دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 اسفند 1400 - 14:57
توسط دانشجوی واحد یادگار امام صورت گرفت؛

اختراع پوشش و چسب پایه آب ضد حریق

تأثیر طراحی سنتز و شناسایی اومولسیئن سه مونومره در چسب ضد آب و ضد حریق هواپیمافارغ‌التحصیل کارشناسی‌ارشد رشته شیمی گرایش آلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره)، جزئیات پایان‌نامه «طراحی سنتز، شناسایی اومولسیئن سه مونومره و فرمول‌بندی آن در چسب ضد آب و ضد حریق هواپیما» را تشریح کرد.
کد خبر : 644714
سمانه گرمرودی



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد سمانه گرمرودی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته شیمی گرایش آلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) با عنوان «طراحی سنتز، شناسایی اومولسیئن سه مونومره و فرمول‌بندی آن در چسب ضد آب و ضد حریق هواپیما» با حضور محسن رنجبر معاون پژوهش و فناوری و ابوالفتح اکبرزاده عضو هیئت علمی گروه شیمی این دانشگاه به‌عنوان استاد راهنما برگزار شد.




بیشتر بخوانید:


مخترعی که با دستگاه «آب‌نمای مقرنس» طبیعت را به منازل آورد




سمانه گرمرودی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با تشریح چکیده‌ای از پایان‌نامه «طراحی سنتز، شناسایی اومولسیئن سه مونومره و فرمول‌بندی آن در چسب ضدآب و ضدحریق هواپیما» اظهار کرد: در این تحقیق سنتز انواع مختلفی از رزین‌های وینیلی امولسیونی از طریق کوپلیمریزاسیون امولسیونی با خواص مقاومت آبی بالا با کاربرد در صنایع مختلفی مانند انواع چسب زنده، رنگ‌های پایه آب قابل شست‌وشو، پوشش‌های ایزولاسیون بام، عایق‌های رطوبتی و بایندر چاپ بر روی منسوجات فرمولبندی و مورد بررسی قرار گرفت.


وی اضافه کرد: یکی دیگر از اهداف این پروژه فرمول‌بندی رزین ۳ مونومر با جذب آب کم در فرمول‌بندی چسب ضد حریق موکت هواپیما فرمول‌بندی بود.


اختراع پوشش و چسب پایه آب ضد حریق


فارغ‌التحصیل رشته شیمی گرایش آلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) یادآور شد: در این سنتز ابتدا کو پلیمریزاسیون امولسیونی مونومرهای وینیل استات (VAM)، وینیل استر ورساتیک اسید (VeoVa۱۰) و متیل اکریلات در دمای C°۸۲، در حضور آمونیوم پر سولفات به‌عنوان ماده آغازگر حرارتی و امولسیفایر آنیونی شامل EPA۰۷۳ و EPA۲۸۷ و وینیل سولفونیک اسید و غیریونی شامل جناپل PF۱۰ و PF۲۰ و نونیل فنول مول ۳۰ و با کنترل پارامترهای مؤثر در پلیمریزاسیون مانند دما، زمان مورد بررسی قرار گرفت.


مقاومت آبی رزین‌های امولسیونی بر پایه وینیل استات پایین است


گرمرودی عنوان کرد: با توجه به اینکه رزین‌های امولسیونی بر پایه وینیل استات از مقاومت آبی پایین برخوردارند، بر آن شدیم رزین امولسیونی ۳ مونومره را سنتز کرده و از هیدرولیز پیوند استری در هموپلیمر توسط VeoVa استفاده کنیم تا از هیدرولیز پیوند استری در VAM جلوگیری شود.


وی متذکر شد: در این تحقیق کو پلیمریزاسیون امولسیونی برای سنتز یک سری جدید رزین‌های وینیلی با استفاده از امولسیفایرقابل پلیمریزه شدن مانند وینیل سولفونیک اسید با هدف به حداقل رساندن عمل مهاجرت امولسیفایر به سطح در افزایش مقاومت آبی این دسته از رزین‌ها نقش بسزایی دارند.


فارغ‌التحصیل رشته شیمی گرایش آلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) تبیین کرد: این ماده با توجه به داشتن پیوند کربن ـ کربن دو گانه آلیفاتیک پدید مهاجرت امولسیفایر به سطح را به حداقل می‌رساند.


اختراع پوشش و چسب پایه آب ضد حریق


گرمرودی بیان کرد: نمونه‌های وینیلی تهیه شده برای مقایسه با نمونه شاهد از طریق برخی آزمون‌های مخصوص این نوع سیستم‌ها مانند حداقل دمای تشکیل فیلم (MFFT)، اندازه‌گیری ویسکوزیته، اندازه‌گیری pH، اندازه‌گیری درصد جامد، تعیین مقدار جذب آب، تعیین مقاومت لاتکس در برابر الکترولیت‌های ساخته شده مورد ارزیابی قرار گرفت.


وی افزود: سپس در بخش فرمول‌بندی یک نمونه از رزین وینیلی استاندارد، یک نمونه از رزین وینیل سنتز شده و یک نمونه از رزین وینیل سنتز شده با صابون وینیل سولفونیک اسید در شرایط کاملاً مساوی در چسب موکت ضدحریق فرمول‌بندی شدند و پس از خشک شدن فیلم نمونه‌های چسب با نمونه شاهد مورد ارزیابی قرار گرفت.


اختراع پوشش و چسب پایه آب ضد حریق


فارغ‌التحصیل رشته شیمی گرایش آلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) در ادامه توضیح داد: مقایسه مقاومت آبی رزین سنتز شده با امولسیفایر وینیل سولفونات سدیم و مخلوط امولسیفایر فسفاته با رزین ۳ مونومره موجود در بازار حاکی از آن بود که رزین سنتزی در این پارامتر قابل رقابت است.


انتهای پیام/۴۰۷۸/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب