دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 فروردين 1401 - 13:32
صباغ‌زاده:

بستر مناسب برای پیاده‌سازی شهر هوشمند صورت نگرفته است

مشاور ارشد توسعه و سرمایه‌گذاری هلدینگ دانیال موج عنوان کرد: بستر مناسب اداری و سازمانی برای پیاده‌سازی شهر هوشمند هنوز صورت نگرفته است.
کد خبر : 649397
image-20220323015700-1.jpeg



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از لنجان، محمدمهدی صباغ‌زاده در وبینار «شهر هوشمند» که به همت باشگاه پژوهشگزان جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان با حضور اعضای هیئت علمی و جمعی از شهرداران و اعضای دستگاه‌های مرتبط برگزار شد با اشاره به اینکه بستر مناسب اداری و سازمانی برای پیاده‌سازی شهر هوشمند هنوز صورت نگرفته، اظهار کرد: سازمان‌های خدمات شهری به صورت سیلویی توسعه یافته‌اند و جمع‌آوری داده در ازای ارائه خدمات در این سازمان‌ها به صورت مجزا و جزیره‌ای صورت گرفته که تأثیر ناخوشایندی به همراه داشته است.




بیشتر بخوانید:


کنترل مرزهای کشور به واسطه سیستم‌های هوشمند




وی با تشریح برخی از تأثیرات ناخوشایند خدمات شهری عنوان کرد: غیر متصلی، تمرکز نداشتن بر مشتری، نبود تبادل اطلاعات میان سازمان‌ها که مانع از هم‌افزایی در خدمت‌رسانی می‌شود، سیستم‌های بسته، ناتوانی در پیشبرد نوآوری بین سیستمی و سرعت نداشتن در تصمیم‌گیری که ناتوانی در پیشبرد سریع تغییرات گسترده شهری در مواجهه با بحران‌ها را در پی خواهد داشت از تأثیرات ناهنجار خدمات شهری هستند.


مشاور ارشد توسعه و سرمایه‌گذاری هلدینگ دانیال موج متذکر شد: در راستای بسترسازی مناسب توسعه شهر هوشمند پایدار با تحول اساسی در مدیریت یکپارچه و سیاست‌های شهری، رضایتمندی در شهرنشینی و مشارکت عمومی حاصل می‌شود.


صباغ‌زاده تأکید کرد: شهر هوشمند پایدار، شهری نوآور است که از فناوری اطلاعات و ارتباطات و دیگر ابزارها برای بهبود کیفیت زندگی، کارایی عملیات و خدمات شهری و رقابت‌پذیری بهره می‌برد، در حالی که تضمین می‌کند نیازهای نسل فعلی و آینده در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی هم برآورده می‌شود.


وی یادآور شد: با توجه به اینکه روند شهرنشینی در دنیا رو به گسترش و در ایران این روند بیشتر از جاهای دیگر دنیا هم است، باید به سمت هوشمندسازی حرکت کنیم.


تشریح ساختار و امنیت تبادل داده در بستر شهر هوشمند


مدیر پروژه پلتفرم IoT هم در این وبینار با تشریح ساختار و امنیت تبادل داده در بستر شهر هوشمند تشریح کرد: پروتکل‌های تبادل داده استانداردهای خاص خود را دارد که بسته به محیط و کاربرد، دستورالعمل‌های مورد استفاده متفاوت هستند، بنابراین هوشمندسازی نیازمند طیف گسترده‌ای از سنسورها است، اما در نهایت این داده‌ها در پلتفرم‌های اختصاصی با فناوری پردازش ابری جمع‌آوری شده تا بتوان از این داده‌ها به دانش و مصورسازی‌هایی در راستای توسعه شهر پایدار بهره برد.


عمران واحدی با تأکید بر اینکه داده‌ها به صورت رمزنگاری شده بر روی سیستم‌های ابری ذخیره می‌شود، ادامه داد: داده‌های جمع‌آوری و پردازش شده عموماً به صورت گمنام هستند و سیستم‌های ذخیره و پردازش برای جلوگیری از هرگونه نفوذ هکرها و با استفاده از متدهای پیشرفته دنیا رمزگذاری می‌شوند و تنها نتیجه حاصل از پردازش که بتواند در تصمیمات شهری اثرگذار باشد، استخراج می‌شود.


وی تبیین کرد: این بسترهای اینترنت اشیا که لازمه شهر هوشمند است، قابلیت مقیاس‌پذیری دارند و هم راستا با توسعه شهری، محدودیتی در گسترش خدمات شهر هوشمند نخواهد بود.


مهران ایران‌پور، رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان هم با تأکید بر ارزش مطالعات و دانش جوانان و نخبگان داخلی، اظهار کرد: اینگونه جلسات در راستای شفاف‌سازی تعاریف شهر هوشمند مورد نیاز است و باید در ارائه آموزش و مشاوره با هدف مدیریت هوشمند و شهروند هوشمند، جلسات بیشتری با حضور اندیشمندان و فعالان این عرصه برگزار شود.


انتهای پیام/۴۰۷۸/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب