دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 ارديبهشت 1401 - 00:10
ظهور دانشگاه فناور در گام دوم(۲۳)/ صادقی در گفت‌وگو با آنا:

دانشگاه آزاد مرند ۳۰ گروه به رویداد ملی گام دوم ارائه کرد

گسترش ارتباط صنایع با واحدهای تحقیقاتی و دانشگاه‌هارئیس دانشگاه آزاد اسلامی مرند گفت: این دانشگاه با توجه به امکانات علمی و پژوهشی، ساختمان‌ها و کارگاه‌های مجهز، هشت زیرساخت، ۱۴ ایده و هشت هسته پژوهشی فعال را به سامانه رویداد ملی گام دوم ارائه کرده است.
کد خبر : 652237
محمدحسین صادقی

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ رویداد ملی گام دوم از ۸ تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌های مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه خواهد شد.


اوایل آبان ۱۴۰۰ روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در آستانه چهلمین سالگرد فعالیت این دانشگاه، برگزاری رویدادی ملی با عنوان «گام دوم» را مطرح کرد و این پیشنهاد آذر ۱۴۰۰ در جلسه شورای دانشگاه مطرح و به تصویب اعضا رسید و به دنبال آن بخشنامه دی ۱۴۰۰ به رؤسای استانی دانشگاه در سراسر کشور ابلاغ شد تا همه یکدست برای این رویداد مهم آماده شوند.




بیشتر بخوانید:


رویداد ملی گام دوم؛ فرصت سرمایه‌گذاری و حمایت فناورانه


شناسایی ۳۱ گروه پژوهشی در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود


وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد در رویداد گام دوم چگونه است؟


معرفی ۲۸ شرکت‌ دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی فارس به رویداد ملی گام دوم




رویداد ملی گام دوم فرصتی است تا تیم‌های راه‌یافته واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به این رویداد، ایده‌های فناورانه و محصولات دانش‌بنیانی خود را به بزرگ‌ترین صنایع کشور، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، شتاب‌دهنده‌های خصوصی و صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه برای جذب تسهیلات و سرمایه‌گذاری عرضه کنند.


رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی به منظور معرفی و ارائه تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب و کارهای نوپا و دانش‌بنیانی و فرصتی برای اشتغال‌آفرینی دانشجویان در چهلمین سالگرد راه‌اندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارت‌آپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق برنامه‌ریزی شده است.


خبرنگار خبرگزاری آنا در سلسله گزارش‌ها و گفت‌وگوهایی فعالیت‌های علمی و عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌های کشور به منظور حضور در رویداد گام دوم را بررسی کرده است که در این شماره گفت‌وگو با محمدحسین صادقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ناحیه مرند را می‌خوانیم.


صادقی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در مرند در تشریح توانمندی‌ها، برنامه‌ها و فعالیت‌هایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند به منظور حضور در رویداد ملی گام‌ دوم دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به گذشت بیش از سه‌ ماه از ابلاغ بخشنامه رویداد، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان مولود انقلاب اسلامی، عامل مهمی در رشد و توسعه پایدار جامعه در ابعاد علمی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ... است و واحدهای دانشگاه آزاد در سراسر کشور نیز به دلیل رسالت اجتماعی و آموزشی توانسته‌اند در بخش‌های مختلف جامعه و شهرستان‌ها منشأ اثر باشند.


وی ادامه داد: ۴۰سالگی دانشگاه آزاد اسلامی نماد بالندگی و تعالی دانشگاه است و امیدواریم دانشگاه آزاد اسلامی در چله دوم فعالیت خود خدمات ارزشمندتر و تأثیرگذارتر در جامعه در ابعاد مختلف آموزشی، فرهنگی و پژوهشی و تحقیقات دانش‌بنیان داشته باشد.


یکی از زیرساخت‌های اساسی پژوهش و فناوری در دانشگاه، آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و کارگاه‌های تخصصی است که ایجاد و توسعه آنها متناسب با رشته‌های موجود و فعال در دانشگاه ضروری است.رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ناحیه مرند افزود: حدود نیمی از جوانان کشور در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول به تحصیل هستند و این وظیفه ما دانشگاهیان است تا برای جوان ایرانی، زمینه امید و نشاط و خلاقیت را مهیا کرده و بستر اشتغال جوانان را تسهیل کرده و شرکت‌های دانش‌بنیان را گسترش دهیم.


صادقی توانمندی‌ها و برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی ناحیه مرند را در گام دوم دانشگاه تشریح کرد و افزود: مهم‌ترین اقدامات این دانشگاه راه‌اندازی سرای نوآوری خاک چینی، مدارس کسب‌وکار و بهره‌گیری از زیرساخت‌های آزمایشگاهی، کارگاهی و تحقیقاتی است که برجسته‌ترین فعالیت‌ در حوزه تحقیقات، فناوری و نوآوری افتتاح مرکز رشد و امضای تفاهم‌نامه برای راه‌اندازی مرکز رشد و فناوری با همکاری پارک علم و فناوری استان، امضای تفاهم‌نامه راه‌اندازی سرای نوآوری با شرکت خاک چینی و کائولن در واحد دانشگاهی مرند است.


گسترش ارتباط صنایع با واحدهای تحقیقاتی و دانشگاه‌ها


وی هدف از ایجاد مرکز رشد با همکاری پارک علمی و فناوری استان آذربایجان شرقی را با نیت گسترش ارتباطات تحقیقاتی صنایع موجود در منطقه با واحدهای تحقیقاتی و دانشگاه‌ها دانست و بیان کرد: جمع شدن واحدهای تحقیقاتی اعم از شرکت‌های خدمات مهندسی، دفاتر واحدهای تحقیقاتی وابسته به دانشگاه‌ها و یا سازمان‌های تحقیقاتی مستقل در این منطقه علاوه بر کمک به ارتقای سطح مبادلات علمی، فنی میان واحدهای مربوط امکان بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت‌های صنایع را نیز فراهم می‌کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ناحیه مرند در پاسخ به این پرسش که چه تعداد گروه و زیرساخت پژوهشی، ایده و استارت‌آپ، شرکت‌های فناور و خلاق و ... از این دانشگاهی شناسایی و به سامانه رویداد گام دوم دانشگاه معرفی شده است به آنا گفت: با تأکید بر لزوم و گسترش دانشگاه‌ها و ارتباط با صنعت و گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان، رسالت اصلی دانشگاه صرفاً آموزش نبوده، بلکه شعار اصلی دانشگاه‌ها ارتباط با جامعه و صنعت است و دانشگاه‌هایی موفق هستند که مشکلات جامعه را حل کنند. واحد مرند با توجه به امکانات علمی و پژوهشی، ساختمان‌ها و کارگاه‌های مجهز، هشت زیرساخت و ۱۴ ایده و هشت هسته پژوهشی فعال را به سامانه رویداد گام دوم ارائه کرده است.


صادقی در پاسخ به این پرسش که در راستای تحقق شعار سال با عنوان «تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین» و تأکید دکتر طهرانچی در به‌کارگیری ظرفیت‌ها و اجرای برنامه‌ها بر اساس این شعار، توانمندی‌های واحد دانشگاهی متبوع خود را چگونه می‌بینید؟، اظهار کرد: نامگذاری سال «تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین» حاوی پیام‌های مختلفی است که اهمیت اقتصاد و تولید دانش‌بنیان برای تحقق گام دوم انقلاب اسلامی را می‌توان مهم‌ترین پیام آن دانست، همانگونه که در نخستین توصیه این پیام توجه به علم و پژوهش حائز اهمیت داده شده است.


وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی باید از ظرفیت منطقه آزاد ارس که یکی از مهم‌ترین مناطق تجاری، صنعتی و کشاورزی و گردشگری بوده و به علت دارابودن تنها مرز زمینی مشترک ایران و اتحادیه اوراسیا در منطقه نوردوز بوده استفاده کند و این موقعیت می‌تواند به مرکز ترانزیت زمینی ایران با این اتحادیه با برنامه‌ریزی درست و نقش‌آفرینی آن در این عرصه موجب شکوفایی اقتصاد برای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی شود.




بیشتر بخوانید:


ارسال ایده‌ به رویداد فن‌یاب۳ تا ۲۰ اردیبهشت


فعالیت دانشگاه آزاد خوزستان در رویداد ملی گام دوم با شناسایی ۵۳۲ تیم


جزئیات کارنامه دانشگاه آزاد در سیستان و بلوچستان برای ورود به رویداد گام دوم


نمایش محصول ۷ گروه پژوهشی دانشگاه آزاد تاکستان در رویداد ملی گام دوم




رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ناحیه مرند تأکید کرد: یکی از زیرساخت‌های اساسی پژوهش و فناوری در دانشگاه، آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و کارگاه‌های تخصصی است که ایجاد و توسعه آنها متناسب با رشته‌های موجود و فعال در دانشگاه ضروری است.


صادقی بیان کرد: یکی از مسائل اصلی که امروزه جزء سیاست‌های دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه مدارس عالی مهارتی به شمار می‌رود، استفاده از بستر آموزش مجازی برای افزایش مهارت‌های دانشجویان و افرادی است که خواهان بالابردن مهارت‌های حوزه کاری خود هستند. یکی دیگر از امکانات موجود واحد دانشگاهی مرند مجتمع آزمایشگاهی شهید دکتر احمدی روشن است که درراستای اهداف پژوهشی و فناوری، آموزشی و تربیت نیروهای متخصص در چهار طبقه با زیربنای ۴ هزار و ۵۲۳ متر مربع و به تعداد ۴۰ باب آزمایشگاه برای رشته‌های علوم‌پزشکی، علوم‌پایه، تحصیلات تکمیلی و کارگاه‌های تخصصی، رشته‌های فنی‌مهندسی با به‌روزترین تجهیزات آزمایشگاهی و به منظور استفاده پژوهشگران، استادان و دانشجویان راه‌اندازی شده و در استان آذربایجان‌شرقی جزء مجهزترین و کامل‌ترین مجتمع آزمایشگاهی در نوع خود است که برای همه پژوهشگران، خدمات آزمایشگاهی طبق تعرفه‌های ساها ارائه می‌کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند عنوان کرد: در مذاکره حضــوری با فرماندار ویژه شهرستان مرند و تأکیــد بر عملیاتی کردن شـعار ســال (تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین) و عمل به منویات مقام معظم رهبری، این دانشگاه مرکز استقرار دفتر دبیرخانه دائمی دانش‌بنیان شهرستان مرند است تا بتواند با همکاری مسئولان و فرهیختگان منویات مقام معظم رهبری را عملیاتی کند.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب