دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 اسفند 1400 - 01:30
گزارش لحظه‌به‌لحظه از بیست و پنجمین روز بحران اوکراین؛

روسیه با موشک‌های فراصوت نیروهای اوکراینی را هدف قرار داد/ درخواست آمریکا از ترکیه برای ارسال اس-۴۰۰ به اوکراین

جنگ در اوکراین همچنان ادامه دارد و گزارش‌ها نشان می‌دهد ارتش روسیه برای حمله به مواضع نیروهای اوکراینی از موشک‌های فراصوت استفاده کرده است.
کد خبر : 649088
بحران اوکراین

گروه جهان خبرگزاری آنا، درگیری‌ها میان روسیه و اوکراین در سومین هفته خود قرار دارد و این درحالی است که روند مهاجرت اوکراینی‌ها تحت تأثیر جنگ ادامه یافته و سازمان ملل متحد شمار آوارگان جنگ اوکراین را در مجموع حدود ۱۰ میلیون نفر اعلام کرده است.


کریدورهای بشردوستانه برای تخلیه ساکنان شهرهای تحت محاصره اوکراین، با وجود اختلاف مسکو و کی‌یف در زمینه جهت گیری این مسیرها، همچنان فعال است. وزارت دفاع روسیه گزارش کرد، این کشور ۱۰ کریدور بشردوستانه در مسیرهای کی‌یف، ماریوپل، چرنیه‌گو، سومی و خارکوف گشوده که طرف اوکراینی سه مسیر را تأیید و ۱۱ مسیر دیگر را پیشنهاد کرد.


حمله با موشک‌های مافوق صوت علیه نیروهای اوکراینی


ارتش روسیه اعلام کرد: یک‌سری حملات جدید را علیه اهداف نظامی اوکراین با استفاده از موشک‌های مافوق صوت و کروز انجام داده است.


سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت: موشک‌های کینژال (موشک‌های مافوق صوت) روسیه به مخزن سوخت در نزدیکی بندر کوستیانتیکا در نزدیکی دریای سیاه اصابت کرده است.


استرالیا تحریم‌ها علیه روسیه را افزایش می‌دهد


دولت استرالیا در بیانیه‌ای مشترک از چندین بخش ازجمله دفتر نخست‌وزیری این کشور اعلام کرد: روسیه نزدیک به ۲۰ درصد از سنگ معدن آلومینیوم مورد نیاز خود را از استرالیا تأمین می‌کند. این اقدام ظرفیت روسیه برای تولید آلومینیوم را که صادرات عمده‌ای برای این کشور است، محدود خواهد کرد. ‌


آخرین گروه دیپلمات‌ها از بلاروس اوکراین را ترک می‌کنند


طبق اطلاعات مینسک، آخرین دیپلمات ها از کشور بلاروس اوکراین را ترک کرده‌اند. ایگور سوکول که پیش تر سفیر این کشور در کی یف بود، در تلویزیون دولتی بلاروس گفت: علت این موضوع شرایط غیرقابل تحمل برای بلاروس ها در اوکراین بود.  


الکساندر لوکاشنکو، حاکم بلاروس بارها تأکید کرده، هیچ سرباز بلاروسی در اوکراین در حال جنگ نبوده است.  ‌


آلمان به ارسال تسلیحات به اوکراین ادامه خواهد داد


کریستینه لامبرشت، وزیر دفاع آلمان گفت، ارتش این کشور فرصت کمی برای تحویل تسلیحات به اوکراین متصور است.


وی افزود: امکانات در نظر گرفته شده ارتش آلمان تمام شده است و در حال بررسی گزینه‌های دیگری هستیم. دولت اکنون مذاکراتی درباره خرید سلاح برای اوکراین در دست دارد. اگر تسلیحات از شرکت‌های آلمانی برای تحویل به اوکراین خریداری شود، مراحل کاری آن از وزارت اقتصاد می‌گذرد، نه از وزارت دفاع.


در عین حال رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان گفت، این کشور برای تأمین هیدروکربن‌های خود بسیار به روسیه وابسته است و در زمستان آینده خطر تمام شدن گاز وجود دارد. عرضه گاز برای امسال هنوز به‌طور کامل تضمین نشده است.


از سوی دیگر رویترز به‌نقل از سه منبع آگاه گزارش کرد، آمریکا به‌طور غیررسمی از ترکیه درخواست کرده است سامانه‌های روسی دفاع موشکی اس-۴۰۰ را به اوکراین ارسال کند تا کی‌یف از آن در نبرد با روسیه استفاده کند.


دولت بایدن از هم‌پیمانان خود که از تجهیزات روسی و سامانه‌های موشکی روسیه همچون اس-۳۰۰ و اس-۴۰۰ استفاده کرده‌اند، درخواست کرد تا این سلاح‌ها را برای نبرد با روسیه به اوکراین منتقل کنند.


پیشنهاد جانسون برای انتقال زلنسکی به انگلستان


بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس در مصاحبه با ساندی تایمز فاش کرد، به ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین درباره احتمال انتقال از این کشور به لندن به دلیل عملیات نظامی روسیه گفت‌وگو کرده است.


وی گفت: پاسخ زلنسکی بسیار صریح و ساده بود و گفت، مدیون مردم اوکراین است و در آنجا (در اوکراین) باقی خواهد ماند تا از کشور محافظت کند. لندن برای حمایت از زلنسکی هر کاری انجام خواهد داد و شکست پوتین و موفقیت کی‌یف برایش بسیار بااهمیت است.


نخست وزیر انگلیس در کنگره حزب محافظه‌کار این کشور اعلام کرد: تلاش برای برقراری روابط عادی با رئیس‌جمهور روسیه پس از حوادث رخ‌داده در سال ۲۰۱۴  اشتباه بود.


بولتون اشتباهات راهبردی آمریکا و ناتو در اوکراین را برشمرد


جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا در دولت چهل و پنجمین در زمان دونالد ترامپ اعلام کرد: سران آمریکا و ناتو زمانی که اندکی قبل از تشدید روابط روسیه و اوکراین اعلام کردند غرب در اوضاع دخالت نمی‌کند، اشتباه بزرگی مرتکب شدند.  انفعال و صراحت بایدن اشتباهات کلیدی را منجر شد.


وی گفت: اگر رئیس‌جمهور بایدن در ماه‌های اخیر اصلاً به سؤال احتمال دخالت نیروهای غربی در صورت حمله روسیه پاسخ نمی‌داد، برای امنیت اوکراین و بقیه جهان بهتر بود. برای حل هرچه سریع‌تر اوضاع، باید راهبرد رونالد ریگان در قبال روسیه اعمال شود. این رویکرد مبتنی بر حمایت فعال از مخالفان،  به‌ویژه تأثیر بر جوانان روس است.


ترامپ: بایدن از حمله به روسیه به دلیل سلاح‌های هسته‌ای مسکو می‌ترسد


دونالد ترامپ،  رئیس‌جمهور سابق آمریکا در سخنرانی در جمع هواداران خود در ایالت فلوریدا گفت: جو بایدن،  رئیس‌جمهور آمریکا از سلاح‌های هسته‌ای روسیه می‌ترسد، به همین دلیل از حمله به این کشور در اوضاع بحران کنونی پیرامون اوکراین اجتناب می‌ورزد.



دونالد ترامپ،  رئیس‌جمهور سابق آمریکا


وی در این سخنرانی که به‌طور مرسوم از سیاست‌های داخلی و خارجی دولت دموکرات کنونی آمریکا انتقاد کرد، یادآور شد: بایدن اجازه تسلیم وحشتناک ایالات متحده در افغانستان و پیش آمدن بحران اوکراین را داد، تورم در کشور سر به فلک کشیده، قیمت بنزین بالاترین قیمت در تاریخ است و مرزها در حال محو شدن است.


این سیاستمدار افزود: ما بحران افغانستان را داشتیم، آن را تحقیرآمیزترین لحظه برای تاریخ ایالات متحده می‌دانم. اکنون با بحران اوکراین مواجه هستیم که تراژدی انسانی با ابعاد باورنکردنی است. آنچه اکنون می‌بینیم این است که بایدن گفته نباید به یک قدرت دارای سلاح‌های هسته‌ای حمله کنیم. او از این قضیه وحشت دارد.  


ترامپ بار دیگر اطمینان داد، اگر به‌جای بایدن دموکرات بود، هرگز اجازه وقوع بحران اوکراین را نمی‌داد.


تحریم‌های غرب به فروپاشی اقتصاد روسیه منجر نخواهد شد


دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد: تحریم‌های غرب تهدیدی برای فروپاشی اقتصاد روسیه نیست. روسیه از تمامی امکانات لازم برای توسعه کشور برخوردار و حتی تحریم‌های اعمال‌شده قبلی علیه این کشور تأثیرات داخلی مثبتی داشته است.


وی گفت: از بسیاری جهات، تحریم‌های اعمال‌شده قبلی فقط به نفع ما بود و ما را مجبور کرد تا به‌طور فعال جایگزینی برای واردات در تمامی صنایع، ازجمله صنایع مبتنی بر علم، توسعه فناوری‌ها، محصولات مصرفی و داروهای جدید توسعه دهیم.


معاون رئیس شورای امنیت روسیه افزود: دولت از قبل تصمیمات عملیاتی در راستای حمایت از مردم و اقتصاد کشور اتخاذ کرده است و به‌طور کلی هیچ فروپاشی در اقتصاد روسیه رخ نخواهد داد.


بیش از ۳ میلیون جنگ‌زده اوکراین ترک کردند


ایرینا ورشچوک، معاون نخست‌وزیر اوکراین گفت: بیش از ۳.۳ میلیون جنگ‌زده از مرز غربی کشور گریخته‌اند و نزدیک ۲ میلیون نفر در خاک اوکراین بی‌جا شده‌اند.


وی افزود: از ابتدای تهاجم روسیه به خاک اوکراین نزدیک به ۱۹۰ هزار غیرنظامی تا کنون از کریدورهای انسان‌دوستانه مناطق جنگی را ترک کرده‌اند.


به‌ ادعای این مقام ارشد دولت اوکراین، کریدورهای عبور ایمن غیرنظامی‌ها در کی‌یف و لوگانسک روز شنبه فعال بودند، اما یک کریدور که قرار بود برای تخلیه غیرنظامی‌ها از ماریوپول عملیاتی شود، تنها در بخشی فعال بود و نیروهای روسیه به اتوبوس‌های حامل غیرنظامیان اجازه عبور ندادند.


از سوی دیگر سازمان ملل متحد شمار آوارگان جنگ اوکراین را که وارد بیست و پنجمین روز خود شد، در مجموع حدود ۱۰ میلیون نفر اعلام کرده است.


زلنسکی: سوئیس اموال مقام‌های روسیه را بلوکه کند


ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین از سوئیس خواست علیه روسیه وارد عمل شود و دارایی‌ مقام‌های این کشور را بلوکه کند.


نیروی دریایی اوکراین آب‌های منطقه‌ را مین‌گذاری کرد/ ادعای ترکیه درباره مذاکره پوتین با زلنسکی
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین


رئیس‌جمهور اوکراین در تماس ویدئویی با تظاهرکنندگان در مقابل پارلمان سوئیس در برن، از شرکت‌های سوئیسی ازجمله نستله خواست تجارت با روسیه را متوقف کنند.


زلنسکی افزود: برخی از کسانی که جنگ آغاز کرده‌اند، دارایی‌هایشان را در بانک‌های شما نگه می‌دارند و این دردناک است.


نیروی دریایی اوکراین آب‌های منطقه را مین‌گذاری کرده است


سرویس امنیت فدرال روسیه اعلام کرد: نیروی دریایی اوکراین بیش از ۴۲۰ مین در نزدیکی بنادر اودسا، اوچاکف، چورنومورسک و یوژنه از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در منطقه کار گذاشته است.


سرویس امنیتی روسیه هشدار داد، ممکن است این مین‌ها به‌وسیله جریان آب در جهت بسفر و مدیترانه حمل شوند.


ادعای ترکیه: پوتین مایل به مذاکره با زلنسکی نیست


ابراهیم کالین، مشاور ارشد و سخنگوی رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه درباره مذاکره ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه با ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود گفت: زلنسکی آماده این دیدار است، اما پوتین فکر می‌کند وضعیت برای برگزاری دیدار در سطح سران هنوز به اندازه کافی مهیا نشده است.


وی افزود: معتقدم این دیدار در مقطعی برگزار خواهد شد و در مقطعی توافق صلح حاصل خواهد شد. البته همه ما دوست داریم این اتفاق زودتر رخ دهد، اما احتمالاً پوتین فکر می‌کند می‌خواهد وقتی این کار را انجام می‌دهد، در موقعیت قدرتمندی قرار بگیرد؛ نه اینکه در نقطه‌ضعف به نظر برسد، یا بابت امور نظامی یا تحریم‌های اقتصادی تضعیف شده باشد.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب