دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اکبری‌زاده در جشنواره شعر نبوی:

فعالان عرصه ادب و هنر فراموش نمی‌شوند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان فعالان عرصه ادب و هنر را جزء افرادی دانست که در هر گوشه از جهان هستی باشند، دچار غبار فراموشی نمی‌شوند.
کد خبر : 644674
جشنواره شعر نبوی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از زاهدان، مسعود اکبری‌زاده در جشنواره شعر نبوی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان برگزار شد، اظهار کرد: همواره آنان که در هر نقطه‌ای از جهان در عرصه فرهنگ و ادب گام برمی‌دارند و تأثیرگذارند، جزء افرادی هستند که هرگز فراموش نمی‌شوند.




بیشتر بخوانید:


جایگاه شاعران پیشکسوت کمرنگ شده است




وی گفت: امروز که روز بعثت نبی مکرم اسلام(ص) مردی از جنس معرفت و مهربانی است به خود می‌بالیم که در خدمت شما بزرگواران اندیشمند و فرهیخته هستیم و ایمان داریم که قطعاً از عزت و برکت نام و سبک زندگی رسول گرامی اسلام(ص) آنچنان درس گرفته‌اید که توانستید با کلام موزون و خیال‌انگیز این صفت‌های برجسته و معنوی را به‌صورت شعر در جریده بیاورید.



دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: جای تشکر دارد از رئیس دانشگاه آزاد اسلامی که با چنین طرحی در ۱۰ استان کشور موجبات حضور ارزشمند شاعران بزرگ و فرهنگ‌دوست و فرهیختگان برجسته را فراهم آورد و این نگاه برگرفته از بینش فرهنگ اسلامی ایرانی رئیس دانشگاه است.



به گزارش آنا، در این مراسم که در چهار بخش دانش‌آموزی، استادان، کارکنان، دانشجویان و بخش آزاد از شاعران برجسته استان سیستان و بلوچستان دعوت شده بود، عباس باقری و علیرضا قزوه از مفاخر و شاعران برجسته کشور نیز حضور داشتند به شعرخوانی پرداختند و از شاعران برگزیده تجلیل شد.





به گزارش خبرنگار آنا، بیانیه جشنواره شعر نبوی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان توسط مصطفی سالاری دبیر علمی جشنوار قرائت شد.


در  این بیانیه ذکر شده است: عاشقی میراث گران‌قدری است که در هجوم خردستیزی به سرشتِ انسانِ شاعر می‌پردازد تا زیبایی از ناخودآگاه کلمه برخیزد و همۀ کرانه‌ها را در ملکوت آرامش فروبرد. بدین سبب شاعران، همواره در دو اقلیم رنج و زیبایی در کشاکش‌اند تا از وجود دوگانه‌شان آفرینه‌یی یکتا برآورند و به جهانی که شیفتۀ عدل است و خواهندۀ کرامت، عرضه کنند.


در ادامه این بیانیه  بیان شده است؛ از این منظر شعر هم روزگار ما گویاترین سرشت گرایش انسان به عدالت و کرامت را روایت می‌کند. شعر، هم سزاوارترین پناه ارزش‌هاست و هم مقدس‌ترین دستاورد آدمی برای نمودن و بیان آنچه به جوهر شهود و حقیقت آمیخته است؛ زیرا شاعران حقیقت‌گرا هیچ پدیده‌ای را کوچک و حقیر نمی‌دارند و بدان‌جا می‌رسند که می‌توانند درصدد انتقال فهم مناسب رخدادها در بیان هنرمندانه به مردم برآیند.


در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: همین مفاهیم قدسی است که شعر را بر صدر می‌نشاند و چون به درون استبداد ذهنیِ کهن راه می‌یابد روی در هم می‌کشد و خود را ناگزیر از پرخاش می‌بیند، و شاید بدین علت است که شعر امروز، به‌ویژه اگر شعری دل‌بستۀ آیین آل‌الله و نعت رسول‌الله باشد بر آن است تا بیانگر معرفت و آگاهی جامعه شود. جامعه‌ای که چندان دل‌مشغولی دارد که روشنفکرش نیز نمی‌تواند از آسیب‌های پیدا و پنهان آن به دور ماند.


در این بیانیه مطرح شده است: این ویژگی‌ها نشان از عارضۀ فرهنگی دیرینه‌ای است که ذات اجتماعی ما را پریشان می‌کند و به شیوۀ نفی انسان روی می‌آورد.  اما انسان شاعر در انفعال خود نیز در بستری از خودآگاهی و بصیرت ادامه می‌یابد و در کرانه‌های کلمه آفتاب را می‌جوید تا زمین از تاریکی فتنه برخیزد و زیبایی، بر خاستگاهِ سرشت معنوی و کرامت شود.


در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: شاعران رسولان این فرهنگ جذب و زیبایی‌اند که در پهنای زمین به نبوت می‌رسند و در پرتو کلمات، جهان را منزلگاه روشنایی و امید می‌سازند.


در این بیانیه بیان شده است: باری ... مایۀ سرور است که در این روزهای معطر از شمیم مبعث آن پیامبر والا پیام در برخاستگاهِ اندیشه، یعنی دانشگاه و در حریم نورانی کلمه – که خلقت اولین است –  بر آستان گونه‌ای از شعر سر فرود می‌آوریم که به آیینِ بعثتِ محمدی قلم به جوهر ایمان برانگیخته و نعت رسول مدنی برقع مکی نقاب را دربیانی نوپدید به پدید آورده است.


در پایان این بیانیه ذکر شده است: با سپاس از بیداران فرهنگ و ادب این استان به‌ویژه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان، استادان گران‌سنگ و شاعران آفرینش گر این پهنه نیمروزی و نیز شاعران خانوادۀ بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی میهن که با ارسال آثار ارجمند از سراسر کشور، شیرازه‌بند این دفتر مایه¬ور شده¬اند و اجازه می‌خواهم برگزیدگان برآمده از گزینش داوران را در روشنای انوار کلمات احمدی نیک‌تر بشناسیم و به نظر و آستان شما فراخوانیم.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب