جنجالهای همیشگی دبیر بر سر بودجه با کمیته ملی المپیک/احترام؛ حلقه گم شده مجمع!
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، مجمع عمومی کمیته ملی المپیک در حالی روز گذشته برگزار شد که مهمترین موضوع این مجمع، تصمیمگیری درباره زمان انتخابات کمیته ملی المپیک بود. البته طبق پیشبینیها انتخابات کمیته ملی المپیک به بعد از بازیهای آسیایی هانگژو موکول شد. این رقابتها شهریور و مهرماه ۱۴۰۱ برگزار میشود و پس از پایان این رقابتها باید شاهد برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک باشیم. البته صالحی امیری در مجمع برای نخستین بار عنوان کرد: IOC اوایل سال گذشته با همه کشورها مکاتبه داشت که آن را مطرح نکردیم. این مکاتبات مبنی بر این بود که کمیته ملی المپیک کشورها می توانند انتخاباتشان را یک یا دو سال به تاخیر بیندازند. من و سلطانی فر صحبت کردیم اما به این نتیجه رسیدیم به صلاح نیست و اصلا مطرح نکردیم اما ترکیب هیئت اجرایی تا پایان تغییر نخواهد کرد.
در جلسه روز گذشته مجمع، مهمترین موضوعی که پیش از همه به چشم میآمد هرج و مرج اعضای مجمع بود به طوری که چندین مرتبه فضای جلسه متشنج و از کنترل خارج شد. این جلسه قرار بود مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک باشد؛ اما با توجه به تغییر اساسنامه کمیته ملی المپیک، اعضای هیئت اجرایی هم معتقد بودند باید آییننامه انتخاباتی کمیته ملی المپیک تغییراتی داشته باشند؛ هر چند که این تغییرات را به قدری به تأخیر انداختند که عملاً زمانی برای برگزاری مجمع در ۱۷ اسفندماه بود و انتخابات به تعویق افتاد. البته روز گذشته در مجمع آییننامه مطرح و با تصویب آن قرار شد به کمیته بینالمللی ارسال شود. اعضای مجمع هم در جلسه روز گذشته به برگزاری انتخابات کمیته به بعد از بازیهای آسیایی هانگژو رای دادهاند.
انتقادهای تند دبیر به گزارش مالی
علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی در جلسه روز گذشته مجمع کمیته ملی المپیک یکی از چهرههای پرحاشیه بود که حتی در چندین نوبت نظم جلسه را بهم زد و فضا را متشنج کرد. او بلافاصله پس از گزارش مالی اعتراض خود را نشان داد و خواستار تفکیک کامل بودجه و اعلام بودجه متفرقه از سال ۹۶ تاکنون شد. او با تأکید بر اینکه گزارش بودجه مشکل دارد؛ مدام تأکید میکرد که باید شفاف سازی شود که بودجه قهرمانی چقدر بوده است. پس از اعتراضهای تند و تیز علیرضا دبیر و تیکهپرانیهایش در مجمع، رئیس کمیته ملی المپیک در پاسخ به دبیر گفت: «مجموع بودجه مصوب ۱۴۰۰، ۲۱۶ میلیارد است که ۱۴۴ ردیف اصلی است و ۵۰ میلیارد برای برگزاری رویداد است که حدود ۳۰ میلیارد ارز گرفتیم، بقیه هزینه هواپیما و البسه و سایر هزینهها شد. حدود ۵۰ میلیارد تومان بودجه قهرمانی بود که پرداخت شد.»
بیشتر بخوانید؛
دبیر: با این بودجه، تیم سوم ما به مسابقات آسیایی میرود/ دوست داشتم اعضای هیئت اجرایی تغییر کنند
کیهانی: آییننامه انتخابی کمیته ملی المپیک تصویب شد/ حضورمان در هیئت اجرایی قانونی است
انتخابات کمیته ملی المپیک به بعد از بازی های آسیایی موکول شد
اعتراضهای علیرضا دبیر همچنان ادامه داشت و پس از صحبتهای صالحی امیری باز هم گفت:«بودجه قهرمانی در سال ۹۶، مبلغ ۳۳ میلیارد بوده و بودجه متفرقه ۱۱ میلیارد. این بودجه الان باید به چه رقمی میرسید؟ من روی شاخصها حرف دارم. مسئول مالی نباید در این مجمع صحبت کند بلکه حسابرس باید حرف بزند. شاخص ۱۰۰۰ گذاشتید، تکواندو ۹۹۹ شده بودجهاش را گرفته نوشجانش اما چرا کشتی که ۱۸۰۰ را رد میکند نگه میدارید؟ آقای کیکاووس سعیدی غیرواقع حرف میزند، آقای نوبخت به فدراسیون ما آمد و ۷ و نیم میلیارد به ما داد، ما از ترسمان گفتیم به کمیته بدهید که آنها به ما بدهند. بعد آقای کیکاووس سعیدی آن را جزء اضافه تخصیصی به کشتی میگذارد. کجا ۲۲۵ درصد دادید؟هیئت اجرایی بودجه ما را ۴ میلیارد میگذارد. آیا خرج یک اعزام میشود؟ من برای هر سفر ۷ میلیارد هزینه دارم، آن وقت ۴ میلیارد میدهید؟ بعدش ۲ میلیارد میدهید و منت میگذارید؟»
انتقادهای تند علیرضا دبیر به بودجه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیکی یکی از موضوعات همیشگی و تکراری است که او در هر جلسه آن را مطرح میکند، بنابراین قابل پیشبینی بود در مجمع عمومی کمیته ملی المپیک او درباره این موضوع بحث کند. از نظر علیرضا دبیر، بودجه کشتی برای ورزش اول ایران کافی نیست، اما این در شرایطی است که کشتی همیشه مورد توجه مسئولان بوده اما رئیس فدراسیون این موضوع را باور ندارد!
اعتراضهای پی در پی علیرضا دبیر به بحث بودجه کشتی، باعث شد دیگر روسای فدراسیونهای ورزشی به آن واکنش نشان دهند که البته دبیر از خجالت همه آنها درآمد و جواب معترضین را داد. در نهایت هم رئیس فدراسیون کشتی در ادامه تهدید کرد اگر بودجه کافی به فدراسیون کشتی نرسد، تیم سوم این رشته به بازیهای آسیایی اعزام خواهد شد!
انتقاد دبیر به اعضای هیئت اجرایی
یکی دیگر از انتقادهای تند و تیز علیرضا دبیر به اعضای هیئت اجرایی بود؛ دبیر اوایل اسفندماه به رئیس کمیته ملی المپیک نامه نوشت و از او خواست که اعضای هیئت اجرایی که روسای المپیکی نیستند استعفا دهند. البته در این میان برخی اعضای هیئت اجرایی هم ریاست فدراسیونی را برعهده ندارند و آنها هم مورد نگاه نقادانه علیرضا دبیر قرار گرفتهاند. این موضوعی یکی از چالشهای مجمع عمومی بود که برخی از اعضای هیئت اجرایی از جمله فضلالله باقرزاده و مجید کیهانی به آن واکنش نشان دادند.
مجید کیهانی عضو هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک درباره انتقادات زیادی که در خصوص حضور برخی از اعضای هیئت اجرایی که اکنون رئیس فدراسیون نیستند، مطرح میشد، گفت: ماندن یا رفتن ما مبتنی بر قانون است. اگر قانون به ما اجازه میدهد که بمانیم، در خدمت ورزش هستیم، اگر قانون اجازه ندهد، نیستیم. مطابق ماده ۱۶ تبصره ۳؛ حضور اعضای هیئت اجرایی وابسته به شخصیت حقیقیشان است نه شخصیت حقوقی فدراسیونها. بنابراین، حضور ما قانونی است و ما سایر دوستان در خدمت دوستان هستیم.
جلسه پرحاشیه و پرتنش مجمع کمیته ملی المپیک در شرایطی به پایان رسید که آییننامه مصوب و قرار شد به کمیته بینالمللی المپیک ارسال شود؛ از آن طرف طبق رأیگیری، انتخابات کمیته ملی المپیک به بعد از بازیهای آسیایی هانگژو موکول شد. اما نکته عجیب ترک جلسه توسط وزیر ورزش بود بدون اینکه حتی یک کلمه صحبت کرده باشد. در آن زمان که فضای مجمع متشنج شده بود؛ سجادی جلسه را ترک کرد و پولادگر هم دلیل آن را جلسه وزیر با چند نماینده مجلس مطرح کرد.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/