کلیدیترین اصل در مدیریت پسماند تفکیک درست است
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، حسن پسندیده با اشاره به تأثیر تفکیک از مبدأ در بازیافت پسماند گفت: مدیریت پسماند خانگی و شهری روندی است که از تولید زباله شروع میشود و تا نگهداری، تفکیک، جداسازی و نقلوانتقال به محل دفع پسماند ادامه دارد.
وی با تشریح فرایند دفع زباله گفت: منظور از دفع پسماند، بازیافت، بیخطرسازی، تصفیه، استفاده مجدد و دفن بهداشتی آن است. تفکیک از مبدأ یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین اقدامات برای مدیریت پسماند است که باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیطزیست با دستهبندی پسماندها اظهار کرد: پسماندها بر اساس کیفیت و خصوصیات به دسته خشک یا تر تقسیم میشوند. در ایران ۶۵ درصد زبالههای خانگیتر یا آلی و ۳۵ درصد آنها خشک هستند. منظور از تفکیک پسماند بهجز تفکیک زباله خشک و تر، تفکیک زباله خشک به فلزات، شیشه، پلاستیک، کاغذ و دیگر مواد قابلاستفاده است که باید در مبدأ تفکیک شود و بر اساس کارکرد بازیافت و در صنعت مربوطه مورد استفاده قرار گیرد. درواقع کلیدیترین اصل در مدیریت پسماند تفکیک درست است.
پسندیده با اشاره به آخرین اقدامات انجامشده برای مدیریت پسماند و مبارزه با مافیای این حوزه اظهار کرد: مدیریت اجرایی پسماند در شهرها بر عهده شهرداریها و دهیاریهاست. مدیریت اجرایی شامل همه مراحل چرخه پسماند میشود و از تولید تا انتقال برای دفع نهایی ادامه دارد. جمعآوری، تفکیک و حملونقل زباله بخشی از پروسه مدیریت پسماند است.
وی تأکید کرد: لازم است با برنامهریزی و آموزش مناسب دست مافیا را از پسماند کوتاه کرد. برای تحقق این امر باید حتماً سازوکارهای درست اجرایی و عملیاتی پیشبینی شود این در حالی است که هماکنون دورهگردها با دسترسی راحت به مخازن زباله را از مخزن تفکیک میکنند درحالیکه تفکیک صحیح پسماند، تفکیک از مبدأ است. وقتی این پدیدهها مورد تحلیل قرار گیرد و آموزش شهروندان بهدرستی انجام شود، دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نخواهیم بود.
پسندیده ادامه داد: مدیریت پسماند باید با همکاری شرکتهایی انجام شود که دارای دانش، تجربه، تخصص و امکانات مناسب هستند. مدیریت اجرایی پسماند از عهده یک سازمان برنمیآید و نیازمند خدمات سایر بخشهاست. وقتی سازوکار مدیریت پسماند از مرحله جمعآوری بهدرستی صورت گیرد، هم تولیدکننده زباله با تحویل پسماند خشک به سیستم جمعآوری زباله سود میبرد و هم جمعآوریکننده در این فرایند منتفع میشود. درنهایت بهعنوان هدف والاتر، این محیطزیست است که حفظ میشود. درواقع میتوان با مدیریت صحیح پسماند آلودگی محیطزیست را تبدیل به فرصت کرد.
مدیرکل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیطزیست در پایان درباره آخرین جزئیات انتقال مجتمع آرادکوه گفت: این مجتمع محل دفع پسماند شهری تهران است. نهتنها این مرکز بلکه کلیه مراکز زباله در کشور باید زیرساختهای لازم فنی و مهندسی، تجهیزات و ماشینآلات مناسب را داشته باشند و تجهیزات خود را بهروزرسانی کنند تا آلودگی ایجادشده به سبب پسماند، به حداقل برسد و استانداردهای زیستمحیطی بهطور کامل اجرا شود.
پسندیده در پایان اظهار کرد: موضوع انتقال مرکز آرادکوه به مکانی دیگر نیز پروژهای بلندمدت است. در شرایط فعلی باید همه مراکز دفع پسماند ملزم به رعایت استانداردهای محیطزیستی شوند تا در ادامه شاهد انتشار بیشتر این آلودگی نباشیم.
گفتنی است، سومین نمایشگاه بینالمللی پسماند، بازیافت، ماشینآلات و تجهیزات وابسته در سالن ۳۸ b و نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیطزیست در سالن ۳۵ از ۷ تا ۱۰ اسفندماه از ساعت ۸ تا ۱۵ برگزار میشود.
انتهای پیام/۴۱۷۴/پ
انتهای پیام/