برای مقابله با جنگ ترکیبی در تربیت نیرو کوتاهی کردیم/فرهنگ در بودجه ۱۴۰۱ جایگاه مناسبی ندارد
سید علی یزدیخواه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، با اشاره به لزوم جهاد تبیین در شرایط جنگ ترکیبی اظهار کرد: مسئولان جبهه فرهنگی و نهادهای فرهنگی کشور و همچنین نسل اول انقلاب اسلامی که فرصتهای زیادی در راستای بسط تاریخ شفاهی انقلاب داشتند، کوتاهی کردند.
وی با بیان اینکه مسئولان فرهنگی کشور کوتاهیهای زیادی داشتند، تصریح کرد: تبیین ارزشهای والا و تحولآفرین در انسان از اهمّ امورات فرهنگی کشور محسوب میشود و ما باید از خداوند متعال درخواست کنیم تا به ما توفیقی دهد که در این حوزه فعال شویم.
این نماینده مجلس تصریح کرد: در حوزه مسائل فرهنگی که اَشکال آن تغییر پیدا کرده است و از جنگ سردی که در گذشته وجود داشت به جنگ ترکیبی فعلی رسیده است، ما در تربیت نیرو در حوزه و دانشگاه برای مقابله با این نوع جنگ کوتاهی کردهایم.
یزدی خواه تأکید کرد: متأسفانه در راستای تأسیس رشتههای جدید این حوزه در دانشگاهها و در حوزهها کمکاریهای زیادی صورت گرفته است. بخش عمدهای از وضعیت فعلی کشور ما ناشی از این غفلتهاست.
وی ادامه داد: دولتها هر زمان که دچار کمبود بودجه شدهاند، در حوزه فرهنگی کمکاری کردهاند و بودجه این حوزه مهم را کاهش دادهاند.
یزدیخواه ادامه داد: در حالی که اتمسفر فرهنگ، مؤثر بر روی همه فعالیتهای دیگر است اگر حوزه فرهنگی به خوبی مورد توجه قرار گیرد، میتواند صرفهجوییهای هزاران میلیارد تومانی در اعتبارات بخشهای دولتی داشته باشد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب به این مسئله تأکید داشتند و همواره موضوع نوسازی معنوی را بهنوعی به شکل مستقیم و غیرمستقیم در سخنرانیهای خود و در مسئله جهاد تبیین، مطرح کردهاند.
وی با بیان اینکه در موضوع جهاد تبیین باید تلاش بیشتری صورت بگیرد، عنوان کرد: ما در حوزه مسائل فرهنگی انسجام و تقسیم کار لازم را در بین نهادهای فرهنگی نداریم و در همین بودجه سال ۱۴۰۱ متأسفانه مسائل فرهنگی جهت بهرهوری از منابع در جایگاه مناسبی قرار ندارد. امیدواریم این مسئله در کمیسیون فرهنگی مورد توجه قرار بگیرد، البته بنده آن را چند بار طرح موضوع کردهام.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در مورد آسیبهای فضای مجازی گفت: در حوزه فضای مجازی افراد و نهادها اقدامات پراکندهای انجام میدهند، منتهی هیچکدام به صورت سامان یافته و براساس یک سند بالادستی نیست.
یزدی خواه تصریح کرد: معتقدم نهادهای فرهنگی فعالیتهای خود را باید با یکدیگر هماهنگ کنند و با تقسیم کار، هر یک در حوزه مشخص مسئولیتهایی را بر عهده بگیرند. سپس عملکرد دستگاهها قابل احصا و ارزشگذاری باشد اما متأسفانه ما هیچکدام از این موارد را نداریم.
وی با تأکید بر اینکه همه این مشکلات وضعیت فرهنگی کشور را به جایی رسانده که بر پایه تبلیغات دشمن، تفکرات نسلهای چهارم و پنجم انقلاب شکل میگیرد، بیان کرد: یکی از عواملی که رهنمونهای رهبر انقلاب در حوزه فرهنگی به سرانجام نرسیده این است که از حضور مردم در حوزههای فرهنگی غافل ماندهایم. ما فرمایش مقام معظم رهبری را چه در بحث آتش به اختیار فرهنگی و چه در بحث جهاد تبیین، سازوکار لازمه نقشآفرینیهای بهتر نهادهای فرهنگی را فراهم نکردهایم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه این مسائل را هم ما در مجلس و هم نهادهای فرهنگی باید مورد توجه قرار دهند، گفت: هر فردی که در حوزه فرهنگی مشغول است تا زمانی که نقششان در حوزه فرهنگی تعریف نشود، اقداماتشان به نتیجه نخواهد رسید و باعث ملالآوری و سرخوردگی نسل جوان انقلابی فعال در حوزه فرهنگی میشود.
یزدی خواه در پایان خاطر نشان کرد:در نهایت معتقدم مردم باید برای حوزه فرهنگ نقشآفرینی داشته باشند و چگونگی آن را مسئولان فرهنگی باید تعیین کنند.
انتهای پیام/۴۰۱۳/
انتهای پیام/