دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا؛

سایه سنگین اُمیکرون بر سر کودکان/ سویه جدید کرونا با چه علائمی در سنین زیر ۱۲ سال ظاهر می‌شود؟

۲۰ درصد مبتلایان به اُمیکرون را افراد زیر ۱۲ سالی که هنوز واکسیناسیون آنها تکمیل نشده تشکیل می‌دهند و به نوعی سویه جدید کرونا در کمین کودکان است و به همین منظور باید از این افراد در پیک ششم بیشتر از پیک‌های قبلی مراقبت کرد.
کد خبر : 644563
امیکرون در کودکان

گروه جامعه خبرگزای آنا- احسان یعقوبی؛ سویه جدید ویروس کرونا که با نام اُمیکرون شناخته شده است به سرعت درحال انتشار به ویژه بین کودکان است. این سویه علائمی شبیه سرماخوردگی دارد و با اینکه شدت آن مانند سویه های قبلی نیست و حتی در برخی مواقع ریه را نیز درگیر نمی‌کند اما قدرت سرایت آن به مراتب بالاتر از سایر سویه هاست و همین امر موجب بالا رفتن تعداد مبتلایان به این ویروس و فوتی های ناشی از این ویروس شده است. نکته‌ای که درباره سویه جدید قابل توجه است، اینکه سایه اُمیکرون بیشتر روی کودکان سنگینی می‌کند به طوری که کودکان و افراد زیر ۱۲ سال که هنوز واکسینه آنها تکمیل نشده است، ۲۰ درصد مبتلایان را تشکیل می‌دهند.


آماری که روزبه‌روز درحال افزایش نیز است، بنابراین از آنجا که واکسیناسیون افراد زیر ۱۲ سال به تازگی آغاز شده و به نوعی هنوز تکمیل نشده است، تنها راه محافظت از کودکان در مقابل اُمیکرون شست و شوی مداوم دست‌ها و استفاده از ماسک است. کار زمانی دشوار می شود که بخشی از مردم هنوز به این باور نرسیدند که فرزندان خود را واکسینه کنند و این امر در بالا رفتن آمار کودکانی که به اُمیکرون مبتلا شدند بی‌تأثیر نیست. از طرفی ماسک زدن برای کودکان کمی دشوار است و به همین دلیل است که بسیاری از کارشناسان و متخصصان بر این باورند که یکی از راه های موثر در عدم ابتلای کودکان به اُمیکرون، شست و شوی مداوم دست‌هاست. اما اُمیکرون در کودکان با چه علائمی بروز می‌کند؟ آیا علائم این بیماری در کودکان با بزرگسالان متفاوت است؟


اُمیکرون چه علائمی در کودکان دارد؟


در این خصوص زهرا ابراهیمی متخصص کودکان به خبرنگار آنا می‌گوید: «یکی از ویژگی‌های خطرناک اُمیکرون بی علامتی آن است، به طوری که برخی کودکان به اُمیکرون مبتلا شدند اما به دلیل اینکه علائمی ندارند، قرنطینه نمی شوند و همین امر موجب انتقال ویروس به اطرافیان می شود. نه تنها درباره اُمیکرون بلکه درباره کرونا باید مواظب باشیم تا به این بیماری مبتلا نشویم چراکه برخی کرونا دارند اما علائم ندارند، بنابراین اقدامات پیشگیرانه درخصوص عدم ابتلا به کرونا بسیار حائز اهمیت است. اقداماتی که در ماسک زدن، شست و شوی مداوم دست و صورت و رعایت فاصله گذاری اجتماعی خلاصه می شود.»


گلودرد و سرفه‌های طولانی رایج ترین علائم بین کودکان مبتلا به کروناست


وی درباره علائم اُمیکرون در کودکان ادامه ‌می‌دهد: «تنگی نفس، اختلال در سیستم گوارشی، گلودرد، سرفه های ادامه دار، آبریزش بینی، عطسه، تب، اسهال و استفراغ از جمله علائم اُمیکرون بین کودکان است. اما گلودرد و سرفه‌های طولانی از مابقی علائم بیشتر بروز می کند. در دورانی که در پیک هستیم، هر فردی که علائم سرماخوردگی داشته باشد قطعاً به اُمیکرون مبتلا شده است و باید به مدت ۵ روز خود را قرنطینه کند. علائم اُمیکرون تقریباً تفاوتی با علائم این ویروس در بزرگسالان ندارد اما به دلیل اینکه سیستم تنفسی کودکان کوچک‌تر از بزرگسالان است، لذا التهاب گلو در کودکان بیشتر است. اُمیکرون برخلاف سویه های قبلی، دستگاه تنفسی فوقانی را درگیر می‌کند و کمتر بیماری بوده که دستگاه تنفسی تحتانی‌اش درگیر شود. یکی از موضوعاتی که این روزها درخصوص اطفال مطرح می شود اینکه آیا مادران شیرده که به کرونا مبتلا شده‌اند قادر به انتقال این ویروس به فرزند هنگام شیردهی هستند یا خیر؟ که در جواب باید گفت که بیماری کرونا از مادر به نوزاد هنگام شیردهی صورت نمی‌گیرد و تنها راه انتقال از راه تنفس است، لذا مادران باید هنگام شیردهی از ماسک استفاده کنند.»




بیشتر بخوانید:


اُمیکرون چه کسانی را درگیر کرده است؟


اُمیکرون یک آنفلوانزا و یا یک سرماخوردگی ساده نیست/ لزوم واکسیناسیون زنان باردار


افزایش مصرف آزیترومایسین برای درمان اُمیکرون/ آیا قرص آزیترومایسین در درمان کرونا تاثیرگذار است؟




این متخصص کودکان به خانواده‌ها توصیه می‌کند: «به دلیل اینکه اُمیکرون در کمین کودکان است، پدر و مادرها باید حواسشان به فرزندان باشد و تا جایی که امکان دارد کودکان را به مکان‌های شلوغ مانند مراکز تجاری یا بازارها نبرند. با توجه به اینکه در آستانه نوروز هم قرار داریم و بازار خریدهای نوروز داغ است، خانواده ها باید با رعایت پروتکل های بهداشتی به خرید بروند و تا جایی که امکان دارد فرزندان را با خود نبرند. شست و شوی دست‌ها و استفاده از ماسک بهترین راه برای عدم ابتلا به اُمیکرون است.»


بنابراین با توجه به در پیش بودن سفرهای نوروزی و با توجه به اینکه اُمیکرون بیشتر از همه، کودکان را هدف گرفته باید با شست و شوی مداوم دست و صورت و همچنین استفاده از ماسک به ویژه در مکان های پرتردد و رعایت فاصله گذاری اجتماعی جلوی ابتلای کودکان به این بیماری را بگیریم چراکه به گفته برخی از متخصصان، عوارض اُمیکرون در کودکان در آینده نمایان خواهد شد.


انتهای پیام/۴۱۷۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب