اجرای بیانیه گام دوم ضامن تربیت نسل انقلابی است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدرضا مردانی در سالروز تأسیس امور تربیتی در آموزش و پرورش ضمن دیدار با مدیران مدارس، معاونین و مربیان امور تربیتی مدارس شهید محلاتی، در خصوص رسالت مدارس به ویژه نقش مدیران و مسولین امور تربیتی در عرصه جهاد تببین سخن گفت.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور یکی از اساسیترین مبانی تشکیل حکومت اسلامی و از پایهای ترین تفاوت های نظام جمهوری اسلامی با سایر نظام های سیاسی را موضوع تربیت دانست و امور تربیتی را شاه کلید تربیت اسلامی و ابزار اسلامی شدن سیستم آموزش و پرورش در کشور معرفی کرد.
وی در ادامه بیان کرد: امور تربیتی بارزترین تفاوت سیستم آموزشی نظام جمهوری اسلامی با سیستمهای آموزشی غربی و لائیک است.
این استاد دانشگاه سپس اشارهای به تاریخچه تاسیس ستادهای امور تربیتی و معاونت پرورشی در مدارس در ۸ اسفند سال ۱۳۵۹ کرده و از تلاشهای شهیدان رجائی و باهنر و نیز اهتمام جمهوری اسلامی به اولویت قرار دادن موضوع تربیت حتی در اوج حملات عراق به کشور عزیزمان و در زمانی که کشور با معضلات امنیتی فراوانی منجمله فتنه انگیزی های بنی صدر و فعالیت های گروهکهای تروریستی ای چون منافقین و فرقان دست و پنجه نرم میکرد سخن گفت و این امر را به تنهائی نشانگر جایگاه تربیت و پرورش در ایدئولوژی نظام جمهوری اسلامی دانست.
مردانی در ادامه در خصوص موسسه فرهنگی آموزشی شهید محلاتی عنوان کرد: توجه به امر مقدس تربیت و تزکیه از ابتدای پایه گذاری این موسسه جزو اهمِ اصول این موسسه بودهاست.
وی افزود: در ماده ۴ آئین نامه اجرائی آن هم، بر «اهمیت تربیت اسلامی و تعمیق باورهای اعتقادی و همچنین بر تقدم تزکیه بر تعلیم» تأکید شده است.
مردانی ادامه داد: مجتمع شهید محلاتی ورای توقعات حداقلیِ سیستم آموزشی کشور همواره از دبیران و مسئولان خود انتظار داشته که اسوه عملی تزکیه و جهاد علمی و آموزشی باشند. فارغالتحصیلان هم باید افرادی قابل اتکا برای آینده علمی، فرهنگی و اجتماعی نظام مقدس جمهوری اسلامی باشند.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور افزود: قطعاً اگر بنا باشد با توجه به مختصات روز تأکیدات مقام عظمای ولایت (مدظلهالعالی) رسالت جدیدی برای مدیران و مسئولین امور تربیتی مدارس تعریف و تأکید شود، این رسالت جدید میدان داری در جهاد تبیین و جنگ ترکیبی است.
مردانی سپس به بیان برخی از مصادیق حملات ارتش ناتوی فرهنگی پرداخته و از مخفی کردن پیشرفتهای ایران، ضریب دادن به مشکلات و نارساییها، بزرگنمایی پیشرفتهای دشمن و کشورهای متخاصم، تسری دادن فساد یک یا چند مسئول به همه نظام، ناامید کردن مردم از بهبودی اوضاع، کشته سازی در اعتراضات و تجمعات و شورش ها، تمسخر مذهبی ها و روحانیت با اندک بهانه ای، این بیان که فساد مسئول منتخب مردم مساوی با فساد نظام است، توهین و تخریب قهرمانان سیاست و خدمت به کشور و جلوگیری از الگو شدن آنها به عنوان برخی از این مصادیق سخن گفت.
این استاد دانشگاه مسئولیت دبیران و مدیران آموزش و پرورش در حوزه جهاد تبیین و جنگ ترکیبی را بسیار گسترده دانسته و از اولویتهای مدیران و مسئولین امور تربیتی مدارس در باب جهاد تبیین، به بیان جایگاه کودکان و نوجوانان در اسلام و همچنین نقش ایشان در حفظ و گسترش اسلام از حضرت رقیه گرفته تا حضرت علی اکبر (ع)، تبیین جایگاه دانش آموزان در دفاع از آرمانهای انقلاب و حرکت مستمر و مستحکم جمهوری اسلامی (از مجاهدت های اوائل انقلاب تا نقش جوانان و نوجوانان تحت عنوان بسیج در جنگ تحمیلی و حضور در همه ی میادین و بزنگاه های تاریخ ساز کشور)، از جمله بازخوانی و شرح رشادت های شهیدان شاخص دانش آموز همچون شهید محمد حسین فهمیده، بهنام محمدی، حمیدرضا سیاهپوش، عبدالمجید رحیمی در جهت تبیین فرهنگ جهاد و شهادت و همچنین ایجاد الگوی انقلابی و جهادی برای دانش آموزان به عنوان نمونههایی از این اولویتها پرداخت.
وی با اشاره ضرورت پیشقدم بودن در حوزه جهاد تبیین به بیان ضرورت پرسشگری پرداخته و برخی سوالات اساسی در این موضوع را مطرح کرد.
مردانی پیش قراول بودن را برای مربیان و مدیران در جهاد تبیین موجب توفیق دانست و گفت: مربیان و مدیران اولا باید واجد مقدمات این نبرد باشند و ثانیاً پیش و بیش از سایرین به تجهیزات و تسلیحات این جنگ مسلح و مسلط باشند.
وی مقدمات ورود به عرصه روشنگری و جهاد تبیین را خودسازی، تهجّد، مطالعه، تفکر و تسلیحات لازم برای نبرد و پیروزی در عرصه جهاد تبیین و تهاجم ترکیبی را بصیرت، صبر، استقامت، علم، رسانه و هنر بیان کرده و افزود: التزام به سند تحول آموزش و پرورش و همچنین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ضامن تربیت نسل جدیدی از مجاهدین و میدان داران انقلابی است. متاسفانه هنوز آنچنان که باید و شاید این دو سند مهم و آینده ساز در بدنه آموزش و پرورش ما تبیین نشده اند.
وی تاکید کرد: مقام معظم رهبری صراحتا گله کردند از اینکه هنوز بعضی از "مدیران ما در آموزش و پرورش با سند تحول آشنا نیستند. خانواده ها مهمترین دارائی خود را نزد مدارس به امانت می گذارند تا فرزندی صالح و سربازی کوشا برای وطن خود و اسلام عزیز باشند. حفظ و تعالی این امانت وظیفه مدیران و مسئولین امور تربیتی مدارس است. یکی از ملزومات ساخت جامعه اسلامی و پایه ریزی تمدن نوین اسلامی که آرمان انقلاب شکوهمند اسلامی است آموزش و پرورش انقلابی و مسئله محور است.
وی افزود: همه ما باید با جان و دل خود را در عرصه این جنگ تمدنی ببینیم. باید باور کنیم که تربیت نسل جوان مومن و فعال منتج به جهش در نیل به تمدن نوین اسلامی خواهد شد.
گفتنیست قبل از برگزاری این مراسم مدیران مدارس، معاونین و مربیان امور تربیتی مدارس شهید محلاتی ضمن حضور در حرم مطهر امام خمینی (ره) با آرمانهای بنیانگذار کبیر انقلاب تجدید بیعت کردند. در ادامه و پس از قرائت فاتحه بر مزار شهیدان رجایی و باهنر، به زیارت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی مشرف شدند.
سپس رحمانی، مدیر عامل موسسه فرهنگی آموزشی شهید محلاتی در ابتدای مراسم به بیان مطالبی در ارتباط با جایگاه امور تربیتی در مدارس و همچنین ارائه گزارشی از فعالیتهای مدارس شهید محلاتی پرداخت.
این مراسم با تقدیر و تشکر از مربیان و معاونین تربیتی برتر مدارس خاتمه یافت.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/