طرح جدیدی در حوزه فضای مجازی مطرح نیست/ هیچگاه با تذکر آییننامهای قانون باطل نمیشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در شرایطی که روند رسیدگی به طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی در کمیسیون ویژه این طرح همچنان ادامه دارد و در روزهای اخیر نیز جنجالهای زیادی به دلیل تصویب کلیات طرح صیانت در اذهان عموم ایجاد شده است ساعاتی پیش یکی از رسانههای خبری ضمن انتشار گزارشی اعلام کرد نمایندگان مجلس قصد دارند طرح جدیدی برای کنترل و نظارت بر محتوای تولیدی در فضای مجازی را مطرح و بررسی کنند.
این رسانه همچنین مدعی شد اعضای کمیسیون ویژه رسیدگی به طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی به دنبال مسدودسازی شبکههای اجتماعی محبوب در کشور هستند. این ادعا در حالی مطرح شده است که رضا تقیپور، رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی پیش کرده گفته بود «در نسخه جدید پیشنهاد مسدودسازی پلتفرمهای خارجی به طور کلی حذف و تلاش شده است ابهام برخی کسبوکارها در مورد قوانین طرح صیانت برطرف شود. همچنین اختیارات کمیسیون ماده ۳ قانون اصلی که پیشتر در نسخههای قبلی طرح صیانت به آن پرداخته شده بود به کمیسیون شورای عالی فضای مجازی سپرده شده است و این کمیسیون عالی مجوز تنظیمگری دارد.»
بیشتر بخوانید:
رفع فیلتر شبکههای اجتماعی خارجی هنوز قطعی نیست
احمد حسین فلاحی در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص ارائه طرحی جدید از سوی نمایندگان برای کنترل فضای مجازی اظهار کرد: به طور کلی هیچ طرح جدیدی در حوزه فضای مجازی در مجلس مطرح نشده است. در صحبتهای کسانی که چنین ادعاهایی را مطرح میکنند تناقضات بسیاری وجود دارد. برخی نمایندگان مخالف با طرح صیانت عنوان میکنند اصلاً مجلس حق قانونگذاری در حوزه فضای مجازی را ندارد و شورای عالی فضای مجازی باید در این زمینه قانونگذاری کنند.
وی افزود: نمایندگان شورای عالی فضای مجازی در بیش از پنجاه جلسه کمیسیون ویژه رسیدگی به طرح صیانت از حقوق کاربران حضور داشتند و اگر قرار بود مصوبه شورای عالی فضای مجازی بازدارنده و کافی باشد چرا رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها نسبت به رهاشدگی فضای مجازی گلایه کردند. یعنی با وجود چنین شورایی در کشور فضای مجازی فاقد نظام مدیریتی کارآمدی است و برخی به این رهاشدگی افتخار میکنند.
عضو کمیسیون ویژه طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی بیان کرد: طرح صیانت تا کنون دوبار در صحن علنی مجلس مطرح شده و در هر دو دفعه نمایندگان به بررسی آن در کمیسیون ویژه رأی مثبت دادند و تنها رسیدگی به این طرح بر اساس اصل هشتاد و پنج قانون اساسی رأی نیاورد. از زمان مطرح شدن طرح صیانت در مجلس بررسیهای طولانی در مرکز پژوهشها و کمیسیون ویژه با حضور کارشناسان و نمایندگان کسبوکارهای حوزه فناوری اطلاعات صورت گرفته است و پس از این مدت برخی علم مخالفت برداشته و کلیات طرح را زیر سؤال میبرند.
فلاحی عنوان کرد: بارها در جلسات کمیسیون ویژه رسیدگی به طرح صیانت اعلام کردیم مخالفان با این طرح پس از بررسی قوانین کنترل فضای مجازی در کشورهای مختلف دنیا موضوعات مورد نظر خود را بیان کنند و هیچ پیشنهادی از سوی این افراد مطرح نشد. نباید اجازه دهیم فضای مجازی در کشور رها باشد.
وی ادامه داد: ابطال طرح صیانت درست نیست و هیچگاه با تذکر مبتنی بر آییننامه اصل قانون ابطال نمیشود. جلسات رسیدگی به طرح صیانت از سهشنبه هفته آینده ادامه مییابد و در جلسه بعدی جزئیات طرح بررسی میشود.
انتهای پیام/۴۱۴۴
انتهای پیام/