متن سخنان خزعلی در نشست کمیسیون زنان سازمان ملل
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در شصت و ششمین نشست کمیسیون مقام زن در سازمان ملل سخنرانی کرد.
متن سخنان خزعلی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
خانم رئیس، عالیجنابان، خانم ها و آقایان،
حضور در جمعی که دغدغه اعتلای جایگاه زنان، آنها را گرد هم آورده، باعث افتخار است و امید آن میرود که نشست امسال، گامی فراتر از نتایج نشستهای پیشین دربرداشته و به بهبود وضعیت زنان در سراسر دنیا سرعت بخشد.
کشور من با وجود فشارها و اعمال محدودیتهای تحریم غیرقانونی و غیرانسانی به ویژه در دسترسی به برخی داروها و تجهیزات، تنها با اتکا بر قابلیتها و توانمندیهای بومی با تولید واکسن داخلی اثربخش از آزمون جهانی کرونا سربلند بیرون آمده است. ما تا امروز توانستهایم با واکسینه کردن ۶۳ میلیون نفر با دوز اول واکسن، ۵۵.۵ میلیون نفر با دوز دوم و ۲۳.۵ میلیون نفر برخوردار از دوز سوم واکسن، در مقابل فشار کرونا قد علم کنیم.
در این دوران کرونایی حدود ۱۲هزار زن سرپرست خانوار، تحت آموزشهای توانمندسازی قرار گرفته و به چرخه بازار سنتی و مجازی متصل شدند. همچنین بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد و بیش از ۳۰۰ هزار نفر تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار گرفته و از خدمات حمایتی خاص همچون تسهیلات، بیمه و خدمات معیشتی برخوردار شدهاند.
با هدف کاهش آسیبهای اقتصادی، رکود و فشار مالی بر خانوادهها، ۱۰ میلیون ریال یارانه نقدی به ۱۷میلیون خانوار (بیش از ۵۰ میلیون نفر) تخصیص یافت که با پیگیریهای معاونت امور زنان و خانواده، زنان سرپرست خانوار در اولویتِ دریافت این کمکهای معیشتی قرار گرفتند و با تصویب هیأت دولت، وام کرونایی ویژه زنان سرپرست خانوار به دو برابر افزایش یافت.
جمهوری اسلامی ایران که در سال ۲۰۲۲ به عنوان هماهنگکننده کارگروه زنان اتحادیه اقتصادی آیورا انتخاب شده است، همواره با باور به جایگاه و منزلت والای زنان، توجه و مراقبت دائم نسبت به وضعیت آنان در شرایط گوناگون را در اولویت قرار داده است.
در راستای افزایش یکپارچهسازی چشم انداز جنسیتی و سیاستگذاری در حوزه کاهش خطرات حاصل از فجایع زیستی به منظور افزایش میزان تابآوری اقلیمی در سالهای اخیر در کشور، شاهد انجام سلسله فعالیتها، اقدامات، سیاستگذاری و برنامهریزیهای متنوع و متعدد خرد و کلان بودهایم.
طراحی و اجرای طرح ارتقای تابآوری اجتماعی زنان و خانواده برای ۳۱ استان در ۱۱۰۰ نقطه کشور، حمایت از طرحهای اجرایی برای کاهش آسیبهای اجتماعی با هزاران نفر ساعت آموزش، طرح توانمندسازی کارشناسان اورژانس اجتماعی از جمله اقدامات موفق مرجع ملی زنان در ج.ا.ا بوده است. به علاوه با توجه به اهمیت توانمندسازی زنان روستایی و عشایر در راستای کمک به حفاظت از محیط زیست، در حال حاضر تعدادی از زنان روستایی و عشایر با عضویت در بیش از ۲۰۰۰ تعاونی روستایی و عشایری در ۵ سال اخیر صاحب زمین شدهاند.
خانم ها و آقایان
با همه تلاشها توجه به این نکته لازم است که زنان سرزمین من عملاً در حال مبارزه با تاثیرات اقدامات قهرآمیز یکجانبه هستند. زنان قهرمان این سرزمین که در عرصههای گوناگون دوشادوش مردان این کشور نتایج و آمارهای قابل ملاحظهای را به ثبت رساندهاند و ثابت کردهاند که عقب نمیمانند؛ هم اینک در حال نبرد با فشار تحریمهای ظالمانه و یکجانبه هستند.
جمهوری اسلامی ایران در راستای دستیابی عادلانه زنان و مردان متخصص به جایگاههای شغلی، توانمندسازی زنان در برابر تغییرات اقلیمی و آب و هوایی، افزایش حضور زنان و ایفای نقش و تاثیرگذاری ایشان را همواره مد نظر قرار داده است و یقینا ۴دوره سکانداری مرجع ملی محیط زیست کشور توسط زنان نمایانگر عزم راسخ ج.ا.ا در این خصوص است. به علاوه آموزش ۱۷۴۵۴نفر زن امدادگر و نجاتگر و نیز آموزش کمکهای اولیه به بیش از ۵۶هزار و ۲۵۰ نفر از زنان داوطلب به صورت حضوری و مجازی، همچنین توانمندسازی هزاران زن در سراسر کشور به مهارتهای آمادگی در برابر انواع مخاطرات در سال ۱۴۰۰ روی دیگر سکهی تلاش برای هرچه بیشتر توانمند شدن و حضور اجتماعی موثر زنان در کشورم است.
خانم ها و آقایان
جمهوری اسلامی ایران با قدردانی از همبستگی اجتماعی، از جامعه جهانی میخواهد که در مقابل نقض حق حیات، حق سلامت، حق اشتغال و در یک کلام حق توسعه زنان ایرانی بر اثر تحریمهای قهرآمیز یکجانبه بایستند و از گسترش به کارگیری این روش ناقض حقوق بشر علیه کشورها جلوگیری کنند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/