حل شدن مشکل کمبود گاز با قرارداد سوآپ گازی ترکمنستان
به گزارش خبرنگار حوزه نفت و انرژی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، یکی از چالشهای اصلی وزارت نفت دولت سیزدهم، تأمین سوخت زمستانی در ماههای سرد پیشرو بود این موضوع اهمیت زیادی برای دولت سیزدهم داشت بهطوریکه از همان ابتدای کار وزارت نفت مورد پیگیری مستقیم شخص جواد اوجی وزیر نفت قرار گرفت و برنامههای این وزارتخانه و شرکتهای تابعه بر مبنای رویارویی با بحران احتمالی آتی تنظیم شد.
بدین منظور شرکت ملی نفت اقدامات مربوط به نگهداشت و افزایش تولید گاز از میادین گازی را در دستور کار قرارداد، شرکت ملی پالایش و پخش با افزایش ذخایر سوخت مایع نیروگاهها، امکان تأمین سوخت موردنیاز این واحدها در اوج بحران گاز را فراهم کرد و شرکت ملی گاز نیز زیرساختهای موجود برای انتقال گاز را تقویت کرد و موضوع واردات گاز از ترکمنستان نیز توسط شخص وزیر نفت و تیم وی مورد پیگیری قرار گرفت.
یکی دیگر از اقدامات وزارت نفت تعرفه گذاری پلکانی مصرف گاز بود بهطوریکه بهطورکلی اولویت در اصلاح تعرفههای گاز بهعنوان یک حامل انرژی در قانون هدفمندی یارانهها با «مشترکان پرمصرف خانگی» است، زیرا اثرگذاری بیشتری در کاهش میزان شدت انرژی کشور دارند. همچنین تمرکز بر مشترکان پرمصرف، نظام تعرفه گذاری و فروش منابع دولت را عادلانهتر خواهد کرد.
بر اساس نظام پلکانی فعلی تعرفههای گاز هرچقدر مشترکان بیشتر مصرف کنند از یارانه پنهان بیشتری بهرهمند خواهند شد.
بیشتر بخوانید:
استفاده از ظرفیت هلدینگ و کنسرسیوم بانکها برای انجام پروژههای نفتی
در همین خصوص یوسف آرمودلی کارشناس انرژی در گفتوگو با آنا در خصوص طرح تعرفه گذاری پلکانی گاز گفت: طرح تعرفه گذاری پلکانی مصرف گاز یکی از اقدامات خوبی بوده که توسط وزارت نفت صورت گرفته است چون کشورمان باید به سمت واقعی کردن قیمت انرژی برود.
وی افزود: صنعت گاز بنگاهی اقتصادی است و باید دخلوخرج آن با همدیگر بخواند، البته تابهحال هم دولت و هم مجلس در صنعت گاز سعی کردند به خاطر رفاه مردم از واقعی کردن قیمت گاز و سایر انرژیها خودداری کنند لکن در سال جاری به دلیل مشکلات تأمین و کمبود گاز و رکوردشکنی مصرف وزارت نفت به این اقدام پسندیده روی آورد.
کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: قیمت انرژی در ایران پایینتر از بسیاری از کشورهاست به همین دلیل مردم بهراحتی انرژی زیادی را مصرف و در آخر نیز بهای ناچیزی برای آن پرداخت میکنند ولی به نظر میرسد با تعرفه گذاری پلکانی دیگر شاهد این امر نباشیم.
آرمودلی در ادامه گفت: دولت موظف است گاز موردنیاز مردم را بهطور عادلانه تأمین کند این در حالی است که در زمان افزایش مصرف این امر بهصورت عادلانه در کشور صورت نمیگرفت به همین دلیل انتظار میرود این امر با تعرفه گذاری عادلانه اصلاح شود.
وی افزود: بخش زیادی از مصرف گاز برای تولید برق صورت میگیرد که باید با تعرفه گذاری پلکانی مصرف برق این امر کاهش یابد، از طرف دیگر نیروگاههای گازی و سیکل ترکیبی باید برای افزایش راندمان تولید تلاش کنند.
این کارشناس حوزه انرژی نو در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: در سال جاری با افزایش شدید مصرف گاز در کشور روبرو بودیم بهطوریکه انتظار میرفت وزارت نفت با قطعی گاز در برخی از مناطق کشور این امر را کنترل کند ولی بااینحال قطعی گاز در کشور رخ نداد و وزارت نفت با تدابیری دیگر توانست این مسئله را مدیریت کند.
آرمودلی در خصوص سوآپ گازی با ترکمنستان نیز اظهار نمود: یکی از بهترین اقدامات وزارت نفت سوآپ گازی با ترکمنستان است بهطوریکه در این طرح میتوانیم بخشی از گاز موردنیاز خود را به کشورهای همسایه صادر کنیم و حق سوآپ دریافت و از طرف دیگر گاز مصرف استانهای شمالی خود را از کشور ترکمنستان وارد کنیم.
وی افزود: این امر توانست مشکل کمبود شدید گاز به دلیل رکوردشکنی مصرف را حل کند، از طرف دیگر روابط سیاسی ایران با ترکمنستان را که در دولت قبل رو به تیرگی گراییده بود را بهبود بخشد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/