دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 فروردين 1401 - 15:32
با حضور مسئولان سما؛

نرم‌افزار «حدیث یار» رونمایی شد + ویژگی‌ها و قابلیت‌ها

جمع‌آوری بیش از ۱۸ هزار حدیث موضوع‌بندی شده معتبر طراح و برنامه‌نویس نرم‌افزار «حدیث یار» گفت: ابن برنامه کاربردی منطبق بر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است که با جمع‌آوری بیش از ۱۸ هزار حدیث موضوع‌بندی شده معتبر برای اقشار مختلف مردم کاربرد دارد.
کد خبر : 652328
مجتبی مددیار



مجتبی مددیار در حاشیه مراسم رونمایی از نرم‌افزار «حدیث یار» که به‌صورت مجازی و با حضور هیئت رئیسه سازمان سما برگزار شد در معرفی و تشریح کارکردهای این نرم‌افزار اظهار کرد: حدیث یار بانک جامعی از احادیث امامان معصوم(ع) با امکانات متنوع و منحصربه‌فرد بوده و استفاده از آن هزینه‌ای برای مخاطبان ندارد.(بیشتر بخوانید)


عضو هیئت علمی دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد ارومیه افزود: حدیث یار منطبق بر ساحت اعتقادی، عبادی اخلاقی و ساحت علمی و فناوارانه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است که با جمع‌آوری بیش از ۱۸ هزار حدیث موضوع‌بندی شده معتبر، برای اقشار مختلف مردم کاربرد دارد.


وی با بیان اینکه این نرم‌افزار دارای مجوز رسمی از مرکز تحقیقات کامپیوتری اسلامی (نور) است، امکانات فضای داخلی این برنامه را تشریح کرد و توضیح داد: امکان افزودن یادداشت به حدیث، امکان تفکیک احادیث خوانده‌شده با سایر احادیث، امکان نمایش و جست‌وجو براساس موضوع، متن عربی و فارسی و امامان معصوم(ع)، حدیث و سازگاری با نسخه‌های مختلف آندروید برای فراگیری بیشتر برنامه، این نرم‌افزار را از سایر برنامه‌های مشابه متمایز می‌کند.


این محقق و پژوهشگر مذهبی با اشاره به افتخارات کسب‌شده توسط نرم‌افزار حدیث یار بیان کرد: نامزد برترین اپلیکیشن مذهبی در جشنواره وب ایران در سال ۹۷ و کسب رتبه نخست در سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت سراسر کشور در بخش فناوری - اپلیکیشن در سال ۱۳۹۸ ازجمله افتخاراتی است که در مدت کوتاهی پس از طراحی و انتشار این نرم‌افزار حاصل شده است.


طراح و برنامه‌نویس نرم‌افزار حدیث یار با تشریح هدف تربیتی اجرای این طرح به آنا گفت: یکی از جنبه‌های مهم تربیت که در نظام آموزش و پرورش و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نقش اساسی دارد، تربیت دینی بوده که ناظر به تمام جوانب زندگی دنیوی و اخروی است.


مددیار با بیان اینکه امروزه با توجه به گسترش ابزارها و امکانات نوین تکنولوژی در تمام زمینه‌ها به‌ویژه اطلاع‌رسانی و لزوم استفاده از این ابزار به‌منظور ایجاد دسترسی راحت‌تر به اطلاعات و محتوای لازم امری اجتناب‌ناپذیر است، عنوان کرد: با توجه به منویات مقام معظم رهبری در زمینه فضای مجازی و تولید محتوای لازم و سالم برای ارائه در این فضا، پرداختن به این موضوع و تولید محتوای لازم ضروری به نظر می‌رسد.


وی با تأکید بر اینکه محتوای عمومی دینی، باید درخور شأن و جایگاه معارف دین و متناسب با کاربران آن باشد، تأکید کرد: محتوا باید دارای ارجاعات صحیح و معتبر، روان و گویا، زیبا و چشم نواز بوده و با اقلام چندرسانه‌ای آراسته شود تا ملال‌آور نباشد که خوشبختانه تمام این شاخص‌ها در نرم‌افزار حدیث یار و با استفاده از طرح‌های اسلیمی و اسلامی مورد توجه قرار گرفته است.


طراح و برنامه‌نویس حدیث یار با قدردانی از همراهی محمد شمس‌پور از استادان حق‌التدریس دانشکده مهارت و کارآفرینی به‌عنوان همکار طرح در طراحی هرچه بهتر این نرم‌افزار بیان کرد: امیدواریم با حمایت و معرفی چنین برنامه‌هایی، نسل جدید به ایده‌پردازی و تولید برنامه‌های جدید سوق پیدا کنند.


مددیار ادامه داد: به پیشنهاد سیدمحمد بطحائی معاون دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس سازمان سما، مقرر شد به‌منظور فراگیرترشدن این نرم‌افزار و دسترسی آسان بدون نیاز به نصب اپلیکیشن و امکان استفاده در تمام موبایل‌ها و دستگاه‌های الکترونیکی، وب‌سایت حدیث یار نیز راه‌اندازی شود که به‌زودی در برنامه توسعه این نرم‌افزار قرار خواهد گرفت.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
فرزانه امانی
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۳
۰
عالی
فرزانه امانی
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۵
۰
عالی
گوشتیران
قالیشویی ادیب