کتتر ایرانساخت شد
پروانه افشاریان در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا با اشاره به این که پژوهشگاه رویان با همکاری یک شرکت دانشبنیان فعال در حوزه تجهیزات پزشکی موفق به ساخت کَتِتِر شده است، بیان کرد: این ابزار وسیلهای برای انتقال جنینی است. کتتر لولهپلاستیکی خاصی است و تا پیش از این به دلیل تکنولوژی خاصی که در این ابزار وجود دارد هیچ شرکت ایرانی نتوانسته بود نمونه قابلرقابت با محصول خارجی بسازد. حتی در رویان نیز از نمونههای خارجی کتتر استفاده میشد، هیچ یک از نمونههای ایرانی که به ما ارائه شده و تست کرده بودیم، مناسب نبود.
وی افزود: محققان رویان تستهای تأییدیه اولین کتتر انتقال جنین ایرانی را برای این شرکت انجام دادند. تستهای مخصوصی روی کتتری که این شرکت ساخته بود، انجام دادیم و این شرکت توانست محوز رسمی اداره کل تجهیزات پزشکی کشور را بگیرد. این محصول در حال حاضر در بازار به فروش میرسد. یکی از اعضای این شرکت از دانشآموختگان دانشگاه علم و صنعت است و براساس نیاز جامعه اقدام به طراحی و ساخت کتتر در کشور کرده است.
معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان و عضو هیئت علمی گروه ژنتیک ناباروری پژوهشکده علوم تولیدمثل پژوهشگاه رویان گفت: این شرکت به مشاورههای علمی-تخصصی نیاز داشت تا دریابند که یک کتتر چه خواص فیزیکی و شیمیایی باید داشته باشد تا بتوان از آن استفاده کرد. محققان پژوهشگاه رویان در این خصوص به این شرکت دانشبنیان مشاوره داده است. این کار با هدف استقلال و خودکفایی کشور انجام شده چراکه قیمت نمونههای خارجی کتتر هر روز بالاتر میرود. کتتر ایرانساخت حدود دو سوم نمونههای خارجی قیمت دارد و دسترسی به آن در بازار بسیار آسانتر است.
افشاریان با بیان این که پژوهشگاه رویان یکی از مراکزی مورد قبول وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، بیان کرد: پس از مشاوره، این شرکت از ما خواست تا آزمایشهای مورد نیاز برای اخذ مجوز را نیز انجام دهیم. این کتتر ایرانی در بازار به فروش میرود و در پژوهشگاه رویان در یزد و اصفهان نیز استفاده میشود. در حال حاضر یک شرکت دیگر در اصفهان درخواست مشابهی از پژوهشگاه رویان در اصفهان داشته، همکاران ما آزمایشهای مورد نیاز این تیم را انجام دادهاند و وزارت بهداشت در حال بررسی محصول آنهاست.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/