دانشگاه آزاد اسلامی در چهلسالگی به بالندگی میاندیشد/ کارآفرین شدن دانشگاه در چله دوم/ لزوم تغییر روشهای آموزشی
وحید چگینی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره رسالت واحد تهران جنوب در آستانه چهلسالگی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: به نظرم بحث اسلامی شدن دانشگاه مهمترین چیزی است که باید اتفاق بیفتد. اگر ما به اسلامی شدن دانشگاه و واحد تهران جنوب فکر کنیم، همهچیز را در آن دیدهایم.
وی با تأکید بر ایجاد عدالت ادامه داد: باید بتوانیم عدالت و توازن را هم برای اساتید و هم برای کارکنان و دانشجویان فراهم کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب با تأکید بر مسئله توجه به علم و افزایش سطح علمی دانشگاه اضافه کرد: باید بتوانیم دانشجویانمان را کنجکاو و به دنبال حل مسئله تربیت کنیم، تا بتوانند فردی محقق و پاسخگو به مسائل باشند. یعنی هر کسی در هر رشتهای که هست باید بتواند برای مسائلی که در کشور داریم راهحل پیدا کند.
وی با اشاره به اهمیت موضوع فرهنگ در دانشگاهها ادامه داد: باید به ارتقای سطح فرهنگی دانشگاه فکر کنیم البته تمامی این موارد در قالب برنامه پنجساله دانشگاه مورد توجه قرار گرفته و در حال تدوین است. امیدوارم تا قبل از بهار بتوانیم این برنامه را آماده کنیم و ارائه دهیم. این برنامه مبتنی بر سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود.
دانشگاه کارآفرین به حل مسائل کشور کمک میکند
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب با بیان اینکه هماکنون دانشگاهها در کشورهای پیشرفته جهان به سمت دانشگاههای کارآفرین رفتهاند، گفت: ما هم باید به سمت کارآفرینی برویم، دانشگاه کارآفرین دانشگاهی است که بتواند برای حل مسائل کشور کمک کند، باید یکسری زیرساختها در این دانشگاه فراهم شود که در حال تدوین آن هستیم.
وی افزود: در حال حاضر زیرساختهایی که در واحد تهران جنوب است، خوب است ولی کافی نیست. این زیرساختها باید توسعه پیدا کند. ما باید آزمایشگاههای بهتر و مجهزتر به تجهیزات مدرنتر داشته باشیم. باید دورههای آموزشی کاربردی برای دانشجویانمان برگزار کنیم و آنها را با نرمافزارها و سختافزارهای لازم آشنا کنیم.
چگینی با بیان اینکه آموزشهای نظری دیگر کافی نیست، گفت باید در کنار آموزشهای نظری، یکسری مهارتهای اضافی به دانشجو آموزش دهیم، از جمله نرمافزارها و سختافزارهایی که کار با آنها را باید یاد بگیرد تا بتواند بعداً در هر جایی که مشغول به کار میشود، مفیدتر باشد.
بیشتر بخوانید:
مأموریت نجاتبخش دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه شهری بر اساس سند تحول و تعالی
دانشگاه آزاد اسلامی به دانشجویان کارآفرینی آموزش میدهد/ خبرگزاری آنا به خبرگزاری علم و فناوری تبدیل میشود
لزوم تغییر روشهای آموزشی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب با تأکید بر اینکه یک مقدار باید روشهای آموزشی تغییر کند، تصریح کرد: باید برخوردهای اساتید و کلاً کادر آموزشی با دانشجو به نحوی باشد که نهتنها جلوی رشد، ابتکارات و خلاقیتهای او را نگیرد بلکه باعث تقویت آن شود.
به نظر میآید که ما باید یک مقدار در شیوههای آموزشی و رفتاریمان در دانشگاه با جوانها تجدیدنظر کنیم. یعنی از آن شیوههای سنتی گذشته برویم به سمت شیوههایی که واقعاً کلاس را وادار کنیم مشارکت کنند در اظهارنظرها و حتی اداره کلاس و سعی کنند که یک رابطه صمیمانهای داشته باشند که در عین حفظ حرمتها ولی بتوانند آن اعتماد به نفس خودشان را به منصه ظهور برسانند.
دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر بالندگی
چگینی با اشاره به رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: زمانی دانشگاهها صرفاً نقش آموزشی داشتند و تنها به ارائه دروس و مباحث آموزشی و درسی بسنده میکردند، در ادامه نیز نقش پرورش دهنده و تربیت کننده نیروی پژوهشگر و محقق را عهدهدار شدند ولی نسل جدید و پیشرو دانشگاهها در دنیا با تاکید بر حل مسائل کشورها و ایجاد اشتغال و کارآفرینی، شاکله و ساختاری نوین کارآمدتر ایجاد کردهاند با توجه به قرارگیری در آستانه چهل سالگی دانشگاه آزاد اسلامی و با علم به اینکه چهل سالگی به مفهوم بالندگی، تکامل، موثر بودن و تعالی است لذا دانشگاه آزاد اسلامی با برپایی رویداد ملی گام دوم در چهلمین سال فعالیت خود قصد دارد خدمات ارزشمندتر، بهتر و تاثیرگذارتر در حوزه آموزش عالی ارائه کرده و عزم خود را برای تبدیل به دانشگاه حل مسئله کارآفرین و اشتغال آفرین و مفید در جریان اقتصادی کشور جزم کرده است.
هدف اصلی رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی این است که توان ملی این دانشگاه به مجموعههای فناور، شرکتهای بزرگ، صاحبان صنایع، سرمایه گذاران، بانکها و صندوقها مراکز نوآوری و شتابدهندهها ارائه شود در واقع به هم رسانی بین دانشگاه آزاد اسلامی و مردم و کسب و کارها در راستای منویات مقام معظم رهبری و شعار سال جاری که تولید دانش بنیان و تولید اشتغال آفرین است صورت گیرد در این راستا و در جهت شعار اصلی رویداد واحد تهران جنوب با برگزاری ۴ پیش رویداد و تعداد دو کارگاه آموزشی و ۲۳ ایده و استارتآپ جدید و ۲۶ واحد فناور و تعداد ۱۰ هسته پژوهشی یک شرکت خلاق و دوازده زیرساخت پژوهشی سازمان مرکزی دانشگاه معرفی کرده است و در همین راستا مدیر مرکز رشد واحد به عضویت کمیته ایدهها و استارتآپهای سازمان مرکزی دانشگاه و همچنین به عضویت هسته مرکزی رویداد ملی گام دوم در استان تهران منصوب شده است. مطابق با دستورالعمل اجرایی رویداد ملی گام دوم زیرساختهای احصاشده پژوهشی واحد اعم از آزمایشگاههای تخصصی گروه های پژوهشی ایدهها و استارت آپ های احصا شده در قالب ۴ ایده آرای اجرا شده در راستای رویداد گام دوم بررسی و جمع بندی شد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب گفت: در همین رابطه از شرکتهای فناوری را که آمادگی دارند تا ایدههای خودشان را ارائه دهند دعوت کردیم و از بین آنها تعدادی ایده شناسایی شد و بهعنوان ایدههای برتر در رویداد گام دوم مشارکت داده میشوند.
ایجاد آزمایشگاه مرکزی فنی و مهندسی در واحد تهران جنوب
چگینی اضافه کرد: واحد تهران جنوب دانشگاه آزاد اسلامی واحدی است که در زمینه فنی و مهندسی تعداد زیادی آزمایشگاه در رشتههای مهندسی عمران، مکانیک، برق دارد که این آزمایشگاهها در مجتمع فنی مهندسی واحد تهران جنوب قرار گرفتهاند، بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، آزمایشگاه مرکزی فنی و مهندسی در واحد تهران جنوب مستقر میشود.
وی با بیان اینکه واحد تهران جنوب با مشکلاتی مواجه است، افزود: یکی از مشکلات اصلی عدم تجمیع این واحد دانشگاهی است. برای اینکه تبدیل به یک دانشگاه کارآفرین و حلکننده مسائل مختلف کشور شویم باید تلاش کنیم تا مشکلات را از پیش رو برداریم که مهمترین آن، بحث تجمیع است. بنابر با صحبتهایی که با دکتر طهرانچی ریاست دانشگاه و دکتر آقامیری ریاست استان تهران صورت گرفته، قرار شده که طرح تجمیع در اراضی سلیمانیه انجام شود و امسال مرحله اول این کار که تعیین مرزها و حدود زمینهای اراضی سلیمانیه است با همکاری شهرداری تهران انجام خواهد شد و امیدواریم که بتوانیم دیوارکشی و ایجاد حصار را برای آن اراضی داشته باشیم.
چگینی بیان کرد: برای این کار لازم بود که یک مرحله به موضوع تجمیع نزدیک شویم. در گام اول قصد داریم با فروش ملکی که مجوزش را از سازمان مرکزی و استان تهران گرفتهایم، اعتبار و نقدینگی لازم را برای تکمیل ساختمانهایی که در مجتمع ولیعصر داریم و نیمهتمام است، فراهم کنیم و ستاد مرکزی واحد را از محل فعلی به آنجا منتقل میکنیم.
وی با بیان اینکه واحد تهران جنوب در حال حاضر ۳۵ هزار دانشجو دارد، اضافه کرد: در ابتدای ترم ۳۸ هزار دانشجو داشتیم که ۳ هزار نفر از آنها فارغالتحصیل شدند، ۲۰ هزار از ۳۸ هزار نفری که ابتدای ترم داشتیم در مجمع حضرت ولیعصر (عج) مستقر هستند، در نتیجه حدود ۵۵ درصد دانشجویان در این مجتمع هستند. با انتقال ستاد به مجتمع ولیعصر، نظارت و تمرکز بیشتری را بر فعالیتهای دانشگاه خواهیم داشت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب مشکل دیگر این واحد دانشگاهی را ساختاری عنوان کرد و ادامه داد: ساختار دانشگاه ساختار کاملی نیست چراکه روسای مجتمعهای ولی عصر و فنی و مهندسی، به صورت مستقیم با مدیران گروههای آموزشی ارتباط دارند و حلقه میانی در این مجتمعهای دانشگاهی تعریف نشده، این ساختار به اصلاح نیاز دارد که بهزودی اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.
چگینی با بیان اینکه با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم، ادامه داد: در حال حاضر حدود ۴۹۰ نفر هیئت علمی تماموقت داریم و حدود یک هزار و ۵۰۰ نفر هم هیئت علمی مدعو داریم، در این میان با کمبود کارمند مواجه هستیم که این هم به دلیل بازنشستگی و بازخریدی کارکنان است. تعداد کارکنان واحد از حدود ۸۶۰ نفر به ۴۶۰ نفر رسیده و این واحد را با مشکل کمبود نیروی انسانی مواجه شده است. از این جهت از سال گذشته اقدام به جذب کارمندانی کردیم که مایلند به هر دلیلی از شهرهای دیگر کشور و استان تهران به شهر تهران بیایند، این افراد را به واحد تهران جنوب منتقل میکنیم. سال پیش موفق شدیم تعدادی از کارکنان شریف دانشگاه را به اینجا منتقل کنیم و این روند تا اصلاح بحث هرم نیروی انسانی ادامه پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/