود موفق به کسب مدال برنز در جشنواره اختراعات سوئیس شد.
کد خبر : 654805
امیرمحمد اسماعیلی

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از شاهرود، امیرمحمد اسماعیلی مخترع ۲۰ ساله موفق به کسب مدال برنز برای اختراع «کنترل نقطه‌ای ریشه گیاهان گلخانه‌ای خورشیدی» در جشنواره بین‌المللی اختراعات سوئیس TEC شد.




بیشتر بخوانید:


۵ دانشجوی واحد کرمانشاه موفق به کسب «INV» از فدراسیون جهانی مخترعان شدند


صبر، استقامت و پشتکار در پژوهش عوامل موفقیت زوج جوان مخترع




این مخترع جوان درباره اختراع خود و کسب مدال اخیر به آنا گفت: چهار سال اخیر درباره تأمین انرژی و آب شیرین موردنیاز کشاورزی و گلخانه‌ها در نقاط مختلف استان سمنان تحقیق و مطالعات بسیاری انجام دادم؛ بنابراین با توجه به کاهش منابع آبی مناسب برای کشاورزی و نیاز کمتر به آب مصرفی و قابلیت بیشتر کنترل دما و رطوبت گیاهان در حال کشت در گلخانه‌ها بر تکثیر گیاهان متمرکز شدم.


دانشجوی کارشناسی پیوسته رشته مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود مزایای طرح خود (گلخانه‌های شناور) را توانایی تأمین انرژی خورشیدی، بادی و آبی برشمرد و افزود: دارابودن دستگاه تصفیه و آب‌شیرین‌کن، تنظیم خودکار دمای هوای گلخانه و ریشه گیاهان، میزان تابش نور به‌صورت طبیعی و مصنوعی از دیگر ویژگی‌های این طرح است.


این مخترع جوان شاهرودی بیان کرد: با توجه به اینکه گلخانه‌ شناور دارای قابلیت استقرار روی رودخانه، ساحل و فراساحل را دارد، امکان کشت و تکثیر گیاهان گران‌بهایی مانند زعفران، گیاهان دارویی و محصولات استوایی را در تمام نقاط دنیا امکان‌پذیر می‌سازد و درنتیجه تجارت پُرسودی را به دنبال دارد.


اسماعیلی مشوق خود در این مسیر را پدر و مادرش برشمرد و ادامه داد: ثبت اختراع در ایران بسیار پرهزینه و روند اداری آن زمان‌بر است به‌طوری‌که ثبت اختراع به‌صورت بین‌المللی آسان‌تر از ثبت آن در ایران است.


وی با اشاره به اینکه اختراعش ثبت جهانی شده است از مسئولان ذی‌ربط خواستار همراهی برای حمایت مالی و معرفی این اختراع به ارگان‌های مختلف شد و اظهار کرد: امید است مسئولان برای تولید انبوه، سرمایه‌گذاری، اخذ مجوزهای لازم و اعطای تسهیلات کم‌بهره و بلندمدت، همکاری و مساعدت لازم را با این‌جانب داشته باشند؛ چراکه با توجه به مشکل کم‌آبی در کشور قطعاً حمایت از این طرح می‌تواند برای شکوفایی کشور مؤثر باشد.


اسماعیلی تأکید کرد: ثبت اختراعات بیشتر ازجمله بهینه‌سازی مصرف انرژی و ... از برنامه‌های آتی این‌جانب است که با مساعدت بیشتر مسئولان این مهم نیز برآورده شود تا موجب افتخارات بیشتر برای ایران شود.


این مخترع جوان اظهار کرد: اختراع گلخانه‌های شناور دارای گواهی اظهارنامه بین‌المللی در سازمان جهانی مالکیت فکری wipo است.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب