دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 اسفند 1400 - 00:10
 عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

لزوم بررسی دستگاه‌های نظارتی درباره عدم سرمایه گذاری دولت سابق در بخش انرژی

باقری گفت: متاسفانه در دولت قبل اتفاقاتی افتاد که سرمایه گذاری در بخش انرژی انجام نشد بنابراین دستگاه‌های نظارتی برای بررسی آن باید وارد شوند.
کد خبر : 645081
پتروپالایشگاه



به گزارش خبرنگار حوزه نفت‌ و انرژی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا وزارت نفت دولت سیزدهم در شرایطی بر سر کار آمد که دولت قبل در هشت سال گذشته توجهی به افزایش تولید گاز در کشور نداشت و نتیجه آن کسری روزانه ۲۵۰ میلیون مترمکعبی گاز شده است. با این وجود و با هشدار کارشناسان پیرامون کمبود شدید گاز در زمستان ۱۴۰۰، وزارت نفت با رویکردی صحیح و استفاده از ابزارهای سیاست‌گذاری مانند بهبود روابط خود در زمینه انرژی با همسایگان و پیگیری مدل‌های قیمتی اصلاح الگوی مصرف مانند تعرفه‌گذاری پلکانی مشترکان پرمصرف، در زمستان مدیریت مناسبی انجام داد. از طرف دیگر نیروگاه‌ها نیز در زمینه سوخت گاز و سوخت مایع نسبت به زمستان سال قبل ذخایر بسیار بهتری داشتند و همه این‌ها دست به دست هم داد تا زمستان ۱۴۰۰ بدون قطعی گاز و خاموشی سپری شود.


کاهش سرمایه گذاری در حوزه انرژی در دولت دوازدهم


محمدباقری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا در رابطه با لزوم افزایش تولید انرژی در سطح کشور و چرایی توقف تولید در دولت قبل اظهار کرد: اساساً سرمایه گذاری در بحث‌های نفت و گاز و صنایع پایین دست آن مانند پتروپالایشگاه و از این دست موارد، نیازمند منابع زیاد برای سرمایه گذاری است، متاسفانه در دولت قبل اتفاقاتی افتاد که این سرمایه گذاری انجام نشد و در این خصوص که آیا وزارت نفت دولت قبل و شخص وزیر نفت و مرتبطین به این موضوع مقصر بودند یا نه باید بررسی شود و دستگاه‌های نظارتی برای بررسی اتفاقات و عدم سرمایه گذاری در این زمینه‌ها و معطل کردن کشور و نتیجه آن ناترازی در بحث گاز که شاهد آن هستیم؛ وارد شوند. لذا به نظر من باید وزارت نفت دولت سیزدهم هرچه سریع‌تر در زمینه افزایش تولید و همچنین مدیریت مصرف گاز اقدام شود و اولویت وزارت نفت دولت سیزدهم باید تمرکز بر افزایش تولید و مدیریت بهینه مصرف باشد و سرمایه گذاری‌های لازم نیز در بخش انرژی کشور به خصوص میادین مشترک گاز و نفت انجام شود.




بیشتر بخوانید:


فرصت صادرات گاز به ایران رسید/گاز ایران به اروپا می‌رسد؟




وی ادامه داد: با توجه به صرفه جویی انجام شده در زمینه اجرای طرح‌های مختلف بهینه‌سازی مصرف اما باید توجه داشت که بخش تولید از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و نباید روی بخش تولید کشور فشار وارد شود. وزارت نفت باید برنامه‌ریزی لازم را انجام بدهد تا همان طور که شاهد عدم قطع گاز و خاموشی در بخش خانگی در سطح کشور بودیم، گاز مورد نیاز واحدهای تولیدی نیز تأمین شود تا آن‌ها نیز بدون مشکل به تولید خود ادامه دهند. برای اینکه بتوانیم بهتر مدیریت داشته باشیم، لازم است در کنار مدیریت بهینه مصرف، میادین مشترک نفت و گاز را نیز توسعه دهیم تا در سال‌های آینده نیز به نحو احسن بتوانیم بدون فشار به مردم یا تولیدکنندگان از زمستان عبور کنیم.


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اعمال تعرفه‌گذاری پلکانی مشترکان پرمصرف گاز توسط وزارت نفت گفت: به نظر می‌رسد که در خصوص اعمال تعرفه بر مشترکان پرمصرف با همکاری دولت و مجلس باید تصمیم جدی گرفته شود؛ باید افراد پرمصرف هزینه بیشتری را بپردازند ولی برخی موارد ما شاهد این هستیم که الگوهای مصرفی رعایت می‌شوند ولی طبق آن تخفیفات اعمال نمی‌شود. در این زمینه همکاری وزارت نفت با کمیسیون انرژی مجلس برای این حوزه لازم است اما نکته مهم این است که باید مشترکانی که در الگوی مصرف هستند، با افرادی که مازاد بر این الگوی بهینه، مصرف دارند، تفاوت جدی داشته باشد.


باقری در پایان با اشاره به نمره قابل قبول وزارت نفت برای مدیریت کمبود گاز در فصل زمستان اظهار کرد: در پایان باید بگویم که نسبت به دوره قبل و با توجه به وضعیت کلی ناترازی گاز در کشور، به عملکرد وزارت نفت نمره مطلوبی تعلق می‌گیرد. برای سال آینده نیز باید سعی شود که مشکلات بخش تولید نیز به حداقل برسد و در کنار مدیریت مصرف و پاسخ‌گویی کامل به بخش خانگی، در بخش تولید گاز نیز سرمایه‌گذاری لازم انجام گیرد اما درکل می‌توان نمرهٔ مطلوب و قابل قبولی به عملکرد وزارت نفت در زمینه مدیریت کمبود گاز در زمستان سال جاری داد.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب