گلایه یک نماینده مجلس از کمبود پزشک در کشور/ برخی شهرهای ۱۰ هزار نفری با یک پزشک اداره میشوند!
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، از جمله موضوعات مهم و مطرح بین تمامی دولتها، بحث توزیع عادلانه خدمات بهداشتی و درمانی در کشور است، چراکه این موضوع همیشه اولین و مهمترین پیشنیاز ارتقای سطح سلامت جامعه است و در صورت عدم دسترسی افراد جامعه به پزشک، بهویژه در مناطق محروم مشکلات زیادی به وجود میآید.
موضوع کمبود پزشک در کشور بهویژه مناطق محروم، طی سالهای گذشته نیز مورد توجه بسیاری از کارشناسان حوزه بهداشت و درمان قرار گرفته و در حال حاضر معضل کمبود پزشک در برخی نقاط کشور ما وجود دارد و هیچ اقدام موثری نیز در این زمینه تا به امروز به جز برخی جلسات برای افزایش ظرفیت پزشکی در چند ماه اخیر، صورت نگرفته است.
علت کمبود پزشک در برخی نقاط کشور و شهرهای محروم
در همین راستا جلال محمودزاده نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر علت کمبود پزشک در کشور به خصوص برخی شهرهای محروم و دور دست اظهار کرد: ما در حوزه انتخابیه خود با مشکل کمبود پزشک عمومی و متخصص در برخی نقاط مواجه هستیم و در برخی شهرها که ۱۰ هزار نفر جمعیت دارند، شاهد هستیم که یک پزشک وجود دارد و اگر همین یک پزشک هم به مرخصی برود دیگر پزشکی برای جایگزینی نداریم.
عضو کمیسیون کشاورزی آب منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به کمبود سرانه پزشک و پذیرش آن در کشور ادامه داد: یکی از مشکلات ما این است که تعداد پذیرش دانشجویان پزشکی در کشور به میزان مورد نیاز نیست و بر اساس سرانه صورت نمیگیرد.
عدم حضور برخی پزشکان در مناطق محروم
محمودزاده با بیان اینکه بسیاری از این پزشکان حاضر نیستند در مناطق محروم خدمت کنند افزود: کمبود پزشک عمومی و متخصص در اکثر استانهای کشور خیلی محسوس است و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده فارغ التحصیلان بخشهای مختلف عمومی و تخصصی در حوزههای پزشکی جوابگوی نیاز کشور نیست.
بیشتر بخوانید
واکسیناسیون به معنی منتفی شدن کرونا نیست/ خطر بازگشایی مدارس و رفع محدودیتها
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، چه بلایی بر سر کشور میآورد؟ / عدم نظارت بر افزایش قیمت دارو
وی با بیان اینکه افزایش تعداد دانشجویان پزشکی به میزان ۲۰ درصد و در طی ۵ سال، مصوبهای بود که به مسئله مشکل کمبود پزشک در کشور می پردازد خاطرنشان کرد: تصمیم این بود که با این مصوبه ورودیهای رشتههای پزشکی افزایش پیدا کند و پزشک به مناطق محروم هم برسد. با افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی فارغ التحصیلان این رشتهها به مناطق محروم سرریز میشوند و میتوان مقداری از مشکلات در این حوزه را حل کرد.
حال باتوجه به موارد گفته شده، میطلبد که هر چه زودتر باتوجه به رشد جمعیت در راستای تحقق این امر تمهیداتی اندیشیده شود تا در آینده دچار مشکلات بیشتری در زمینه کمبود سرانه پزشک در کشور نشویم.
انتهای پیام/۴۱۷۲/
انتهای پیام/