بازگشت جان دوباره به دانشگاهها پس از گذشت دو سال/ دانشجویان از امروز به کلاسهای درس برمیگردند
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - پروین طالبیان؛ پس از گذشت بیش از دوسال از تعطیلی آموزشهای حضوری در دانشگاهها ستاد مقابله با کرونا اعلام کرده که باید از امروز ۱۴ فروردینماه آموزشهای حضوری از سرگرفته شود. از آنجایی که این الزام از ابتدای سال جدید به دانشگاهها اعلام شده، مسئولان تدابیر لازم را برای بازگشایی اندیشیدهاند.
در این میان دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان تنها دانشگاهی که قصد داشت از ابتدای سال تحصیلی جاری آموزشها را حضوری کند، از امروز آموزش حضوری را در تمام مقاطع تحصیلی آغاز میکند.
آغاز آموزش حضوری در دانشگاه آزاد اسلامی
دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اعلام برنامه دانشگاه برای بازگشایی میگوید: دانشگاه آزاد اسلامی از ۱۴ فروردینماه ۱۴۰۱ برای همه مقاطع به صورت حضوری بازگشایی میشود.
وی این تصمیم را به دلیل واکسیناسیون ۹۰ درصدی دانشجویان اعلام میکند. وی با اشاره به آمادگی خوابگاههای دانشگاه آزاد اسلامی برای پذیرش دانشجویان این دانشگاه، اظهار میکند: به منظور حضور دانشجویان در خوابگاهها، دریافت سه دز واکسن کرونا الزامی است. با توجه به اینکه بیش از ۳۸ هزار نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی متقاضی استفاده از خوابگاههای دانشجویی هستند، این دانشجویان می توانند با ارائه کارت واکسیناسیون کرونا، از چهاردهم فروردین ماه از امکانات خوابگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استفاده کنند. تمامی خوابگاههای دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی کامل برای استقبال از این دانشجویان را دارد.
بر این اساس و به گفته رضا همدانچی مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی؛ کلاسهای دانشجویان در تمامی مقاطع بهصورت حضوری برگزار میشود. امتحانات نیمسال جاری تحصیلی نیز بهصورت حضوری برگزار میشود.
بیشتر بخوانید:
پس از تعطیلات نوروز هیچ کلاسی بهصورت مجازی برگزار نخواهد شد/ رد رشد غیرمعقول معدلها در دوران کرونا
ازسرگیری آموزش حضوری در دانشکدههای مهارت و کارآفرینی/ مدارس سما حضوری میشوند
سفرهای نوروزی با تزریق ۲ دز واکسن امکانپذیر شد/ حضوری برگزار نشدن کلاسهای درس تخلف است
بازگشایی دانشگاههای دولتی با حضور وزیر علوم
دانشگاه تهران نیز قصد دارد از امروز آموزش های حضوری را آغاز کند. مسئولان دانشگاه اعلام کردهاند که پس از دو سال وقفه در پذیرش حضوری دانشجویان بهویژه دانشجویان دوره کارشناسی به روی آنها باز میشود و کلاسهای درس دانشجویان در اولین روز پس از تعطیلات نوروز ۱۴۰۱ یعنی از روز یکشنبه ۱۴ فروردین ماه جاری به شکل حضوری برگزار خواهد شد.
بر این اساس مراسم ویژه برنامه استقبال از دانشجویان دانشگاه تهران همزمان با اولین روز «از سرگیری آموزش حضوری دانشجویان» در هفته پیش رو یعنی در امروز یکشنبه ۱۴ فروردین ماه جاری با حضور محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم و سیدمحمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در این دانشگاه برگزار شد.
در این راستا اغلب دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی از هفته پیش رو آموزشهای حضوری خود را از سر خواهند گرفت و برخی دانشگاهها نیز آموزشهای حضوری خود را به دلیل ایجاد امکان برای اسکان دانشجویان متقاضی خوابگاهها با وقفه یک هفتهای آغاز خواهند کرد.
آغاز آموزش حضوری دانشگاه خوارزمی از ۲۰ فروردین ۱۴۰۱
کلاسهای نیمسال دوم دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی نیز از تاریخ بیستم فروردینماه سال ۱۴۰۱ بهصورت حضوری ادامه خواهد یافت. معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: به اطلاع تمام دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی میرساند کلاسهای نیمسال دوم از تاریخ بیستم فروردینماه سال ۱۴۰۱ بهصورت حضوری ادامه خواهد یافت.
پیش از این نیز دانشگاه خوارزمی درباره نحوه برگزاری کلاسهای درس دانشگاه خوارزمی در سال ۱۴۰۱ اعلام کرده بود؛ پیرو مصوبه جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا در تاریخ ۷ اسفند ۱۴۰۰ مبنی بر برگزاری کلاسهای درس دانشگاهها بهصورت حضوری، «بند یک جلسه ۱۰۸ ستاد ملی مبارزه با کرونا؛ برگزاری کلاسهای درس در کلیه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی از هفته جاری و در مدارس و هفته آتی طبق روال عادی با رعایت کامل و دقیق دستورالعملهای بهداشتی و بهصورت حضوری صورت پذیرد» ضروری است مطابق مصوبات شورای آموزشی دانشگاه در اسرع وقت اقدامات لازم جهت تشکیل کلاسهای درس از هفته آینده بهصورت حضوری در دستور کار قرار گیرد.
دراین راستا دانشگاه تأکید کرده که رعایت کامل شیوهنامه بهداشتی مورد توجه قرار گرفته و شرایط خاص دانشجویان نیز مدنظر قرار گرفت بدیهی است بعد از تعطیلات نوروز کلاسهای درس مطابق مصوبات شورای آموزشی دانشگاه بهصورت حضوری برگزار خواهد شد ازاینرو خواهشمند است با برنامهریزی دقیق تمهیدات لازم در این زمینه انجام پذیرد.
آغاز آموزش حضوری دانشگاه خواجه نصیر از ۲۰ فروردین
معاون آموزشی دانشگاه خواجه نصیر نیز از آغاز آموزش حضوری دانشگاه خواجه نصیر از ۲۰ فروردین خبر داد. علیرضا صالحی در خصوص حضور دانشجویان و امتحانات پایانترم نیمسال دوم اظهار میکند: حسب مصوبات قبلی مبنی بر اجرای آموزش حضوری برای دانشجویان ورودی ۹۹ کارشناسی از ابتدای نیمسال دوم ۱۴۰۰ که متأسفانه به دلیل شیوع سویه امیکرون وقفه ایجاد شد، با توجه به کاهش شیوع سویه امیکرون و پایداری آن، مطابق برنامهریزی انجام شدهٔ قبلی، آموزش حضوری از تاریخ ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ از سر گرفته خواهد شد.
معاون آموزشی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اضافه میکند: در این راستا همه دروس تئوری و عملی برنامهریزیشده برای ورودی ۹۹، دروس عملی و کارگاهی سایر ورودیها (در صورت امکان بهصورت فشرده) و همچنین جلسات دفاع از پروژهها در همه مقاطع از تاریخ ذکرشده باید بهصورت حضوری انجام شود. همچنین مطابق مصوبات قبلی تمامی امتحانات پایان نیم سال دوم بهصورت حضوری برگزار خواهد شد.
در نظر گرفتن تسهیلات ویژه برای آموزش حضوری
در این میان وزارت علوم برای اینکه آموزشهای حضوری با سرعت بیشتری آغاز شود تسهیلات ویژه برای دانشجویان در نظر گرفته است. قاسم عموعابدینی، معاون آموزشی وزارت علوم با تأکید بر ضرورت ازسرگیری آموزش حضوری در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی میگوید: برای اینکه این مهم برای عموم دانشجویان فراهم شود و عموم دانشجویان بتوانند از آموزش حضوری بهرهمند شوند، تسهیلات ویژهای در نظر گرفته شده است. از جمله اینکه امکان حذف و اضافه برای دانشجویانی که به هر دلیلی امکان حضور ندارند، فراهم باشد.
وی ادامه میدهد: همچنین شرایطی فراهم میشود که دانشجویانی که در واحدهای خودگردان هستند، در صورت نیاز بتوانند از واحدهای دیگر دانشگاه و یا به صورت مهمان در تکدرس در شهرهای محل سکونت خود استفاده کنند.
معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به اینکه تکنولوژیهای نوین مبحث آموزش را متحول کرده است، اظهار میکند: در شرایط همهگیری کرونا، علیرغم سختیهایی که داشت، ظرفیت بسیار خوبی در آموزشهای الکترونیکی ایجاد شد که باید این مزیت را در شرایط آموزش حضوری نیز حفظ و برای ارتقا آن تلاش کرد.
عموعابدینی ادامه می دهد: ارتباط مجازی و برخط دانشجویان با اساتید در خارج از ساعات آموزشی و فراهم بودن شرایط برای بهرهمندی همه دانشجویان در نقاط مختلف کشور از آموزش اساتید برجسته از جمله مزیتهای آموزش الکترونیکی است که باید حفظ شده و استمرار داشته باشد.
بر این مبنا دانشجویان از هماکنون میتوانند از فضای آموزشی و پژوهشی دانشگاهها به صورت حضوری استفاده کنند و دیگر نیازی به ادامه آموزشهای مجازی به شکل قبل ندارند. البته قرار است که آموزش الکترونیکی همچنان حفظ شود اما اصل کار دانشگاهها به صورت حضوری خواهد بود. به زعم بسیاری از کارشناسان آموزش مجازی کیفیت یادگیری دانشجویان را به شدت کاهش داده و نمیتوان آموزش مجازی را به عنوان آموزش اصلی در نظر گرفت بلکه میتوان از آن به آموزش مکمل بهره جست.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/